Szerbia
Vučić Szerbiába invitálta a török államfőt

Telefonon tárgyalt péntek este Aleksandar Vučić szerb elnök török kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal, akit szerbiai látogatásra invitált, hogy megtartsák a két ország együttműködésével foglalkozó tanács második ülését, s megállapodtak a további politikai és gazdasági együttműködésről, tájékoztatott Vučić kabinetje.

A szerb elnök megköszönte Erdogannak a török vállalatok újabb beruházásait, valamint a Belgrád és Szarajevó közötti autópálya megépítésének támogatását.

Vučić közölte, a török elnök 2017-es szerbiai látogatása jelentős volt, s hangsúlyozta, az idei látogatás alkalmával közösen ünnepelnék meg a diplomáciai kapcsolatok 140 éves fennállását.

Erdogan elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az árucsere 2018-ban meghaladta az egymilliárd eurót, s további növekedésre számít ezen a téren, különösen azután, hogy a török parlament elfogadja a Szerbiával való szabadkereskedelemről szóló törvényt.

A török elnök arról is beszélt, hogy támogatja a Szebiai és Vučić által folytatott béke és stabilitás politikáját a Nyugat-Balkán régióban, áll a közleményben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai tisztségviselők sorra fejezték ki ma jókívánságaikat a hívőknek, akik ma ünneplik a húsvétot. Aleksandar Vučić szerb elnök Instagram-profilján gratulált ma minden hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepli a húsvétot. „A legnagyobb keresztény ünnep alkalmából minden hívőnek, aki most ünnepli a...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 16:01 ]
Stanislav Hočevar belgrádi érsek Szendrőn (Smederevo) szolgáltatta ma a húsvéti misét. A Gergely-naptár szerint ünneplő híveknek szánt húsvéti üzenetében figyelmeztetett arra, hogy „minden rossz, ami jelen van bennünk, köztünk és társadalmunkban, a személyes és kollektív bűn termése”. „A kollektív bűn...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 12:40 ]
A szerbiai polgároknak több mint egyötöde, 22 százaléka gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is. Ez derül ki a Miért hagyják el az emberek Szerbiát? elnevezésű kutatás eredményeiből, amelyet a Srbija 21 - Centar za buduću Srbiju...
2019. ÁPRILIS 20.
[ 19:33 ]
Beolvasás folyamatban