Szerbia
Novosti: Ha a haladók úgy döntenek, júniusban lesznek a választások

Amennyiben a Szerb Haladó Párt (SNS) úgy dönt, hogy meg kell tartani a rendkívüli parlamenti választásokat, akkor azt május 9-én fogják kiírni, a voksolás pedig június 23-án lesz, írja a Novosti.

A lap szerint a másik lehetőség, hogy május 16-án írják ki a választásokat, amelyeket megtartásának dátuma így június 30-ára tolódna.

Ehhez a választási beosztáshoz hozzá tartozik a 45 napos kampányidőszak is. A végleges döntést viszont Szent György napja (Đurđevdan) körül hozzák meg, miután Aleksandar Vučić szerb államfő tárgyal Németország, Oroszország, Kína és Franciaország vezetőivel, írja a lap.

A haladók vezetősége támogatja a választások kiírását, emlékeztet a Novosti, ezért nagy nyomás nehezedik Vučićra, hogy írja ki azokat, miután radikalizálódtak a tüntetések, amelyekben részt vesz az ellenzék egy része is a Szövetség Szerbiáért vezetésével.

Goran Vesić, Belgrád polgármester-helyettese és az SNS tisztségviselője kijelentette, hogy a haladók a húsvéti és május elsejei ünnepek után két fontos kérdésről döntenek: hogy milyen ellenintézkedéseket vezessenek be Pristinával szemben a szerbiai árura kivetett külön adó, illetve védővám miatt, és hogy kiírják-e a rendkívüli parlamenti választásokat. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Cáfol a szerb védelmi minisztérium - illusztráció
2019. JÚLIUS 16.
[ 14:52 ]
Belső reformokra van szükség az Európai Unióban, és csak azt követően lehet szó bővítésről - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia elnök hétfőn Belgrádban. Mint mondta, az EU a jelenlegi 28 tagú felállással nem működőképes, változásra van szükség, és a belső uniós reformokat a szerb reformokkal párhuzamosan...
2019. JÚLIUS 15.
[ 19:40 ]
Az Air Serbia nemzeti légitársaság Airbus A319-es repülője ma első alkalommal indult el Nürnbergbe, ezzel pedig létrejött a légi közlekedés a niši Nagy Konstantin reptér és a német város között. Szerbia második legnagyobb repteréről induló járat csupán egy abból a 12-ből, amelynek a bevezetését az elkövetkező...
2019. JÚLIUS 15.
[ 17:57 ]
Dobrivoje Radović, a szerbiai málna- és szedertermelők egyesületének elnöke kijelentette, hogy a szervezet igazgatóbizottságának tagjai holnap 11 óra 55 perckor éhségsztrájkba kezdenek a málna alacsony ára miatt. Radović a Betának elmondta, hogy a legnagyobb felvásárlók 140-150 dinárt kínálnak a málna kilójáért,...
2019. JÚLIUS 15.
[ 17:39 ]
Beolvasás folyamatban