Szerbia
Novosti: 70 ezer ember fogja várni Putyint a belgrádi Szent Száva-templomnál

Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki január 17-én érkezik Szerbiába, a bejelentések szerint 70 ezer ember fogja várni a belgrádi Szent Száva-templom előtt, írja a Novosti.

A lap szerint az orosz elnök fogadásának megszervezésében a kormányon kívüli szektor és a patrióta szervezetek vesznek részt, de az elvárások szerint mindebben támogatást kapnak majd a Szerb Haladó Párttól is.

A tervek szerint a résztvevők a Köztársaság téren gyülekeznek majd, ahonnan közösen indulnak a Szent Száva-templom felé, hogy Putyinnal egyszerre érkezzenek meg.

„A szervezők elképzelése szerint így ki tudják majd fejezni Oroszország első embere iránti tiszteletüket, aki hozzájárult a két testvérország közötti baráti kapcsolat megszilárdításához, és egyúttal köszönetet mondhatnak Oroszországnak, amiért a nemzetközi színtéren támogatja Szerbia területi egységének megőrzését”, írja a Novosti.

Putyin látogatásának részleteit várhatóan szombatig fogják kidolgozni az illetékesek, akik leellenőrizik az összes biztonsági intézkedést, hogy a nagy látogatás idejére minden rendben legyen, idézi a Tanjug a Novosti napilapot.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közel hét év alatt, amióta hatalmon vagyunk, semmit sem vesztettünk el, pedig sokkal rosszabb helyzetet örököltünk meg, mint elődeink közül bárki is, most pedig a népünk egységesebb a régióban, mint korábban, Szerbia pedig erősebb most gazdaságilag, mint korábban bármikor, politikai tekintélye van, és semmit sem...
2019. JÚNIUS 18.
[ 9:57 ]
A biztonságos turistaszezonról szóló megállapodás értelmében a szerb és a montenegrói rendőrök együttműködnek a nyári idény alatt Montenegróban. Együtt fognak dolgozni a bűncselekmények megelőzésén és visszaszorításán. Az erről szóló megállapodást ma írták alá Belgrádban, szerb részről Valdimir Rebić...
2019. JÚNIUS 17.
[ 16:43 ]
Hashim Thaci koszovói elnök szerint a küszöbönálló párizsi csúcstalálkozónak meg kellene alapoznia Belgrád és Pristina közötti megállapodását. Thaci szerint senki sem válthatja fel a felek között közvetítő Európai Uniót, de tekintettel arra, hogy mennyire törékenyek a két oldal közötti kapcsolatok, a...
2019. JÚNIUS 17.
[ 14:43 ]
Beolvasás folyamatban