Szerbia
Trifunović bocsánatot kért a magyaroktól

Sergej Trifunović, a Szabad Polgárok Mozgalmának elnöke elnézést kért a magyaroktól a szíriaiak és magyarok Szerbiába történő betelepítéséről szóló kijelentése miatt, amely a szombati tüntetésen hangzott el, s hozzátette, nyelvbotlás volt.

Trifunović a Nova S televízió vendégeként elmondta, a tüntetés kezdetén üdvözölte Szerbia minden polgárát, a magyarokat is, kijelentése pedig nyelvbotlás volt, mert „gyorsabban gondolkodik, mint beszél”, írja a Beta.

„A 23 perces beszédből ők egy nyelvbotlást ragadtak ki” – mondta Trifunović, s hozzátette, Aleksandar Vučić szerb elnök bocsánatkérése „egy újabb rossz színjáték”.

Leszögezte, nincs baja a multikulturalizmussal, hiszen Mostarban született, amely egy multikulturális hely. Hozzátette még, a magyaroknak „három diktátoruk van, mégpedig Aleksandar Vučić, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke“.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kitikus
2019. ÁPRILIS 15. [ 19:02 ]

A Zentai Tisza parton áll a legokosabb révész szobra. Ő azért nem lett képviselő a városi tanácsban mert tudt, hogy a tanácstagok fele nem bolond.


Garai László
2019. ÁPRILIS 15. [ 15:17 ]

1918 óta többnyire ilyen - nemzetileg sérült - emberek települnek Vajdaságba, s itt az otthonról hozott reflexeik szerint viszonyulnak a magyarokhoz, de a régebben itt lévő szerb lakossághoz is. Pár évtizeden, generáción át az új szomszédaikkal töltik fel megüresedett ellenségképüket. És úgy tekintenek rájuk, mint korábban a boszniai muzulmán vagy horvát közegükre.


Óbecsei
2019. ÁPRILIS 15. [ 10:12 ]

Le a kalappal ez a "bunkó" fejlődik. Már a "diktátorok" neveit is tudja.


Lazio
2019. ÁPRILIS 15. [ 9:37 ]

Ezek szerint nem csak mondtad, hanem úgy is gondolod. Miféle bocsánatkérés ez ?!


Aleksandar Vučić szerb elnök részvéttáviratban fejezte ki együttérzését a Srí Lanka-i elnöknek a vasárnap reggeli robbantásos merényletek miatt. „Mélységesen elszomorít bennünket, hogy katolikus templomokat és híveket ért támadás, ráadásul húsvét napján, amelynek békességet és örömet kellene hoznia” –...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 16:22 ]
A szerbiai tisztségviselők sorra fejezték ki ma jókívánságaikat a hívőknek, akik ma ünneplik a húsvétot. Aleksandar Vučić szerb elnök Instagram-profilján gratulált ma minden hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepli a húsvétot. „A legnagyobb keresztény ünnep alkalmából minden hívőnek, aki most ünnepli a...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 16:01 ]
Stanislav Hočevar belgrádi érsek Szendrőn (Smederevo) szolgáltatta ma a húsvéti misét. A Gergely-naptár szerint ünneplő híveknek szánt húsvéti üzenetében figyelmeztetett arra, hogy „minden rossz, ami jelen van bennünk, köztünk és társadalmunkban, a személyes és kollektív bűn termése”. „A kollektív bűn...
2019. ÁPRILIS 21.
[ 12:40 ]
Beolvasás folyamatban