Szerbia
A két ország viszonyának erősítéséről tárgyalt Vučić és Pendarovszki

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Észak-Macedónia elnökével, Sztevo Pendarovszkival találkozott, s a tárgyalófelek kifejezték szándékukat a két ország viszonyának fejlesztése iránt, jelenti a Tanjug.

Vučić gratulált Pendarovszkinak választási győzelméhez, s azt kívánta, munkájával járuljon hozzá országa előmeneteléhez, de Szerbia és Észak-Macedónia kétoldalú viszonyának fejlesztéséhez is, tájékoztatott a szerb államfő sajtószolgálata.

Vučić hangsúlyozta, fontos, hogy a két ország politikai és gazdasági együttműködése nagyon jó, s hogy nő a Belgrád és Szkopje közötti árucsere.

Szkopjei találkozójuk alkalmával Vučić meghívta Szerbiába Sztevo Pendarovszkit, aki el is fogadta a meghívást, s várhatóan ősszel kerül sor a látogatásra.

Sztevo Pendarovszki ünnepélyes beiktatását ma tartották meg a parlamentben, ezzel pedig hivatalosan is hivatalba lépett.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia érvekkel próbálja elmagyarázni az Interpol tagjainak, miért nem kell, hogy Koszovó a szervezet tagjává váljon, jelentette ki ma Nebojša Stefanović belügyminiszter, s aláhúzta, meg kell állítani és akadályozni e rendőri szervezet politizálódását. A Pink TV-nek adott interjúban hangsúlyozta, Szerbia mindenkivel...
2019. AUGUSZTUS 23.
[ 12:15 ]
A többi országhoz képest Szerbiából sokkal kevesebb orvos távozik, még néhány európai uniós országhoz viszonyítva is, nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök az Amerika Hangjának. „Az egészségügyi nővérek távoznak tőlünk”, így válaszolt arra a megjegyzésre, hogy az emberek, az egészségügyi nővérek, orvosok,...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:29 ]
Az egészségügyi nővérek és ápolók bére 15 százalékkal emelkedhet, írja a Novosti. Ez a kórházakban és klinikai központokban dolgozók nővérek esetében átlagosan 6.200 dináros emelést jelentene, a havi bérük pedig elérné a 47.500 dinárt, a holtmunka és a juttatások nélkül. Zlatibor Lončar egészségügyi...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban