Szerbia
Vučić Szerbiába invitálta a török államfőt

Telefonon tárgyalt péntek este Aleksandar Vučić szerb elnök török kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal, akit szerbiai látogatásra invitált, hogy megtartsák a két ország együttműködésével foglalkozó tanács második ülését, s megállapodtak a további politikai és gazdasági együttműködésről, tájékoztatott Vučić kabinetje.

A szerb elnök megköszönte Erdogannak a török vállalatok újabb beruházásait, valamint a Belgrád és Szarajevó közötti autópálya megépítésének támogatását.

Vučić közölte, a török elnök 2017-es szerbiai látogatása jelentős volt, s hangsúlyozta, az idei látogatás alkalmával közösen ünnepelnék meg a diplomáciai kapcsolatok 140 éves fennállását.

Erdogan elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az árucsere 2018-ban meghaladta az egymilliárd eurót, s további növekedésre számít ezen a téren, különösen azután, hogy a török parlament elfogadja a Szerbiával való szabadkereskedelemről szóló törvényt.

A török elnök arról is beszélt, hogy támogatja a Szebiai és Vučić által folytatott béke és stabilitás politikáját a Nyugat-Balkán régióban, áll a közleményben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban