Szerbia
Megtartották a katonai díszszemlét Nišben

Magas rangú állami és katonai tisztségviselők jelenlétében tartották meg ma Nišben a Szerb Hadsereg és a belügyminisztérium díszszemléjét, amelyen több mint 4000 katona és rendőr, mintegy 300 harci és nem harci jármű, valamint 40 légi jármű vett részt.

„Nagyon köszönöm ezt a fenséges napot. Lenyűgöző módon megünnepeltük a fasizmus feletti győzelem napját, s még egyszer megmutattuk, hogy törlesztjük az adósságunkat azoknak, akik megteremtették a szabadságot. Szerbia szabad ország, és senkinek sem fogja megengedni, hogy szabadsága veszélybe kerüljön” – jelentette ki Aleksandar Vučić a díszszemlét követően.

Az államfő a katonáknak és a rendőröknek azt üzente, Szerbia büszke az erőfeszítéseikre, szorgalmukra és felkészültségükre.

A díszszemle a szerb himnusszal és az ejtőernyősök ugrásával kezdődött, majd a gyalogsági, a szárazföldi és a légi alakulatok vonultak fel.

A parádén a közönség láthatott tankokat, Hummer harckocsikat, tüzérségi rendszereket, s a védelmi technika korszerű felszereléseit is bemutatták.

Felvonultak az orosz T-72-es tankok is, amelyeket Szerbia Oroszországtól kapott. Az égen Míg-29-esek és egyéb vadászgépek és helikopterek suhantak.

A díszbemutató kezdete előtt Aleksandar Vučić jelentős béremelést jelentett be a katonaság és a rendőrség tagjai számára, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A január-májusi adatok szerint 1,2 millió turista látogatott el Szerbiába, ami négyszázalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A helyi idegenforgalmi szervezetek első becslései alapján az idei nyári turistaszezon jobb lehet, mint a tavalyi, mondják a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezetnél...
2019. JÚLIUS 22.
[ 15:10 ]
Szerbiában a közelmúltban 12 százalékkal drágult az útdíj, így a várakozások szerint a behajtásából eredő bevétel idén 26,883 milliárd dinár körül alakul. A szerbiai autópályák használata után tavaly 23,600 milliárd dinár folyt be. A Szerbia Útjai Közvállalat idén 13,9 százalékos növekedésre számít a...
2019. JÚLIUS 22.
[ 12:48 ]
Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával,...
2019. JÚLIUS 22.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban