Szerbia
Informer: Vučić azt fontolgatja, hogy március 31-ére kiírja a választásokat
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök azt fontolgtatja, hogy március 31-ére kiírja a rendkívüli parlamenti választásokat, írja a belgrádi Informer napilap.

A bulvárlap, amely rendszeresen szellőzteti meg a kormánykörökből később megerősítésre kerülő információkat, most a szerb elnökséghez és a Szerb Haladó Párt vezetéséhez közeli forrásra hivatkozik.

A lap szerint a rendkívüli választások kiírásának legfőbb oka a koszovói párbeszéd válsága, amiről a szerb elnök a napokban beszélt is.

“Amennyiben Koszovó nem szünteti meg a büntetővámokat, világos, hogy a zsarolás politikája mellett döntött. Ha pedig ez így van, akkor nincs semmi akadálya, hogy kiírjuk a választásokat”, jelentette ki Vučić, megjegyezve: “lehetőséget ad Haradinaj azon elképzelésének, amellyel szeretné őt eltávolítani a hatalomból”.

Vučić tegnap megismételte, újfent “arra kéri Pristinát, hogy vonja vissza a szerbiai termékekre kivetett különvámot, az EU-t pedig arra, határozottabban gyakoroljon nyomást Pristinára és mutasson rá a párbeszéd fontosságára”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A dimetoát hatóanyag mintegy öt éve szerepel a betiltott növényvédő szerek listáján Szerbiában, mégis megtalálták ezt a vegyszert egy fagyasztott meggyszállítmányban, amit Hollandiában vontak ki a forgalomból. Az Európai Élelmiszer-riasztási és Értesítési Rendszer, vagyis az RASFF bejelentette, hogy a március 6-án...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 9:51 ]
A kétéves Danka Ilić kedden 13 óra 45 perc körül tűnt el Bor környékén, és jelenleg is nagy erőkkel keresik. Most először aktiválták Szerbiában a Pronađi me (Amber Alert) rendszert, amely egy kiskorú eltűnése esetén sürgősen értesíti a lakosságot. Amint a pronadjime.mup.gov.rs honlapon közölték, a kislánynak...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:22 ]
Ma 13 óra körül eltűnt egy nem egészen kétéves kislány a Bor közeli Banjsko polje településen. A bejelentést követően alig fél óra múlva megkezdődött a keresése, de a Pronadji me riasztórendszeren keresztül nem mindenki kapott értesítést. A gyermek eltűnésének körülményei furcsák, és kérdés, hogy egy két...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 20:56 ]
Beolvasás folyamatban