Szerbia
Tervben van a létszámstop megszüntetése a közszférában

A szerb kormány azt tervezi, hogy megszünteti a létszámstopot a közszférában, de egyidejűleg bevezeti azt a mechanizmust, amellyel ellenőrizheti a foglalkoztatást a minisztériumokban, iskolákban, állami intézményekben és községekben, írja a Blic.

Annak ellenére, hogy a néhány éve érvényben lévő létszámstopot 2019-re vonatkozóan is meghosszabbították, a kormány aktívan dolgozik ennek az intézkedésnek az eltörlésén és az új gyakorlat bevezetésén, amellyel szigorúan ellenőrizné a foglalkoztatást és a dolgozók bérének kifizetését az államkasszából.

A Blic értesülése szerint a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) már nagyban dolgozik az új foglalkoztatási mechanizmuson, amelyet minden hivatalnak és intézménynek tiszteletben kell tartania a közszférában, az egészségházaktól kezdve, a szociális központokon, iskolákon, községeken át egészen a minisztériumokig.

A kormány eddigi bizottsága helyett, amely ellenőrizte ezt a folyamatot, az állam egy új rendszert vezet be, hogy ellenőrizze a foglalkoztatás okát, szükségességét és módját.

A nem hivatalos információk szerint ismét bevezetnék a személyzeti tervet, amely négy évvel ezelőtt még létezett a minisztériumokban és állami szervekben, és amely pontosan meghatározná a munkák tervezését és az ahhoz szükséges dolgozók számát, ide értve a meghatározatlan, a meghatározott és az ideiglenes szerződésekkel rendelkező személyeket is. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
kritikus
2019. JANUÁR 11. [ 13:25 ]

Egy hozzáéértő elmegy (elküldik, kiküldik, ki…..) felveszünk helyette egy zöldet, sárgát, pirosat… tegy mindenki hozzá a megfelelő jelzőt. Így megy ez évek óta és senkinek sincs kifogása ellene.


Béla
2019. JANUÁR 10. [ 17:44 ]

Szabályozás ezek előtt is létezett a dolgozók számára,végzettségére,stb vonatkozólag.Ja,hogy a politikusok ezt eddig sem tartották fontosnak?Miből gondolják,hogy az újabb szabályozást tiszteletbe tartják?


A Dél-afrikai Köztársaságban megölték az 51 éves Jugoslav D.-t. A gyilkosság szombaton, fényes nappal történt Roodepoortban, Johannesburg egyik külvárosában. A helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az áldozat egy 51 éves férfi, aki motorja mellett állt, amikor megállt mögötte egy fekete autó, amelyből két...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:11 ]
Az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium azt tervezi, hogy módosítja a politikai pártokról szóló törvényt. Jelentős újdonságnak számít, hogy az alapítókat felmentik bizonyos költségek fizetése alól, így az egységes választói névjegyzékbe történő feliratkozás igazolásának, a személyi igazolvány...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:04 ]
Húsz évvel Jugoszlávia bombázása után - tanulságok az európai biztonság számára a 21. században címmel tartottak hétfőn konferenciát Belgrádban. Aleksandar Vučić szerb államfő beszédében hangsúlyozta, ma már nyíltan beszélünk a történtekről, nem gyűlölettel, hanem azzal a vággyal, hogy elítéljük azt, amit...
2019. MÁRCIUS 18.
[ 17:21 ]
Beolvasás folyamatban