Szerbia
Megtartották a katonai díszszemlét Nišben

Magas rangú állami és katonai tisztségviselők jelenlétében tartották meg ma Nišben a Szerb Hadsereg és a belügyminisztérium díszszemléjét, amelyen több mint 4000 katona és rendőr, mintegy 300 harci és nem harci jármű, valamint 40 légi jármű vett részt.

„Nagyon köszönöm ezt a fenséges napot. Lenyűgöző módon megünnepeltük a fasizmus feletti győzelem napját, s még egyszer megmutattuk, hogy törlesztjük az adósságunkat azoknak, akik megteremtették a szabadságot. Szerbia szabad ország, és senkinek sem fogja megengedni, hogy szabadsága veszélybe kerüljön” – jelentette ki Aleksandar Vučić a díszszemlét követően.

Az államfő a katonáknak és a rendőröknek azt üzente, Szerbia büszke az erőfeszítéseikre, szorgalmukra és felkészültségükre.

A díszszemle a szerb himnusszal és az ejtőernyősök ugrásával kezdődött, majd a gyalogsági, a szárazföldi és a légi alakulatok vonultak fel.

A parádén a közönség láthatott tankokat, Hummer harckocsikat, tüzérségi rendszereket, s a védelmi technika korszerű felszereléseit is bemutatták.

Felvonultak az orosz T-72-es tankok is, amelyeket Szerbia Oroszországtól kapott. Az égen Míg-29-esek és egyéb vadászgépek és helikopterek suhantak.

A díszbemutató kezdete előtt Aleksandar Vučić jelentős béremelést jelentett be a katonaság és a rendőrség tagjai számára, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A méhek legeltetése még nem fejeződött be, de az elsődleges becslések szerint az átlagosnál 65-70 százalékkal kevesebb akácméz lesz az idén Szerbiában. A méhészek becslése szerint az idei évben átlagon aluli lesz az akácméztermés, így kétségtelen, hogy sokkal kevesebb akácméz lesz majd a piacon. Ennek okai az...
2019. MÁJUS 23.
[ 11:23 ]
A szerb külügyminiszter a Tanjugnak telefonon nyilatkozva elmondta, hogy erős robbanás hallatszott. Ivica Dačić Szomália elnökével, Mohamed Abdullahi Mohameddel tárgyalt az elnöki palotában a robbanás pillanatában. A két ország diplomáciai kapcsolatainak felújításáról beszéltek, valamint Szomália Koszovó...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:48 ]
Ana Brnabić kormányfő azt üzente, hogy folytatódik a szürkegazdaság elleni küzdelem és a kormány ebben az ügyben nem ismer kompromisszumot. Úgy fogalmazott: ez az egyedüli módja annak, hogy korrekt gazdálkodási feltételeket biztosítsunk, és hogy a törvénnyel összhangban minden érintett fizesse az adót és a...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:20 ]
Beolvasás folyamatban