Szerbia
Huszonnyolc szerbiai állampolgár tagja iraki és szíriai terrorcsoportoknak

Jelenleg huszonnyolc szerbiai állampolgár tartózkodik Irakban és Szíriában terrorszervezetek kötelékében, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter, s hozzátette, tavaly áprilisban a Belgrádi Felső Bíróságon hét személyt ítéltek el terrorizmus miatt.

Leszögezte, a külföldi harcterekről való visszatérés és a szélsőséges radikalizálódás a szerbiai biztonsági szolgálatok terrorizmussal kapcsolatos kihívásai közé tartoznak.

„Az adatok azt mutatják, hogy jelenleg huszonnyolc szerbiai állampolgár van Irakban és Szíriában terrorszervezetek kötelékében. Évről évre csökkenő tendenciát jegyzünk ezen a téren” – mondta Nebojša Stefanović a Katonai Akadémián tartott előadásában.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy a Belgrádi Felső Bíróság Különleges Osztálya hét személyt ítélt el elsőfokon – összesen 69 év börtönbüntetésre – terrorizmusért, toborzásért és a terrorizmus pénzeléséért.

Hozzátette, Szerbiában szerencsére nem volt terrortámadás, de figyelemmel kísérik a legapróbb veszélyeket is, s Szerbia megmutatta, hogy nemzetközi szinten is megbízható partner a terrorizmus elleni küzdelemben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. FEBRUÁR 8. [ 14:14 ]

Arról nem szól a hír, hogy hány szerbiai állampolgárságú személy tagja az ukrajnában harcoló orosz "szabadcsapatoknak"? Nem akartam terrorszervezetet írni, hátha így szebben hangzik.


Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban