Szerbia
Eddig tizenöt ember halt meg influenza következtében Szerbiában

Az idény kezdete óta 84 969 ember fordult orvoshoz influenzához hasonló tünetek miatt, s tizenöt, influenzához köthető halálesetet jegyeztek, derül ki a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet adataiból.

A piroti és a zlatibori körzet területén influenzajárványt jelentettek, s közepes intenzitású vírusaktivitást és széles földrajzi kiterjedést jegyeztek.

„A legtöbb megbetegedést az országban a gyerekek körében jegyzik, négyéves korig” – mondják a Batutban.

Belgrád, a niši, a dél-bácskai, a Morava-melléki, a jablanicai, a kolubarai, a rasinai, az észak-bácskai, az észak-bánáti, a dél-bánáti, a nyugat-bácskai, a zlatibori, a šumadijai, a moravai, a raškai, a piroti, a Duna-melléki, a mačvai, a bori, a szerémségi, a zaječari körzet területén erősítették meg az influenza jelenlétét.

A H1N1 és a H3N2 A-típusú vírusokról van szó, amelyek a régió országaiban is a legnagyobb mértékben vannak jelen, írja a Tanjug.

A Batut intézet azt tanácsolja a polgároknak, figyeljenek az alapvető megelőző intézkedésekre, többek között gyakran szellőztessenek és mossanak kezet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai tisztségviselők sorra fejezték ki ma jókívánságaikat a hívőknek, akik ma ünneplik a húsvétot. Aleksandar Vučić szerb elnök Instagram-profilján gratulált ma minden hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepli a húsvétot. „A legnagyobb keresztény ünnep alkalmából minden hívőnek, aki most ünnepli a...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 16:01 ]
Stanislav Hočevar belgrádi érsek Szendrőn (Smederevo) szolgáltatta ma a húsvéti misét. A Gergely-naptár szerint ünneplő híveknek szánt húsvéti üzenetében figyelmeztetett arra, hogy „minden rossz, ami jelen van bennünk, köztünk és társadalmunkban, a személyes és kollektív bűn termése”. „A kollektív bűn...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 12:40 ]
A szerbiai polgároknak több mint egyötöde, 22 százaléka gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is. Ez derül ki a Miért hagyják el az emberek Szerbiát? elnevezésű kutatás eredményeiből, amelyet a Srbija 21 - Centar za buduću Srbiju...
2019. ÁPRILIS 20.
[ 19:33 ]
Beolvasás folyamatban