Szerbia
Novosti: Ha a haladók úgy döntenek, júniusban lesznek a választások

Amennyiben a Szerb Haladó Párt (SNS) úgy dönt, hogy meg kell tartani a rendkívüli parlamenti választásokat, akkor azt május 9-én fogják kiírni, a voksolás pedig június 23-án lesz, írja a Novosti.

A lap szerint a másik lehetőség, hogy május 16-án írják ki a választásokat, amelyeket megtartásának dátuma így június 30-ára tolódna.

Ehhez a választási beosztáshoz hozzá tartozik a 45 napos kampányidőszak is. A végleges döntést viszont Szent György napja (Đurđevdan) körül hozzák meg, miután Aleksandar Vučić szerb államfő tárgyal Németország, Oroszország, Kína és Franciaország vezetőivel, írja a lap.

A haladók vezetősége támogatja a választások kiírását, emlékeztet a Novosti, ezért nagy nyomás nehezedik Vučićra, hogy írja ki azokat, miután radikalizálódtak a tüntetések, amelyekben részt vesz az ellenzék egy része is a Szövetség Szerbiáért vezetésével.

Goran Vesić, Belgrád polgármester-helyettese és az SNS tisztségviselője kijelentette, hogy a haladók a húsvéti és május elsejei ünnepek után két fontos kérdésről döntenek: hogy milyen ellenintézkedéseket vezessenek be Pristinával szemben a szerbiai árura kivetett külön adó, illetve védővám miatt, és hogy kiírják-e a rendkívüli parlamenti választásokat. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Citromsárga riasztás van érvényben - illusztráció
2019. MÁJUS 20.
[ 19:14 ]
Egyesülnek a demokraták - illusztráció
2019. MÁJUS 20.
[ 10:25 ]
Azok a nyugdíjasok, akik a közelmúltig ideiglenes végzés alapján vették fel a nyugdíjat, s később kapták meg a végleges végzést, észrevették, hogy a nyugdíj összege most valamivel magasabb, mint volt. Azonban nem tudták, mi ennek az oka, sokan attól tartottak, hibáról van szó, s vissza kell fizetniük az összeget. Azok,...
2019. MÁJUS 20.
[ 9:54 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök gratulált a Szerb Lista győzelméhez, s megköszönte minden koszovói polgárnak, akik szavazatukkal ezt lehetővé tették, jelenti a Tanjug. Vučićot telefonon hívta fel Goran Rakić, Kosovska Mitrovica északi részének polgármesterjelöltje, s a szerb elnök így mondott köszönetet a polgároknak,...
2019. MÁJUS 20.
[ 7:51 ]
A Szerb Lista jelöltje győzött mind a négy szerb többségű észak-koszovói községben a rendkívüli polgármesteri választáson – közölte a politikai szervezet. Észak-Mitrovicában Goran Rakić, Leposavićban Zoran Todić, Zubin Potokban Srđan Vulović és Zvečanban Vučina Janković nyert. Jelöltet állított a Koszovói...
2019. MÁJUS 19.
[ 22:22 ]
Beolvasás folyamatban