Szerbia
Martinović a parlament munkájának ellenzéki bojkottálásáról

A szerb parlamentnek a Szövetség Szerbiáért tömörüléshez tartozó képviselők általi bojkottálása azt mutatja, hogy folytatják azt a régi gyakorlatot, miszerint minden kötelezettségüket bojkottálják, de fizetésüket és egyéb kiváltságaikat nem, jelentette ki Aleksandar Martinović, a Szerb Haladó Párt frakcióvezetője, s hozzátette, a haladók koalíciós partnereikkel a normális kerékvágásban folytatják a munkát.

A munkát bojkottáló képviselők között van Miroslav Aleksić (Néppárt), Balša Božović (DS), Dragoljub Mićunović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Néppárt), Marko Đurišić (SDS), Gordana Čomić (DS). Martinović felrótta nekik, hogy fizetésüket néhány nappal ezelőtt felvették, dolgozni viszont nem akarnak.

Azt is megemlítette a parlament épületében tartott sajtótájoztatóján, hogy a Szövetség Szerbiáért vezetői mindennap beszélnek a polgárokról, de a tüntetéseken egyikük sem szól hozzájuk. Véleménye szerint, „félnek attól, hogy a nép visszavág”.

A választásokat illetően az SNS frakcióvezetője elmondta, a hatalmat a választásokon nyerik és veszítik el, nem pedig az utcán, írja a Tanjug.

„Ha választásokat akarnak, mondják meg világosan. Ha pedig nem akarnak, akkor más módon szeretnének hatalomhoz jutni, s ha érdekli Önöket, hogy milyen módon, kérdezzék meg őket. Másik országban megtörtént véres forgatókönyvet szeretnének megismételni? Én úgy gondolom, nem ez Szerbia jövője, Szerbiának békére és stabilitásra van szüksége” – húzta alá Martinović.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai tisztségviselők sorra fejezték ki ma jókívánságaikat a hívőknek, akik ma ünneplik a húsvétot. Aleksandar Vučić szerb elnök Instagram-profilján gratulált ma minden hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepli a húsvétot. „A legnagyobb keresztény ünnep alkalmából minden hívőnek, aki most ünnepli a...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 16:01 ]
Stanislav Hočevar belgrádi érsek Szendrőn (Smederevo) szolgáltatta ma a húsvéti misét. A Gergely-naptár szerint ünneplő híveknek szánt húsvéti üzenetében figyelmeztetett arra, hogy „minden rossz, ami jelen van bennünk, köztünk és társadalmunkban, a személyes és kollektív bűn termése”. „A kollektív bűn...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 12:40 ]
A szerbiai polgároknak több mint egyötöde, 22 százaléka gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is. Ez derül ki a Miért hagyják el az emberek Szerbiát? elnevezésű kutatás eredményeiből, amelyet a Srbija 21 - Centar za buduću Srbiju...
2019. ÁPRILIS 20.
[ 19:33 ]
Beolvasás folyamatban