Szerbia
Oroszország: A JSZK elleni NATO-agresszió kezdeményezőinek felelniük kell

A NATO-nak a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság (JSZK) ellen elkövetett katonai agressziójának huszadik évfordulója alkalmából Oroszország elfogadta azt a dokumentumot, amelyben az áll, hogy a JSZK elleni hadművelet a legfőbb veszélyforrássá változtatta az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét, és felszólítja ennek a bűncselekménynek a kezdeményezőit, hogy tettükért feleljenek a törvény színe előtt, jelenti a Tanjug.

Az orosz parlament felsőháza által elfogadott dokumentum szerint a hadművelet negatív kihatással volt az európai államok közötti kölcsönös viszonyok fejlődésére és a bizalomra. Az pedig, hogy nem büntették meg a felelősöket, újabb tragédiához vezetett Szíriában, Irakban és Líbiában, közli a Szputnyik.

Sajnos a NATO nem tanult a leckéből és más szuverén államok ellen is bevetett katonai erejét, mint amilyen Irak, Líbia és Szíria, ma pedig ez fenyegeti Venezuelát, Kubát és Nicaraguát.

Az orosz szenátorok arra emlékeztetnek, hogy a NATO Jugoszlávia bombázásakor szegényített uránt használt, amely számos áldozatot szedett a civil lakosság körében.

Emellett azzal, hogy a nyugati országok zöme elismerte Koszovó függetlenségét, csak tovább folytatódott az, amit a NATO megkezdett, vagyis a szeparatizmus és a konfliktusok támogatása a volt Jugoszlávia területén.

Az orosz Szövetségi Tanács szerint a nemzetközi viszonyokban példátlan az is, hogy konkrétan elszakították Koszovót, amellyel tovább komplikálták a már meglévő konfliktusokat az el nem ismert államokat tekintve, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Nyugat teljesen ellentétesen járt el Moldávia, Grúzia és Ukrajna esetében.

A dokumentum szerint a NATO tagországok hadművelete azt jelentette, hogy egy szuverén állam ellen követtek el agressziót, ezért annak kezdeményezőit felelősségre kellene vonni.

Ezzel kapcsolatban az orosz Szövetségi Tanács felszólította a világ országainak parlamentjeit, valamint az olyan nemzetközi szervezeteket, mint az ENSZ, az EBESZ, a Független Államok Közössége és az Európai Parlament, hogy ítéljék el a NATO Jugoszlávia elleni agresszióját, és tegyenek meg mindent a támadás következményeinek orvoslása érdekében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Monk
2019. MÁRCIUS 17. [ 21:10 ]

Még, akár jogosnak is tünhet a felelősségre vonás, csak az a baj, hogy ezt éppen az Oroszok mondják. Krimet simán birtokba vették, Grúziát letarolták fegyverrel, Oszétiát is, Keményen jelen vannak több közép-amerikai országban, Afrikában szintén, keleteurópát leigázták negyven évig. Ukrajna egy részét megszállták Ahol konfliktus van ők megjelennek, mondván, hogy hivták őket, közben azt hirdetik hogy csupán védekeznek. Ha lehet, csak távol tőlük.


Béla
2019. MÁRCIUS 14. [ 20:38 ]

Nagyon helyes kezdeményezés,akkor most elitélik 56-ot,a 68-as Cseszlovák beavatkozást,Afganisztánt,stb,stb is????????


Valaki
2019. MÁRCIUS 14. [ 9:24 ]

Oszd meg és uralkodj.


Hiány lehet akácmézből Szerbiában - illusztráció
2019. MÁJUS 23.
[ 11:23 ]
A szerb külügyminiszter a Tanjugnak telefonon nyilatkozva elmondta, hogy erős robbanás hallatszott. Ivica Dačić Szomália elnökével, Mohamed Abdullahi Mohameddel tárgyalt az elnöki palotában a robbanás pillanatában. A két ország diplomáciai kapcsolatainak felújításáról beszéltek, valamint Szomália Koszovó...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:48 ]
Ana Brnabić kormányfő azt üzente, hogy folytatódik a szürkegazdaság elleni küzdelem és a kormány ebben az ügyben nem ismer kompromisszumot. Úgy fogalmazott: ez az egyedüli módja annak, hogy korrekt gazdálkodási feltételeket biztosítsunk, és hogy a törvénnyel összhangban minden érintett fizesse az adót és a...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:20 ]
A Szerbiában élő horvát állampolgárok vasárnap Horvátország belgrádi nagykövetségén és a szabadkai főkonzulátusán adhatják le voksaikat az európai parlamenti választásokon, közölte a szerbiai menekültügyi és migrációs biztosi hivatal. Horvátország minden nagykorú polgára szavazhat, függetlenül attól, hogy...
2019. MÁJUS 22.
[ 12:20 ]
Beolvasás folyamatban