Szerbia
Eddig tizenöt ember halt meg influenza következtében Szerbiában

Az idény kezdete óta 84 969 ember fordult orvoshoz influenzához hasonló tünetek miatt, s tizenöt, influenzához köthető halálesetet jegyeztek, derül ki a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet adataiból.

A piroti és a zlatibori körzet területén influenzajárványt jelentettek, s közepes intenzitású vírusaktivitást és széles földrajzi kiterjedést jegyeztek.

„A legtöbb megbetegedést az országban a gyerekek körében jegyzik, négyéves korig” – mondják a Batutban.

Belgrád, a niši, a dél-bácskai, a Morava-melléki, a jablanicai, a kolubarai, a rasinai, az észak-bácskai, az észak-bánáti, a dél-bánáti, a nyugat-bácskai, a zlatibori, a šumadijai, a moravai, a raškai, a piroti, a Duna-melléki, a mačvai, a bori, a szerémségi, a zaječari körzet területén erősítették meg az influenza jelenlétét.

A H1N1 és a H3N2 A-típusú vírusokról van szó, amelyek a régió országaiban is a legnagyobb mértékben vannak jelen, írja a Tanjug.

A Batut intézet azt tanácsolja a polgároknak, figyeljenek az alapvető megelőző intézkedésekre, többek között gyakran szellőztessenek és mossanak kezet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban