Szerbia
Huszonnyolc szerbiai állampolgár tagja iraki és szíriai terrorcsoportoknak

Jelenleg huszonnyolc szerbiai állampolgár tartózkodik Irakban és Szíriában terrorszervezetek kötelékében, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter, s hozzátette, tavaly áprilisban a Belgrádi Felső Bíróságon hét személyt ítéltek el terrorizmus miatt.

Leszögezte, a külföldi harcterekről való visszatérés és a szélsőséges radikalizálódás a szerbiai biztonsági szolgálatok terrorizmussal kapcsolatos kihívásai közé tartoznak.

„Az adatok azt mutatják, hogy jelenleg huszonnyolc szerbiai állampolgár van Irakban és Szíriában terrorszervezetek kötelékében. Évről évre csökkenő tendenciát jegyzünk ezen a téren” – mondta Nebojša Stefanović a Katonai Akadémián tartott előadásában.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy a Belgrádi Felső Bíróság Különleges Osztálya hét személyt ítélt el elsőfokon – összesen 69 év börtönbüntetésre – terrorizmusért, toborzásért és a terrorizmus pénzeléséért.

Hozzátette, Szerbiában szerencsére nem volt terrortámadás, de figyelemmel kísérik a legapróbb veszélyeket is, s Szerbia megmutatta, hogy nemzetközi szinten is megbízható partner a terrorizmus elleni küzdelemben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. FEBRUÁR 8. [ 14:14 ]

Arról nem szól a hír, hogy hány szerbiai állampolgárságú személy tagja az ukrajnában harcoló orosz "szabadcsapatoknak"? Nem akartam terrorszervezetet írni, hátha így szebben hangzik.


Szerbiai tisztségviselők húsvéti jókívánságai - illusztráció
2019. ÁPRILIS 20.
[ 8:53 ]
Amennyiben a szerb parlament elfogadja a svájci frankban eladósodott polgárok hitelének átszámolásáról szóló törvényt, akkor minden polgárnak 5.453 dinárjába fog kerülni a probléma megoldása, közölte a Kamatica portál. Ezt úgy számolták ki, hogy az állam által biztosított 11,7 milliárd dinárt elosztották a...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 19:20 ]
Siniša Mali pénzügyminiszter kijelentette, hogy májustól 9 százalékkal emelik az iskoláskor előtti intézményekben dolgozók bérét. „Az iskoláskor előtti intézményekben dolgozók a 2018. decemberében kapott bérükhöz viszonyítva 9 százalékkal számíthatnak magasabb fizetésre májustól, az eddigi 7 százalékos emelés...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 16:55 ]
A Szerb Haladó Párt (SNS) által szervezett Szerbia Jövője kampány keretében április 19-én, pénteken megrendezendő eseményre mintegy 100 ezer ember részvételére számítanak Belgrádban, a becslések szerint mintegy 30 ezren érkeznek majd Vajdaságból. Ezt Damir Zobenica, az SNS végrehajtó bizottságának alelnöke nyilatkozta a...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 14:28 ]
Beolvasás folyamatban