Szerbia
Vučić Szerbiába invitálta a török államfőt

Telefonon tárgyalt péntek este Aleksandar Vučić szerb elnök török kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal, akit szerbiai látogatásra invitált, hogy megtartsák a két ország együttműködésével foglalkozó tanács második ülését, s megállapodtak a további politikai és gazdasági együttműködésről, tájékoztatott Vučić kabinetje.

A szerb elnök megköszönte Erdogannak a török vállalatok újabb beruházásait, valamint a Belgrád és Szarajevó közötti autópálya megépítésének támogatását.

Vučić közölte, a török elnök 2017-es szerbiai látogatása jelentős volt, s hangsúlyozta, az idei látogatás alkalmával közösen ünnepelnék meg a diplomáciai kapcsolatok 140 éves fennállását.

Erdogan elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az árucsere 2018-ban meghaladta az egymilliárd eurót, s további növekedésre számít ezen a téren, különösen azután, hogy a török parlament elfogadja a Szerbiával való szabadkereskedelemről szóló törvényt.

A török elnök arról is beszélt, hogy támogatja a Szebiai és Vučić által folytatott béke és stabilitás politikáját a Nyugat-Balkán régióban, áll a közleményben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia érvekkel próbálja elmagyarázni az Interpol tagjainak, miért nem kell, hogy Koszovó a szervezet tagjává váljon, jelentette ki ma Nebojša Stefanović belügyminiszter, s aláhúzta, meg kell állítani és akadályozni e rendőri szervezet politizálódását. A Pink TV-nek adott interjúban hangsúlyozta, Szerbia mindenkivel...
2019. AUGUSZTUS 23.
[ 12:15 ]
A többi országhoz képest Szerbiából sokkal kevesebb orvos távozik, még néhány európai uniós országhoz viszonyítva is, nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök az Amerika Hangjának. „Az egészségügyi nővérek távoznak tőlünk”, így válaszolt arra a megjegyzésre, hogy az emberek, az egészségügyi nővérek, orvosok,...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:29 ]
Az egészségügyi nővérek és ápolók bére 15 százalékkal emelkedhet, írja a Novosti. Ez a kórházakban és klinikai központokban dolgozók nővérek esetében átlagosan 6.200 dináros emelést jelentene, a havi bérük pedig elérné a 47.500 dinárt, a holtmunka és a juttatások nélkül. Zlatibor Lončar egészségügyi...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban