Szerbia
Oroszország: A JSZK elleni NATO-agresszió kezdeményezőinek felelniük kell

A NATO-nak a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság (JSZK) ellen elkövetett katonai agressziójának huszadik évfordulója alkalmából Oroszország elfogadta azt a dokumentumot, amelyben az áll, hogy a JSZK elleni hadművelet a legfőbb veszélyforrássá változtatta az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét, és felszólítja ennek a bűncselekménynek a kezdeményezőit, hogy tettükért feleljenek a törvény színe előtt, jelenti a Tanjug.

Az orosz parlament felsőháza által elfogadott dokumentum szerint a hadművelet negatív kihatással volt az európai államok közötti kölcsönös viszonyok fejlődésére és a bizalomra. Az pedig, hogy nem büntették meg a felelősöket, újabb tragédiához vezetett Szíriában, Irakban és Líbiában, közli a Szputnyik.

Sajnos a NATO nem tanult a leckéből és más szuverén államok ellen is bevetett katonai erejét, mint amilyen Irak, Líbia és Szíria, ma pedig ez fenyegeti Venezuelát, Kubát és Nicaraguát.

Az orosz szenátorok arra emlékeztetnek, hogy a NATO Jugoszlávia bombázásakor szegényített uránt használt, amely számos áldozatot szedett a civil lakosság körében.

Emellett azzal, hogy a nyugati országok zöme elismerte Koszovó függetlenségét, csak tovább folytatódott az, amit a NATO megkezdett, vagyis a szeparatizmus és a konfliktusok támogatása a volt Jugoszlávia területén.

Az orosz Szövetségi Tanács szerint a nemzetközi viszonyokban példátlan az is, hogy konkrétan elszakították Koszovót, amellyel tovább komplikálták a már meglévő konfliktusokat az el nem ismert államokat tekintve, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Nyugat teljesen ellentétesen járt el Moldávia, Grúzia és Ukrajna esetében.

A dokumentum szerint a NATO tagországok hadművelete azt jelentette, hogy egy szuverén állam ellen követtek el agressziót, ezért annak kezdeményezőit felelősségre kellene vonni.

Ezzel kapcsolatban az orosz Szövetségi Tanács felszólította a világ országainak parlamentjeit, valamint az olyan nemzetközi szervezeteket, mint az ENSZ, az EBESZ, a Független Államok Közössége és az Európai Parlament, hogy ítéljék el a NATO Jugoszlávia elleni agresszióját, és tegyenek meg mindent a támadás következményeinek orvoslása érdekében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Monk
2019. MÁRCIUS 17. [ 21:10 ]

Még, akár jogosnak is tünhet a felelősségre vonás, csak az a baj, hogy ezt éppen az Oroszok mondják. Krimet simán birtokba vették, Grúziát letarolták fegyverrel, Oszétiát is, Keményen jelen vannak több közép-amerikai országban, Afrikában szintén, keleteurópát leigázták negyven évig. Ukrajna egy részét megszállták Ahol konfliktus van ők megjelennek, mondván, hogy hivták őket, közben azt hirdetik hogy csupán védekeznek. Ha lehet, csak távol tőlük.


Béla
2019. MÁRCIUS 14. [ 20:38 ]

Nagyon helyes kezdeményezés,akkor most elitélik 56-ot,a 68-as Cseszlovák beavatkozást,Afganisztánt,stb,stb is????????


Valaki
2019. MÁRCIUS 14. [ 9:24 ]

Oszd meg és uralkodj.


Több a turista Szerbiában - illusztráció
2019. JÚLIUS 22.
[ 15:10 ]
A legmagasabb jövedelemmel rendelkező szerbiai polgárok ötödének átlagosan 9,4-szer magasabb a jövedelme, mint a legkevesebbet keresők ötödének fizetése, derül ki az Eurostat hivatalos adataiból. Az Európai Unió országaiban kisebb a különbség, ugyanis ott a legnagyobb bevételt megvalósítók ötöde átlagosan ötször...
2019. JÚLIUS 21.
[ 16:38 ]
A turistaidény kezdete, vagyis június 1-je óta 90 ember vesztette életét közlekedési balesetben Szerbiában. Ez 43 százalékkal magasabb arány, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A rendőrség emiatt a hétvégétől fokozottan ellenőrzi a gyorshajtást, a biztonsági öv használatát és a jármű állapotát. Júniusban 14...
2019. JÚLIUS 21.
[ 15:44 ]
A hétvége második napján is fokozott forgalom várható a Magyarország és Horvátország irányából Bulgária és Észak-Macedónia felé vezető szerbiai autópályákon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség (AMSS). A külföldi állampolgárok tömeges útnak indulása ma is hosszabb várakozási időt eredményez a...
2019. JÚLIUS 21.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban