Szerbia
Kuburović: Továbbítottuk Pristinának az Ivanović-gyilkosság nyomozásáról szóló jegyzőkönyvet

A szerb igazságügyi minisztérium továbbította Pristinának a Szerbiában folytatott nyomozás részletes jelentését és a hozzá tartozó jegyzőkönyveket, amelyben az Oliver Ivanović-gyilkossággal kapcsolatban kihallgatott személyek nyilatkozatai is benne vannak, jelentette ki Nela Kuburović igazságügyi miniszter.

Kuburović a Pink televíziónak elmondta: ezt azután tették, miután Pristina legutóbb azt kérte, hogy hallgassanak ki meghatározott személyeket a gyilkossági üggyel kapcsolatban.

„Ez arról tanúskodik, hogy Belgrád továbbra is hajlandó az együttműködésre, és készen áll teljesíteni Pristina kéréseit. Viszont Pristina részéről nincs ilyen kétoldalú együttműködés”, jelentette ki Nela Kuburović.

A miniszter hozzátette, hogy a gyilkossági üggyel kapcsolatban sajnos nem jött létre együttműködés, mivel a közös nyomozás lefolytatásának gondolatát Pristina már a kezdetektől elvetette.

Kuburović szerint pont ez az egyik oka annak, hogy nem értek el konkrét eredményeket az előzetes eljárásban.

„Ha a kezdetektől elérhető lett volna számunka minden adat, amelyet a szervezett bűnözés ügyeiben eljáró ügyészség kért még tavaly januárban és februárban, akkor úgy gondolom, hogy ma a nyomozásnak több eredménye lenne”, mondta Kuburović, aki kiemelte: az illetékes ügyészség, a nemzetbiztonsági iroda, a MUP és az illetékes szervek is foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ami arról tanúskodik, hogy az állam készen áll arra, hogy kiderítse, ki rendelte el és ki hajtotta végre a bűncselekményt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta Radovan Karadžić egykori boszniai szerb elnököt szerdán az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), súlyosbítva a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 15:09 ]
Április 3-ától megszűnik a traktorok és segédmotoros kerékpárok tartós bejegyzése, így ezeknek a járműveknek az esetében is évente kell elvégezni a bejegyeztetést, közölte a Polovni automobili honlap. Tavaly áprilisban lépett életbe a közlekedésbiztonsági törvény módosítása, amely egy éves haladékot adott a...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 11:47 ]
A Szerbiai Újrahasznosítók Egyesülete közölte, hogy az állam közel 1,7 milliárd dinárral tartozik a veszélyes hulladékot újrahasznosítóknak a 2016-as és a 2017-es évben végzett munkájukért, de a 2018-as évre sem kaptak egy dinár támogatást sem a hulladék kezeléséért. Az állam a 2019-es költségvetésben is...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 9:24 ]
Beolvasás folyamatban