Szerbia
Vučić a párbeszédről és Szerbia európai integrációjáról tárgyalt Mogherinivel
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök részt vesz Münchenben a biztonsági fórumon, ahol Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselővel is tárgyalt.

Vučić a Szerbia jövője (Budućnost Srbije) elnevezésű Instagram-profilra töltött fel egy képet az uniós politikussal, s a fotóhoz ezt írta: „Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselővel a müncheni biztonsági konferencián – a párbeszéd jövőjéről és Szerbia európai integrációjáról“.

A szerb elnök ma utazott el Münchenbe az 55. Biztonsági Konferenciára, ahol több európai politikussal is tárgyalt, köztük Andrej Plenković horvát kormányfővel is. Várakozásai szerint a háromnapos müncheni tartózkodása alatt 15-20 tisztségviselővel tárgyal majd, többek között az örmény és a moldáv elnökkel, Johannes Hahn uniós bővítési biztossal, Szergej Lavrov orosz és Heiko Maas német külügyminiszterrel. Találkozik majd a Bundestag képviselőivel, valamint az amerikai kongersszus szenátoraival és küldöttségének tagjaival.

Vučić korábban azt mondta, azért megy Münchenbe, ahol a világ politikai elitjének színe-java összegyűlik, hogy harcoljon Szerbiáért.

A konferencia ma kezdődött, s számos magas rangú tisztségviselő – 35 állam- és kormányfő, valamint 50 külügyminiszter vesz részt rajta, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ana Brnabić, a szerb parlament elnöke ma úgy döntött, hogy elfogadja a Szerbia az erőszak ellen és a NADA koalíció köré tömörült ellenzék követelését, és június 2-án tartják meg a belgrádi, valamint az összes többi helyhatósági választást. Mint mondta, vasárnap írják ki a helyhatósági...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 13:55 ]
Előállították a koszovói rendőrség négy tagját szerdán a közigazgatási átkelőnél tartott ellenőrzés során, egyiküket bent tartották, erősítette meg a Tanjugnak a szerbiai belügyminisztérium. „A koszovói rendőrség négy tagját előállították, egyikőjüket – a rendőrség igazgatójának helyettesét – bent...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:48 ]
Christopher Cavoli, a NATO európai haderőinek legfelsőbb parancsnoka és az amerikai hadsereg európai parancsnokságának vezetője elmondta: a NATO úgy döntött, hogy megerősíti a tartalékos erőket Koszovóban (KFOR) és Bosznia-Hercegovinában (EUFOR Altea misszió). „Miután teljeskörű vizsgálatot folytattunk a KFOR-ban, arra...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban