Szerbia
EPS: Az új fogyasztókat 15 nap alatt rákapcsolják a villanyhálózatra

A december elsejétől érvényes, új határozat szerint Szerbiában a villamosenergia-elosztó 15 napon belül köteles rákapcsolni a fogyasztókat a villanyhálózatra, ha a szükséges dokumentumok rendben vannak. A Világbank elemzése szerint ehhez a munkához korábban több mint 120 nap kellett, és Szerbia pont emiatt kapott alacsonyabb osztályzatot a Doing Business listán. A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) beismerte, hogy voltak mulasztások, de leváltották a felelősöket és bűnvádi feljelentést is tettek.

Az EPS három és fél millió fogyasztót lát el árammal, és érdekében áll, hogy a rendszerre történő minél több rácsatlakozást engedélyezzen. Ez a munka az EPS Distribucija vállalat hatáskörébe tartozik.

A vállalat arra emlékeztet, hogy október 6-a óta csak a legalizált objektumokat kapcsolhatják rá a villanyhálózatra, nem úgy mint korábban, amikor a legalizációs folyamatban lévő objektumat is rákapcsolhatták.

„Megváltoztak a büntetések is, amelyek a vállalatok számára most másfél és három millió dinár között mozognak, ha illegálisan felépített objektumba vezetik be az áramot. A törvénymódosítástól azt várjuk, hogy végre rendet teremt”, magyarázta Đorđe Milić, építésügyi segédminiszter.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy az év elejétől kezdve közel 7.000 esetben fedeztek fel áramlopást, 10 hónap alatt pedig az illegálisan elfogyasztott kilowattóra értéke meghaladta a 800 millió dinárt. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban