Szerbia
EPS: Az új fogyasztókat 15 nap alatt rákapcsolják a villanyhálózatra

A december elsejétől érvényes, új határozat szerint Szerbiában a villamosenergia-elosztó 15 napon belül köteles rákapcsolni a fogyasztókat a villanyhálózatra, ha a szükséges dokumentumok rendben vannak. A Világbank elemzése szerint ehhez a munkához korábban több mint 120 nap kellett, és Szerbia pont emiatt kapott alacsonyabb osztályzatot a Doing Business listán. A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) beismerte, hogy voltak mulasztások, de leváltották a felelősöket és bűnvádi feljelentést is tettek.

Az EPS három és fél millió fogyasztót lát el árammal, és érdekében áll, hogy a rendszerre történő minél több rácsatlakozást engedélyezzen. Ez a munka az EPS Distribucija vállalat hatáskörébe tartozik.

A vállalat arra emlékeztet, hogy október 6-a óta csak a legalizált objektumokat kapcsolhatják rá a villanyhálózatra, nem úgy mint korábban, amikor a legalizációs folyamatban lévő objektumat is rákapcsolhatták.

„Megváltoztak a büntetések is, amelyek a vállalatok számára most másfél és három millió dinár között mozognak, ha illegálisan felépített objektumba vezetik be az áramot. A törvénymódosítástól azt várjuk, hogy végre rendet teremt”, magyarázta Đorđe Milić, építésügyi segédminiszter.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy az év elejétől kezdve közel 7.000 esetben fedeztek fel áramlopást, 10 hónap alatt pedig az illegálisan elfogyasztott kilowattóra értéke meghaladta a 800 millió dinárt. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mali: Nem fog emelkedni az áram ára - illusztráció
2019. MÁJUS 19.
[ 11:58 ]
Előrehozott helyhatósági választásokat tartanak ma négy, többségében szerbek lakta észak-koszovói községben: Kosovska Mitrovica északi részén, Zvečanban, Zubin Potokon és Leposavićon. A Szerb Lista mind a négy községben állított elnökjelöltet: Leposavićon Zoran Todić, Zubin Potokban Srđan Vulović, Zvečanban...
2019. MÁJUS 19.
[ 8:49 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök szombaton megnyitotta az 10-es korridoron levő Kosina 2 autóutat. A megnyitón kijelentette, ez az út jót tesz az önbizalmunknak, a jövőnknek, s segít itthon marasztalni az embereket. Ez a tett is mutatja, hogy ugyanúgy tudunk dolgozni, mint azok, akik előttünk vannak, s akiket utol is tudunk érni. A...
2019. MÁJUS 18.
[ 21:10 ]
A Čačak közelében lévő Pakovraće településen elkezdődött a 11-es közúti folyosó Preljina és Požega közötti szakaszának építése. Aleksandar Vučić szerb elnök elmondta, a Montenegró felé vezető autópálya egyik legnehezebb szakaszának építése kezdődött, s hangsúlyozta, az autópályák új beruházásokat...
2019. MÁJUS 17.
[ 19:00 ]
Beolvasás folyamatban