Szerbia
Novosti: 70 ezer ember fogja várni Putyint a belgrádi Szent Száva-templomnál

Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki január 17-én érkezik Szerbiába, a bejelentések szerint 70 ezer ember fogja várni a belgrádi Szent Száva-templom előtt, írja a Novosti.

A lap szerint az orosz elnök fogadásának megszervezésében a kormányon kívüli szektor és a patrióta szervezetek vesznek részt, de az elvárások szerint mindebben támogatást kapnak majd a Szerb Haladó Párttól is.

A tervek szerint a résztvevők a Köztársaság téren gyülekeznek majd, ahonnan közösen indulnak a Szent Száva-templom felé, hogy Putyinnal egyszerre érkezzenek meg.

„A szervezők elképzelése szerint így ki tudják majd fejezni Oroszország első embere iránti tiszteletüket, aki hozzájárult a két testvérország közötti baráti kapcsolat megszilárdításához, és egyúttal köszönetet mondhatnak Oroszországnak, amiért a nemzetközi színtéren támogatja Szerbia területi egységének megőrzését”, írja a Novosti.

Putyin látogatásának részleteit várhatóan szombatig fogják kidolgozni az illetékesek, akik leellenőrizik az összes biztonsági intézkedést, hogy a nagy látogatás idejére minden rendben legyen, idézi a Tanjug a Novosti napilapot.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta Radovan Karadžić egykori boszniai szerb elnököt szerdán az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), súlyosbítva a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 15:09 ]
Április 3-ától megszűnik a traktorok és segédmotoros kerékpárok tartós bejegyzése, így ezeknek a járműveknek az esetében is évente kell elvégezni a bejegyeztetést, közölte a Polovni automobili honlap. Tavaly áprilisban lépett életbe a közlekedésbiztonsági törvény módosítása, amely egy éves haladékot adott a...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 11:47 ]
A Szerbiai Újrahasznosítók Egyesülete közölte, hogy az állam közel 1,7 milliárd dinárral tartozik a veszélyes hulladékot újrahasznosítóknak a 2016-as és a 2017-es évben végzett munkájukért, de a 2018-as évre sem kaptak egy dinár támogatást sem a hulladék kezeléséért. Az állam a 2019-es költségvetésben is...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 9:24 ]
Beolvasás folyamatban