Szerbia
Oroszország: A JSZK elleni NATO-agresszió kezdeményezőinek felelniük kell

A NATO-nak a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság (JSZK) ellen elkövetett katonai agressziójának huszadik évfordulója alkalmából Oroszország elfogadta azt a dokumentumot, amelyben az áll, hogy a JSZK elleni hadművelet a legfőbb veszélyforrássá változtatta az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét, és felszólítja ennek a bűncselekménynek a kezdeményezőit, hogy tettükért feleljenek a törvény színe előtt, jelenti a Tanjug.

Az orosz parlament felsőháza által elfogadott dokumentum szerint a hadművelet negatív kihatással volt az európai államok közötti kölcsönös viszonyok fejlődésére és a bizalomra. Az pedig, hogy nem büntették meg a felelősöket, újabb tragédiához vezetett Szíriában, Irakban és Líbiában, közli a Szputnyik.

Sajnos a NATO nem tanult a leckéből és más szuverén államok ellen is bevetett katonai erejét, mint amilyen Irak, Líbia és Szíria, ma pedig ez fenyegeti Venezuelát, Kubát és Nicaraguát.

Az orosz szenátorok arra emlékeztetnek, hogy a NATO Jugoszlávia bombázásakor szegényített uránt használt, amely számos áldozatot szedett a civil lakosság körében.

Emellett azzal, hogy a nyugati országok zöme elismerte Koszovó függetlenségét, csak tovább folytatódott az, amit a NATO megkezdett, vagyis a szeparatizmus és a konfliktusok támogatása a volt Jugoszlávia területén.

Az orosz Szövetségi Tanács szerint a nemzetközi viszonyokban példátlan az is, hogy konkrétan elszakították Koszovót, amellyel tovább komplikálták a már meglévő konfliktusokat az el nem ismert államokat tekintve, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Nyugat teljesen ellentétesen járt el Moldávia, Grúzia és Ukrajna esetében.

A dokumentum szerint a NATO tagországok hadművelete azt jelentette, hogy egy szuverén állam ellen követtek el agressziót, ezért annak kezdeményezőit felelősségre kellene vonni.

Ezzel kapcsolatban az orosz Szövetségi Tanács felszólította a világ országainak parlamentjeit, valamint az olyan nemzetközi szervezeteket, mint az ENSZ, az EBESZ, a Független Államok Közössége és az Európai Parlament, hogy ítéljék el a NATO Jugoszlávia elleni agresszióját, és tegyenek meg mindent a támadás következményeinek orvoslása érdekében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Monk
2019. MÁRCIUS 17. [ 21:10 ]

Még, akár jogosnak is tünhet a felelősségre vonás, csak az a baj, hogy ezt éppen az Oroszok mondják. Krimet simán birtokba vették, Grúziát letarolták fegyverrel, Oszétiát is, Keményen jelen vannak több közép-amerikai országban, Afrikában szintén, keleteurópát leigázták negyven évig. Ukrajna egy részét megszállták Ahol konfliktus van ők megjelennek, mondván, hogy hivták őket, közben azt hirdetik hogy csupán védekeznek. Ha lehet, csak távol tőlük.


Béla
2019. MÁRCIUS 14. [ 20:38 ]

Nagyon helyes kezdeményezés,akkor most elitélik 56-ot,a 68-as Cseszlovák beavatkozást,Afganisztánt,stb,stb is????????


Valaki
2019. MÁRCIUS 14. [ 9:24 ]

Oszd meg és uralkodj.


Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos ma azt üzente, minden politikai pártot arra ösztönöz és bátorít, hogy vegyen részt a június 21-i választásokon, s reményét fejezte ki, hogy tisztességes és szabad választások lesznek Szerbiában. „Nagyon remélem, hogy tisztességes és szabad választások lesznek, s Szerbiának...
2020. MÁJUS 29.
[ 17:10 ]
Az Európai Unió 70 millió euró összegű vissza nem térítendő pénzeszközöket ítélt oda Szerbiának a 2020. évi IPA-program első része keretében, az erről szóló pénzügyi megállapodást pedig ma írták alá Belgrádban, Aleksandar Vučić államfő jelenlétében. A megállapodást szerb részről Jadranka Joksimović...
2020. MÁJUS 29.
[ 15:24 ]
Mindenkinek világos, hogy semmi köze az egészségügyi kritériumokhoz annak, hogy Montenegró továbbra sem engedélyezi az országba való belépést a szerb állampolgárok számára, jelentette ki ma Aleksandar Vučić szerb elnök annak kapcsán, hogy Montenegró kibővítette azoknak az országoknak a listáját, amelyeknek a polgárai...
2020. MÁJUS 29.
[ 15:23 ]
Beolvasás folyamatban