Szerbia
Eddig tizenöt ember halt meg influenza következtében Szerbiában

Az idény kezdete óta 84 969 ember fordult orvoshoz influenzához hasonló tünetek miatt, s tizenöt, influenzához köthető halálesetet jegyeztek, derül ki a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet adataiból.

A piroti és a zlatibori körzet területén influenzajárványt jelentettek, s közepes intenzitású vírusaktivitást és széles földrajzi kiterjedést jegyeztek.

„A legtöbb megbetegedést az országban a gyerekek körében jegyzik, négyéves korig” – mondják a Batutban.

Belgrád, a niši, a dél-bácskai, a Morava-melléki, a jablanicai, a kolubarai, a rasinai, az észak-bácskai, az észak-bánáti, a dél-bánáti, a nyugat-bácskai, a zlatibori, a šumadijai, a moravai, a raškai, a piroti, a Duna-melléki, a mačvai, a bori, a szerémségi, a zaječari körzet területén erősítették meg az influenza jelenlétét.

A H1N1 és a H3N2 A-típusú vírusokról van szó, amelyek a régió országaiban is a legnagyobb mértékben vannak jelen, írja a Tanjug.

A Batut intézet azt tanácsolja a polgároknak, figyeljenek az alapvető megelőző intézkedésekre, többek között gyakran szellőztessenek és mossanak kezet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia érvekkel próbálja elmagyarázni az Interpol tagjainak, miért nem kell, hogy Koszovó a szervezet tagjává váljon, jelentette ki ma Nebojša Stefanović belügyminiszter, s aláhúzta, meg kell állítani és akadályozni e rendőri szervezet politizálódását. A Pink TV-nek adott interjúban hangsúlyozta, Szerbia mindenkivel...
2019. AUGUSZTUS 23.
[ 12:15 ]
A többi országhoz képest Szerbiából sokkal kevesebb orvos távozik, még néhány európai uniós országhoz viszonyítva is, nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök az Amerika Hangjának. „Az egészségügyi nővérek távoznak tőlünk”, így válaszolt arra a megjegyzésre, hogy az emberek, az egészségügyi nővérek, orvosok,...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:29 ]
Az egészségügyi nővérek és ápolók bére 15 százalékkal emelkedhet, írja a Novosti. Ez a kórházakban és klinikai központokban dolgozók nővérek esetében átlagosan 6.200 dináros emelést jelentene, a havi bérük pedig elérné a 47.500 dinárt, a holtmunka és a juttatások nélkül. Zlatibor Lončar egészségügyi...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban