Szerbia
Novosti: 70 ezer ember fogja várni Putyint a belgrádi Szent Száva-templomnál

Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki január 17-én érkezik Szerbiába, a bejelentések szerint 70 ezer ember fogja várni a belgrádi Szent Száva-templom előtt, írja a Novosti.

A lap szerint az orosz elnök fogadásának megszervezésében a kormányon kívüli szektor és a patrióta szervezetek vesznek részt, de az elvárások szerint mindebben támogatást kapnak majd a Szerb Haladó Párttól is.

A tervek szerint a résztvevők a Köztársaság téren gyülekeznek majd, ahonnan közösen indulnak a Szent Száva-templom felé, hogy Putyinnal egyszerre érkezzenek meg.

„A szervezők elképzelése szerint így ki tudják majd fejezni Oroszország első embere iránti tiszteletüket, aki hozzájárult a két testvérország közötti baráti kapcsolat megszilárdításához, és egyúttal köszönetet mondhatnak Oroszországnak, amiért a nemzetközi színtéren támogatja Szerbia területi egységének megőrzését”, írja a Novosti.

Putyin látogatásának részleteit várhatóan szombatig fogják kidolgozni az illetékesek, akik leellenőrizik az összes biztonsági intézkedést, hogy a nagy látogatás idejére minden rendben legyen, idézi a Tanjug a Novosti napilapot.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Balkánon jelentős destabilizációs tényezőnek számít az Egyesült Államok és néhány nyugat-európai ország politikája, amely térségbeli pozíciójuk megerősítésére irányul - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Večernje novosti és a Politika című napilapoknak adott interjújában, amelyet egy nappal Belgrádba...
2019. JANUÁR 16.
[ 11:32 ]
Terrortámadást előkészítésével gyanúsítják azt a vahhábita muszlim férfit, akit néhány nappal ezelőtt fogott el a szerb rendőrség - jelentette a Blic című belgrádi napilap szerdán. Az újság információi szerint Armin Alibašićot január 13-án, a délnyugat-szerbiai Novi Pazarban fogták el a belbiztonsági szolgálat...
2019. JANUÁR 16.
[ 9:36 ]
Az ország európai útjáról, Koszovóról, valamint a térség helyzetéről egyeztetett az Európai Unió nagyköveteivel Aleksandar Vučić szerb államfő. Sem Fabrizi, az EU belgrádi küldöttségvezetője is jelen volt, és leszögezte, hogy továbbra is közvetítenek a Pristinával való párbeszédben az átfogó megállapodás...
2019. JANUÁR 15.
[ 16:45 ]
Beolvasás folyamatban