Szerbia
Tervben van a létszámstop megszüntetése a közszférában

A szerb kormány azt tervezi, hogy megszünteti a létszámstopot a közszférában, de egyidejűleg bevezeti azt a mechanizmust, amellyel ellenőrizheti a foglalkoztatást a minisztériumokban, iskolákban, állami intézményekben és községekben, írja a Blic.

Annak ellenére, hogy a néhány éve érvényben lévő létszámstopot 2019-re vonatkozóan is meghosszabbították, a kormány aktívan dolgozik ennek az intézkedésnek az eltörlésén és az új gyakorlat bevezetésén, amellyel szigorúan ellenőrizné a foglalkoztatást és a dolgozók bérének kifizetését az államkasszából.

A Blic értesülése szerint a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) már nagyban dolgozik az új foglalkoztatási mechanizmuson, amelyet minden hivatalnak és intézménynek tiszteletben kell tartania a közszférában, az egészségházaktól kezdve, a szociális központokon, iskolákon, községeken át egészen a minisztériumokig.

A kormány eddigi bizottsága helyett, amely ellenőrizte ezt a folyamatot, az állam egy új rendszert vezet be, hogy ellenőrizze a foglalkoztatás okát, szükségességét és módját.

A nem hivatalos információk szerint ismét bevezetnék a személyzeti tervet, amely négy évvel ezelőtt még létezett a minisztériumokban és állami szervekben, és amely pontosan meghatározná a munkák tervezését és az ahhoz szükséges dolgozók számát, ide értve a meghatározatlan, a meghatározott és az ideiglenes szerződésekkel rendelkező személyeket is. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
kritikus
2019. JANUÁR 11. [ 13:25 ]

Egy hozzáéértő elmegy (elküldik, kiküldik, ki…..) felveszünk helyette egy zöldet, sárgát, pirosat… tegy mindenki hozzá a megfelelő jelzőt. Így megy ez évek óta és senkinek sincs kifogása ellene.


Béla
2019. JANUÁR 10. [ 17:44 ]

Szabályozás ezek előtt is létezett a dolgozók számára,végzettségére,stb vonatkozólag.Ja,hogy a politikusok ezt eddig sem tartották fontosnak?Miből gondolják,hogy az újabb szabályozást tiszteletbe tartják?


Belgrádban ma tartotta meg alakuló ülését a szerbiai falvak újjáélesztésével foglalkozó nemzeti tanács. A Szerbia Palotában megtartott alakuló ülésen jelen volt Aleksandar Vučić államfő, az ülés elnöklői pedig Milan Krkobabić regionális fejlesztési miniszter és Dragan Škorić akadémikus voltak. A nemzeti tanács...
2019. JÚNIUS 13.
[ 14:17 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter az kisérettségi megtartása előtt elmondta: a tesztek biztonságáért az igazgatók, az iskolák felügyelő szervei, a helyi és köztársasági tanfelügyelők felelnek. Šarčević az RTS-nek elmondta: azokban az iskolákban, amelyekben korábban nagyon rossz volt az ellenőrzés, most rigorózus...
2019. JÚNIUS 13.
[ 11:55 ]
A Szerbiai Közjegyzői Kamara (JKS) felszólította a polgárokat, hogy amint megszerzik a középiskolai és egyetemi iratkozáshoz szükséges dokumentumokat, a közjegyzői irodákban hitelesítsék azokat. A közjegyzők a munkaidejük alatt ingyenesen hitelesítik ezeket a dokumentumokat, éppen ezért a kamara arra szólítja fel a...
2019. JÚNIUS 13.
[ 11:54 ]
Beolvasás folyamatban