Szerbia
Huszonnyolc szerbiai állampolgár tagja iraki és szíriai terrorcsoportoknak

Jelenleg huszonnyolc szerbiai állampolgár tartózkodik Irakban és Szíriában terrorszervezetek kötelékében, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter, s hozzátette, tavaly áprilisban a Belgrádi Felső Bíróságon hét személyt ítéltek el terrorizmus miatt.

Leszögezte, a külföldi harcterekről való visszatérés és a szélsőséges radikalizálódás a szerbiai biztonsági szolgálatok terrorizmussal kapcsolatos kihívásai közé tartoznak.

„Az adatok azt mutatják, hogy jelenleg huszonnyolc szerbiai állampolgár van Irakban és Szíriában terrorszervezetek kötelékében. Évről évre csökkenő tendenciát jegyzünk ezen a téren” – mondta Nebojša Stefanović a Katonai Akadémián tartott előadásában.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy a Belgrádi Felső Bíróság Különleges Osztálya hét személyt ítélt el elsőfokon – összesen 69 év börtönbüntetésre – terrorizmusért, toborzásért és a terrorizmus pénzeléséért.

Hozzátette, Szerbiában szerencsére nem volt terrortámadás, de figyelemmel kísérik a legapróbb veszélyeket is, s Szerbia megmutatta, hogy nemzetközi szinten is megbízható partner a terrorizmus elleni küzdelemben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. FEBRUÁR 8. [ 14:14 ]

Arról nem szól a hír, hogy hány szerbiai állampolgárságú személy tagja az ukrajnában harcoló orosz "szabadcsapatoknak"? Nem akartam terrorszervezetet írni, hátha így szebben hangzik.


A január-májusi adatok szerint 1,2 millió turista látogatott el Szerbiába, ami négyszázalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A helyi idegenforgalmi szervezetek első becslései alapján az idei nyári turistaszezon jobb lehet, mint a tavalyi, mondják a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezetnél...
2019. JÚLIUS 22.
[ 15:10 ]
Szerbiában a közelmúltban 12 százalékkal drágult az útdíj, így a várakozások szerint a behajtásából eredő bevétel idén 26,883 milliárd dinár körül alakul. A szerbiai autópályák használata után tavaly 23,600 milliárd dinár folyt be. A Szerbia Útjai Közvállalat idén 13,9 százalékos növekedésre számít a...
2019. JÚLIUS 22.
[ 12:48 ]
Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával,...
2019. JÚLIUS 22.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban