Szerbia
Trifunović bocsánatot kért a magyaroktól

Sergej Trifunović, a Szabad Polgárok Mozgalmának elnöke elnézést kért a magyaroktól a szíriaiak és magyarok Szerbiába történő betelepítéséről szóló kijelentése miatt, amely a szombati tüntetésen hangzott el, s hozzátette, nyelvbotlás volt.

Trifunović a Nova S televízió vendégeként elmondta, a tüntetés kezdetén üdvözölte Szerbia minden polgárát, a magyarokat is, kijelentése pedig nyelvbotlás volt, mert „gyorsabban gondolkodik, mint beszél”, írja a Beta.

„A 23 perces beszédből ők egy nyelvbotlást ragadtak ki” – mondta Trifunović, s hozzátette, Aleksandar Vučić szerb elnök bocsánatkérése „egy újabb rossz színjáték”.

Leszögezte, nincs baja a multikulturalizmussal, hiszen Mostarban született, amely egy multikulturális hely. Hozzátette még, a magyaroknak „három diktátoruk van, mégpedig Aleksandar Vučić, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke“.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kitikus
2019. ÁPRILIS 15. [ 19:02 ]

A Zentai Tisza parton áll a legokosabb révész szobra. Ő azért nem lett képviselő a városi tanácsban mert tudt, hogy a tanácstagok fele nem bolond.


Garai László
2019. ÁPRILIS 15. [ 15:17 ]

1918 óta többnyire ilyen - nemzetileg sérült - emberek települnek Vajdaságba, s itt az otthonról hozott reflexeik szerint viszonyulnak a magyarokhoz, de a régebben itt lévő szerb lakossághoz is. Pár évtizeden, generáción át az új szomszédaikkal töltik fel megüresedett ellenségképüket. És úgy tekintenek rájuk, mint korábban a boszniai muzulmán vagy horvát közegükre.


Óbecsei
2019. ÁPRILIS 15. [ 10:12 ]

Le a kalappal ez a "bunkó" fejlődik. Már a "diktátorok" neveit is tudja.


Lazio
2019. ÁPRILIS 15. [ 9:37 ]

Ezek szerint nem csak mondtad, hanem úgy is gondolod. Miféle bocsánatkérés ez ?!


Zoran Đorđević munkaügyi miniszter a rendkívüli felügyelőségi ellenőrzések fokozásáról tárgyalt Stevan Đurovićtyal, a munkaügyi felügyelőség igazgatójával, és közölte, hogy ő személyesen is részt vesz majd ezekben az ellenőrzésekben a „feketemunka” legjobb és leghatékonyabb felszámolása érdekében. A...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 11:27 ]
Bulgária aláírta az 1,1 milliárd euró értékű szerződést a szaúd-arábiai Arkad Engineering vállalat által vezetett konzorciummal a Török Áramlat bulgáriai szakaszának kiépítéséről. A szerződés egy 474 kilométer hosszú gázvezeték kiépítéséről szól Bulgária déli, törökországi határától egészen a...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 10:45 ]
Ana Brnabić szerb kormányfő ma Berlinben kijelentette, hogy Koszovó kérdése volt az egyetlen, amelyben Szerbia és Németország nem ért egyet, de fontos, hogy beszéljenek erről a témáról, mert a kérdés hosszútávú és fenntartható megoldása, valamint az albánok és a szerbek megbékélése nélkül nem vár újfajta jövő a...
2019. SZEPTEMBER 18.
[ 17:26 ]
Beolvasás folyamatban