Szerbia
Tervben van a létszámstop megszüntetése a közszférában

A szerb kormány azt tervezi, hogy megszünteti a létszámstopot a közszférában, de egyidejűleg bevezeti azt a mechanizmust, amellyel ellenőrizheti a foglalkoztatást a minisztériumokban, iskolákban, állami intézményekben és községekben, írja a Blic.

Annak ellenére, hogy a néhány éve érvényben lévő létszámstopot 2019-re vonatkozóan is meghosszabbították, a kormány aktívan dolgozik ennek az intézkedésnek az eltörlésén és az új gyakorlat bevezetésén, amellyel szigorúan ellenőrizné a foglalkoztatást és a dolgozók bérének kifizetését az államkasszából.

A Blic értesülése szerint a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) már nagyban dolgozik az új foglalkoztatási mechanizmuson, amelyet minden hivatalnak és intézménynek tiszteletben kell tartania a közszférában, az egészségházaktól kezdve, a szociális központokon, iskolákon, községeken át egészen a minisztériumokig.

A kormány eddigi bizottsága helyett, amely ellenőrizte ezt a folyamatot, az állam egy új rendszert vezet be, hogy ellenőrizze a foglalkoztatás okát, szükségességét és módját.

A nem hivatalos információk szerint ismét bevezetnék a személyzeti tervet, amely négy évvel ezelőtt még létezett a minisztériumokban és állami szervekben, és amely pontosan meghatározná a munkák tervezését és az ahhoz szükséges dolgozók számát, ide értve a meghatározatlan, a meghatározott és az ideiglenes szerződésekkel rendelkező személyeket is. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
kritikus
2019. JANUÁR 11. [ 13:25 ]

Egy hozzáéértő elmegy (elküldik, kiküldik, ki…..) felveszünk helyette egy zöldet, sárgát, pirosat… tegy mindenki hozzá a megfelelő jelzőt. Így megy ez évek óta és senkinek sincs kifogása ellene.


Béla
2019. JANUÁR 10. [ 17:44 ]

Szabályozás ezek előtt is létezett a dolgozók számára,végzettségére,stb vonatkozólag.Ja,hogy a politikusok ezt eddig sem tartották fontosnak?Miből gondolják,hogy az újabb szabályozást tiszteletbe tartják?


A Balkánon jelentős destabilizációs tényezőnek számít az Egyesült Államok és néhány nyugat-európai ország politikája, amely térségbeli pozíciójuk megerősítésére irányul - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Večernje novosti és a Politika című napilapoknak adott interjújában, amelyet egy nappal Belgrádba...
2019. JANUÁR 16.
[ 11:32 ]
Terrortámadást előkészítésével gyanúsítják azt a vahhábita muszlim férfit, akit néhány nappal ezelőtt fogott el a szerb rendőrség - jelentette a Blic című belgrádi napilap szerdán. Az újság információi szerint Armin Alibašićot január 13-án, a délnyugat-szerbiai Novi Pazarban fogták el a belbiztonsági szolgálat...
2019. JANUÁR 16.
[ 9:36 ]
Az ország európai útjáról, Koszovóról, valamint a térség helyzetéről egyeztetett az Európai Unió nagyköveteivel Aleksandar Vučić szerb államfő. Sem Fabrizi, az EU belgrádi küldöttségvezetője is jelen volt, és leszögezte, hogy továbbra is közvetítenek a Pristinával való párbeszédben az átfogó megállapodás...
2019. JANUÁR 15.
[ 16:45 ]
Beolvasás folyamatban