Szerbia
A munkaadók rendszeresebben fizetik a járulékokat

A szerbiai munkaadók egyre buzgóbban fizetik be dolgozóik után a nyugdíj- és rokkantbiztosítási járulékot.

Ezt támasztják alá az Adóhivatal adatai is, amelyek szerint az aktív jogi személyek több mint 98 százaléka fizeti be ezeket a járulékokat időben. Azokkal a munkaadókkal szemben, akik valamilyen oknál fogva nem teljesítik kötelezettségüket, kényszermegfizettetési intézkedéseket hajtanak végre.

Az Adóhivatal adatai szerint évről évre jobb a megfizettetés foka, hiszen 2018-ban 624 milliárd dinár adót és illetéket fizettek be a munkaadók, ami 9,2 százalékkal magasabb az előző évhez viszonyítva. Míg 2017-ben 572 milliárd dinárt fizettek be ezen a címen, ez pedig 7,1 százalékkal több a 2016-os évhez viszonyítva.

Mindez nagy segítséget jelent az államkasszának, hiszen tudjuk, hogy 2014-ben a költségvetés közel 50 százalékát a járandóságok emésztették fel, ez az utóbbi időben 32 százalék körül mozog.

A járulékok rendszeresebb befizetéséhez hozzájárulhatott az is, hogy a munkaadók igen magas büntetésre számíthatnak, ha elmulasztják teljesíteni kötelezettségüket. (Politika)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Beolvasás folyamatban