Szerbia
Kuburović: Továbbítottuk Pristinának az Ivanović-gyilkosság nyomozásáról szóló jegyzőkönyvet

A szerb igazságügyi minisztérium továbbította Pristinának a Szerbiában folytatott nyomozás részletes jelentését és a hozzá tartozó jegyzőkönyveket, amelyben az Oliver Ivanović-gyilkossággal kapcsolatban kihallgatott személyek nyilatkozatai is benne vannak, jelentette ki Nela Kuburović igazságügyi miniszter.

Kuburović a Pink televíziónak elmondta: ezt azután tették, miután Pristina legutóbb azt kérte, hogy hallgassanak ki meghatározott személyeket a gyilkossági üggyel kapcsolatban.

„Ez arról tanúskodik, hogy Belgrád továbbra is hajlandó az együttműködésre, és készen áll teljesíteni Pristina kéréseit. Viszont Pristina részéről nincs ilyen kétoldalú együttműködés”, jelentette ki Nela Kuburović.

A miniszter hozzátette, hogy a gyilkossági üggyel kapcsolatban sajnos nem jött létre együttműködés, mivel a közös nyomozás lefolytatásának gondolatát Pristina már a kezdetektől elvetette.

Kuburović szerint pont ez az egyik oka annak, hogy nem értek el konkrét eredményeket az előzetes eljárásban.

„Ha a kezdetektől elérhető lett volna számunka minden adat, amelyet a szervezett bűnözés ügyeiben eljáró ügyészség kért még tavaly januárban és februárban, akkor úgy gondolom, hogy ma a nyomozásnak több eredménye lenne”, mondta Kuburović, aki kiemelte: az illetékes ügyészség, a nemzetbiztonsági iroda, a MUP és az illetékes szervek is foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ami arról tanúskodik, hogy az állam készen áll arra, hogy kiderítse, ki rendelte el és ki hajtotta végre a bűncselekményt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Balkánon jelentős destabilizációs tényezőnek számít az Egyesült Államok és néhány nyugat-európai ország politikája, amely térségbeli pozíciójuk megerősítésére irányul - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Večernje novosti és a Politika című napilapoknak adott interjújában, amelyet egy nappal Belgrádba...
2019. JANUÁR 16.
[ 11:32 ]
Terrortámadást előkészítésével gyanúsítják azt a vahhábita muszlim férfit, akit néhány nappal ezelőtt fogott el a szerb rendőrség - jelentette a Blic című belgrádi napilap szerdán. Az újság információi szerint Armin Alibašićot január 13-án, a délnyugat-szerbiai Novi Pazarban fogták el a belbiztonsági szolgálat...
2019. JANUÁR 16.
[ 9:36 ]
Az ország európai útjáról, Koszovóról, valamint a térség helyzetéről egyeztetett az Európai Unió nagyköveteivel Aleksandar Vučić szerb államfő. Sem Fabrizi, az EU belgrádi küldöttségvezetője is jelen volt, és leszögezte, hogy továbbra is közvetítenek a Pristinával való párbeszédben az átfogó megállapodás...
2019. JANUÁR 15.
[ 16:45 ]
Beolvasás folyamatban