Szerbia
Trifunović bocsánatot kért a magyaroktól

Sergej Trifunović, a Szabad Polgárok Mozgalmának elnöke elnézést kért a magyaroktól a szíriaiak és magyarok Szerbiába történő betelepítéséről szóló kijelentése miatt, amely a szombati tüntetésen hangzott el, s hozzátette, nyelvbotlás volt.

Trifunović a Nova S televízió vendégeként elmondta, a tüntetés kezdetén üdvözölte Szerbia minden polgárát, a magyarokat is, kijelentése pedig nyelvbotlás volt, mert „gyorsabban gondolkodik, mint beszél”, írja a Beta.

„A 23 perces beszédből ők egy nyelvbotlást ragadtak ki” – mondta Trifunović, s hozzátette, Aleksandar Vučić szerb elnök bocsánatkérése „egy újabb rossz színjáték”.

Leszögezte, nincs baja a multikulturalizmussal, hiszen Mostarban született, amely egy multikulturális hely. Hozzátette még, a magyaroknak „három diktátoruk van, mégpedig Aleksandar Vučić, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke“.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kitikus
2019. ÁPRILIS 15. [ 19:02 ]

A Zentai Tisza parton áll a legokosabb révész szobra. Ő azért nem lett képviselő a városi tanácsban mert tudt, hogy a tanácstagok fele nem bolond.


Garai László
2019. ÁPRILIS 15. [ 15:17 ]

1918 óta többnyire ilyen - nemzetileg sérült - emberek települnek Vajdaságba, s itt az otthonról hozott reflexeik szerint viszonyulnak a magyarokhoz, de a régebben itt lévő szerb lakossághoz is. Pár évtizeden, generáción át az új szomszédaikkal töltik fel megüresedett ellenségképüket. És úgy tekintenek rájuk, mint korábban a boszniai muzulmán vagy horvát közegükre.


Óbecsei
2019. ÁPRILIS 15. [ 10:12 ]

Le a kalappal ez a "bunkó" fejlődik. Már a "diktátorok" neveit is tudja.


Lazio
2019. ÁPRILIS 15. [ 9:37 ]

Ezek szerint nem csak mondtad, hanem úgy is gondolod. Miféle bocsánatkérés ez ?!


Belgrádban ma tartotta meg alakuló ülését a szerbiai falvak újjáélesztésével foglalkozó nemzeti tanács. A Szerbia Palotában megtartott alakuló ülésen jelen volt Aleksandar Vučić államfő, az ülés elnöklői pedig Milan Krkobabić regionális fejlesztési miniszter és Dragan Škorić akadémikus voltak. A nemzeti tanács...
2019. JÚNIUS 13.
[ 14:17 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter az kisérettségi megtartása előtt elmondta: a tesztek biztonságáért az igazgatók, az iskolák felügyelő szervei, a helyi és köztársasági tanfelügyelők felelnek. Šarčević az RTS-nek elmondta: azokban az iskolákban, amelyekben korábban nagyon rossz volt az ellenőrzés, most rigorózus...
2019. JÚNIUS 13.
[ 11:55 ]
A Szerbiai Közjegyzői Kamara (JKS) felszólította a polgárokat, hogy amint megszerzik a középiskolai és egyetemi iratkozáshoz szükséges dokumentumokat, a közjegyzői irodákban hitelesítsék azokat. A közjegyzők a munkaidejük alatt ingyenesen hitelesítik ezeket a dokumentumokat, éppen ezért a kamara arra szólítja fel a...
2019. JÚNIUS 13.
[ 11:54 ]
Beolvasás folyamatban