Szerbia
Martinović a parlament munkájának ellenzéki bojkottálásáról

A szerb parlamentnek a Szövetség Szerbiáért tömörüléshez tartozó képviselők általi bojkottálása azt mutatja, hogy folytatják azt a régi gyakorlatot, miszerint minden kötelezettségüket bojkottálják, de fizetésüket és egyéb kiváltságaikat nem, jelentette ki Aleksandar Martinović, a Szerb Haladó Párt frakcióvezetője, s hozzátette, a haladók koalíciós partnereikkel a normális kerékvágásban folytatják a munkát.

A munkát bojkottáló képviselők között van Miroslav Aleksić (Néppárt), Balša Božović (DS), Dragoljub Mićunović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Néppárt), Marko Đurišić (SDS), Gordana Čomić (DS). Martinović felrótta nekik, hogy fizetésüket néhány nappal ezelőtt felvették, dolgozni viszont nem akarnak.

Azt is megemlítette a parlament épületében tartott sajtótájoztatóján, hogy a Szövetség Szerbiáért vezetői mindennap beszélnek a polgárokról, de a tüntetéseken egyikük sem szól hozzájuk. Véleménye szerint, „félnek attól, hogy a nép visszavág”.

A választásokat illetően az SNS frakcióvezetője elmondta, a hatalmat a választásokon nyerik és veszítik el, nem pedig az utcán, írja a Tanjug.

„Ha választásokat akarnak, mondják meg világosan. Ha pedig nem akarnak, akkor más módon szeretnének hatalomhoz jutni, s ha érdekli Önöket, hogy milyen módon, kérdezzék meg őket. Másik országban megtörtént véres forgatókönyvet szeretnének megismételni? Én úgy gondolom, nem ez Szerbia jövője, Szerbiának békére és stabilitásra van szüksége” – húzta alá Martinović.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban