Szerbia
EPS: Az új fogyasztókat 15 nap alatt rákapcsolják a villanyhálózatra

A december elsejétől érvényes, új határozat szerint Szerbiában a villamosenergia-elosztó 15 napon belül köteles rákapcsolni a fogyasztókat a villanyhálózatra, ha a szükséges dokumentumok rendben vannak. A Világbank elemzése szerint ehhez a munkához korábban több mint 120 nap kellett, és Szerbia pont emiatt kapott alacsonyabb osztályzatot a Doing Business listán. A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) beismerte, hogy voltak mulasztások, de leváltották a felelősöket és bűnvádi feljelentést is tettek.

Az EPS három és fél millió fogyasztót lát el árammal, és érdekében áll, hogy a rendszerre történő minél több rácsatlakozást engedélyezzen. Ez a munka az EPS Distribucija vállalat hatáskörébe tartozik.

A vállalat arra emlékeztet, hogy október 6-a óta csak a legalizált objektumokat kapcsolhatják rá a villanyhálózatra, nem úgy mint korábban, amikor a legalizációs folyamatban lévő objektumat is rákapcsolhatták.

„Megváltoztak a büntetések is, amelyek a vállalatok számára most másfél és három millió dinár között mozognak, ha illegálisan felépített objektumba vezetik be az áramot. A törvénymódosítástól azt várjuk, hogy végre rendet teremt”, magyarázta Đorđe Milić, építésügyi segédminiszter.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy az év elejétől kezdve közel 7.000 esetben fedeztek fel áramlopást, 10 hónap alatt pedig az illegálisan elfogyasztott kilowattóra értéke meghaladta a 800 millió dinárt. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök Münchenben az újságíróknak arról beszélt, hogy tárgyalt a Pristinával való párbeszéd folytatásáról Joseph Bidennel, az USA volt alelnökével, valamint amerikai kongresszusi képviselőkkel is, akik a Bitići-fivérek kérdéséről érdeklődtek, a belgrádi tüntetések kapcsán pedig azt mondta,...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Beolvasás folyamatban