Szerbia
Megtartották a katonai díszszemlét Nišben

Magas rangú állami és katonai tisztségviselők jelenlétében tartották meg ma Nišben a Szerb Hadsereg és a belügyminisztérium díszszemléjét, amelyen több mint 4000 katona és rendőr, mintegy 300 harci és nem harci jármű, valamint 40 légi jármű vett részt.

„Nagyon köszönöm ezt a fenséges napot. Lenyűgöző módon megünnepeltük a fasizmus feletti győzelem napját, s még egyszer megmutattuk, hogy törlesztjük az adósságunkat azoknak, akik megteremtették a szabadságot. Szerbia szabad ország, és senkinek sem fogja megengedni, hogy szabadsága veszélybe kerüljön” – jelentette ki Aleksandar Vučić a díszszemlét követően.

Az államfő a katonáknak és a rendőröknek azt üzente, Szerbia büszke az erőfeszítéseikre, szorgalmukra és felkészültségükre.

A díszszemle a szerb himnusszal és az ejtőernyősök ugrásával kezdődött, majd a gyalogsági, a szárazföldi és a légi alakulatok vonultak fel.

A parádén a közönség láthatott tankokat, Hummer harckocsikat, tüzérségi rendszereket, s a védelmi technika korszerű felszereléseit is bemutatták.

Felvonultak az orosz T-72-es tankok is, amelyeket Szerbia Oroszországtól kapott. Az égen Míg-29-esek és egyéb vadászgépek és helikopterek suhantak.

A díszbemutató kezdete előtt Aleksandar Vučić jelentős béremelést jelentett be a katonaság és a rendőrség tagjai számára, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) június 12. és 19. között próbaösszeírást hajt végre a mezőgazdaságban. Az összeírás a jövő évi mezőgazdasági összeírás előkészületeinek keretébe tartozik. A végrehajtáshoz alkalmazott összeírók kötelessége előzőleg elvégezni egy online...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:16 ]
A várakozások szerint az Avdullah Hoti vezette új koszovói kormány visszavonja Albin Kurti volt miniszterelnök döntését a reciprocitás elvéről, írja a Zëri. „Ezt megtesszük annak érdekében, hogy megnyílhasson a brüsszeli párbeszéd útja” – mondta Hoti a KoSSev jelentése szerint. A köztévének adott interjúban...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:56 ]
Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban