Szerbia
Martinović a parlament munkájának ellenzéki bojkottálásáról

A szerb parlamentnek a Szövetség Szerbiáért tömörüléshez tartozó képviselők általi bojkottálása azt mutatja, hogy folytatják azt a régi gyakorlatot, miszerint minden kötelezettségüket bojkottálják, de fizetésüket és egyéb kiváltságaikat nem, jelentette ki Aleksandar Martinović, a Szerb Haladó Párt frakcióvezetője, s hozzátette, a haladók koalíciós partnereikkel a normális kerékvágásban folytatják a munkát.

A munkát bojkottáló képviselők között van Miroslav Aleksić (Néppárt), Balša Božović (DS), Dragoljub Mićunović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Néppárt), Marko Đurišić (SDS), Gordana Čomić (DS). Martinović felrótta nekik, hogy fizetésüket néhány nappal ezelőtt felvették, dolgozni viszont nem akarnak.

Azt is megemlítette a parlament épületében tartott sajtótájoztatóján, hogy a Szövetség Szerbiáért vezetői mindennap beszélnek a polgárokról, de a tüntetéseken egyikük sem szól hozzájuk. Véleménye szerint, „félnek attól, hogy a nép visszavág”.

A választásokat illetően az SNS frakcióvezetője elmondta, a hatalmat a választásokon nyerik és veszítik el, nem pedig az utcán, írja a Tanjug.

„Ha választásokat akarnak, mondják meg világosan. Ha pedig nem akarnak, akkor más módon szeretnének hatalomhoz jutni, s ha érdekli Önöket, hogy milyen módon, kérdezzék meg őket. Másik országban megtörtént véres forgatókönyvet szeretnének megismételni? Én úgy gondolom, nem ez Szerbia jövője, Szerbiának békére és stabilitásra van szüksége” – húzta alá Martinović.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia érvekkel próbálja elmagyarázni az Interpol tagjainak, miért nem kell, hogy Koszovó a szervezet tagjává váljon, jelentette ki ma Nebojša Stefanović belügyminiszter, s aláhúzta, meg kell állítani és akadályozni e rendőri szervezet politizálódását. A Pink TV-nek adott interjúban hangsúlyozta, Szerbia mindenkivel...
2019. AUGUSZTUS 23.
[ 12:15 ]
A többi országhoz képest Szerbiából sokkal kevesebb orvos távozik, még néhány európai uniós országhoz viszonyítva is, nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök az Amerika Hangjának. „Az egészségügyi nővérek távoznak tőlünk”, így válaszolt arra a megjegyzésre, hogy az emberek, az egészségügyi nővérek, orvosok,...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:29 ]
Az egészségügyi nővérek és ápolók bére 15 százalékkal emelkedhet, írja a Novosti. Ez a kórházakban és klinikai központokban dolgozók nővérek esetében átlagosan 6.200 dináros emelést jelentene, a havi bérük pedig elérné a 47.500 dinárt, a holtmunka és a juttatások nélkül. Zlatibor Lončar egészségügyi...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban