Szerbia
A két ország viszonyának erősítéséről tárgyalt Vučić és Pendarovszki

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Észak-Macedónia elnökével, Sztevo Pendarovszkival találkozott, s a tárgyalófelek kifejezték szándékukat a két ország viszonyának fejlesztése iránt, jelenti a Tanjug.

Vučić gratulált Pendarovszkinak választási győzelméhez, s azt kívánta, munkájával járuljon hozzá országa előmeneteléhez, de Szerbia és Észak-Macedónia kétoldalú viszonyának fejlesztéséhez is, tájékoztatott a szerb államfő sajtószolgálata.

Vučić hangsúlyozta, fontos, hogy a két ország politikai és gazdasági együttműködése nagyon jó, s hogy nő a Belgrád és Szkopje közötti árucsere.

Szkopjei találkozójuk alkalmával Vučić meghívta Szerbiába Sztevo Pendarovszkit, aki el is fogadta a meghívást, s várhatóan ősszel kerül sor a látogatásra.

Sztevo Pendarovszki ünnepélyes beiktatását ma tartották meg a parlamentben, ezzel pedig hivatalosan is hivatalba lépett.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A méhek legeltetése még nem fejeződött be, de az elsődleges becslések szerint az átlagosnál 65-70 százalékkal kevesebb akácméz lesz az idén Szerbiában. A méhészek becslése szerint az idei évben átlagon aluli lesz az akácméztermés, így kétségtelen, hogy sokkal kevesebb akácméz lesz majd a piacon. Ennek okai az...
2019. MÁJUS 23.
[ 11:23 ]
A szerb külügyminiszter a Tanjugnak telefonon nyilatkozva elmondta, hogy erős robbanás hallatszott. Ivica Dačić Szomália elnökével, Mohamed Abdullahi Mohameddel tárgyalt az elnöki palotában a robbanás pillanatában. A két ország diplomáciai kapcsolatainak felújításáról beszéltek, valamint Szomália Koszovó...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:48 ]
Ana Brnabić kormányfő azt üzente, hogy folytatódik a szürkegazdaság elleni küzdelem és a kormány ebben az ügyben nem ismer kompromisszumot. Úgy fogalmazott: ez az egyedüli módja annak, hogy korrekt gazdálkodási feltételeket biztosítsunk, és hogy a törvénnyel összhangban minden érintett fizesse az adót és a...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:20 ]
Beolvasás folyamatban