Szerbia
Novosti: Ha a haladók úgy döntenek, júniusban lesznek a választások

Amennyiben a Szerb Haladó Párt (SNS) úgy dönt, hogy meg kell tartani a rendkívüli parlamenti választásokat, akkor azt május 9-én fogják kiírni, a voksolás pedig június 23-án lesz, írja a Novosti.

A lap szerint a másik lehetőség, hogy május 16-án írják ki a választásokat, amelyeket megtartásának dátuma így június 30-ára tolódna.

Ehhez a választási beosztáshoz hozzá tartozik a 45 napos kampányidőszak is. A végleges döntést viszont Szent György napja (Đurđevdan) körül hozzák meg, miután Aleksandar Vučić szerb államfő tárgyal Németország, Oroszország, Kína és Franciaország vezetőivel, írja a lap.

A haladók vezetősége támogatja a választások kiírását, emlékeztet a Novosti, ezért nagy nyomás nehezedik Vučićra, hogy írja ki azokat, miután radikalizálódtak a tüntetések, amelyekben részt vesz az ellenzék egy része is a Szövetség Szerbiáért vezetésével.

Goran Vesić, Belgrád polgármester-helyettese és az SNS tisztségviselője kijelentette, hogy a haladók a húsvéti és május elsejei ünnepek után két fontos kérdésről döntenek: hogy milyen ellenintézkedéseket vezessenek be Pristinával szemben a szerbiai árura kivetett külön adó, illetve védővám miatt, és hogy kiírják-e a rendkívüli parlamenti választásokat. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A várakozások szerint az Avdullah Hoti vezette új koszovói kormány visszavonja Albin Kurti volt miniszterelnök döntését a reciprocitás elvéről, írja a Zëri. „Ezt megtesszük annak érdekében, hogy megnyílhasson a brüsszeli párbeszéd útja” – mondta Hoti a KoSSev jelentése szerint. A köztévének adott interjúban...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:56 ]
Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Beolvasás folyamatban