Szerbia
Kuburović: Továbbítottuk Pristinának az Ivanović-gyilkosság nyomozásáról szóló jegyzőkönyvet

A szerb igazságügyi minisztérium továbbította Pristinának a Szerbiában folytatott nyomozás részletes jelentését és a hozzá tartozó jegyzőkönyveket, amelyben az Oliver Ivanović-gyilkossággal kapcsolatban kihallgatott személyek nyilatkozatai is benne vannak, jelentette ki Nela Kuburović igazságügyi miniszter.

Kuburović a Pink televíziónak elmondta: ezt azután tették, miután Pristina legutóbb azt kérte, hogy hallgassanak ki meghatározott személyeket a gyilkossági üggyel kapcsolatban.

„Ez arról tanúskodik, hogy Belgrád továbbra is hajlandó az együttműködésre, és készen áll teljesíteni Pristina kéréseit. Viszont Pristina részéről nincs ilyen kétoldalú együttműködés”, jelentette ki Nela Kuburović.

A miniszter hozzátette, hogy a gyilkossági üggyel kapcsolatban sajnos nem jött létre együttműködés, mivel a közös nyomozás lefolytatásának gondolatát Pristina már a kezdetektől elvetette.

Kuburović szerint pont ez az egyik oka annak, hogy nem értek el konkrét eredményeket az előzetes eljárásban.

„Ha a kezdetektől elérhető lett volna számunka minden adat, amelyet a szervezett bűnözés ügyeiben eljáró ügyészség kért még tavaly januárban és februárban, akkor úgy gondolom, hogy ma a nyomozásnak több eredménye lenne”, mondta Kuburović, aki kiemelte: az illetékes ügyészség, a nemzetbiztonsági iroda, a MUP és az illetékes szervek is foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ami arról tanúskodik, hogy az állam készen áll arra, hogy kiderítse, ki rendelte el és ki hajtotta végre a bűncselekményt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közel hét év alatt, amióta hatalmon vagyunk, semmit sem vesztettünk el, pedig sokkal rosszabb helyzetet örököltünk meg, mint elődeink közül bárki is, most pedig a népünk egységesebb a régióban, mint korábban, Szerbia pedig erősebb most gazdaságilag, mint korábban bármikor, politikai tekintélye van, és semmit sem...
2019. JÚNIUS 18.
[ 9:57 ]
A biztonságos turistaszezonról szóló megállapodás értelmében a szerb és a montenegrói rendőrök együttműködnek a nyári idény alatt Montenegróban. Együtt fognak dolgozni a bűncselekmények megelőzésén és visszaszorításán. Az erről szóló megállapodást ma írták alá Belgrádban, szerb részről Valdimir Rebić...
2019. JÚNIUS 17.
[ 16:43 ]
Hashim Thaci koszovói elnök szerint a küszöbönálló párizsi csúcstalálkozónak meg kellene alapoznia Belgrád és Pristina közötti megállapodását. Thaci szerint senki sem válthatja fel a felek között közvetítő Európai Uniót, de tekintettel arra, hogy mennyire törékenyek a két oldal közötti kapcsolatok, a...
2019. JÚNIUS 17.
[ 14:43 ]
Beolvasás folyamatban