Szerbia
Marić: Készültségben a védelmi és mentési szolgálatok az előrejelzett esőzések miatt

A bejelentett esőzések miatt készültségben vannak az illetékes védelmi és mentési szolgálatok, jelentette be Predrag Marić, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának vezetője.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) előrejelzése szerint az elkövetkező három napban jelentős mennyiségű csapadék hull az országra, s narancssárga és sárga riasztás van érvényben. Marić azt mondta, a nap 24 órájában figyelik a szerbiai vízfolyásokat.

„A Rendkívüli Helyzetek Szektorának egységei, az árvizekkel foglalkozó csapatok készültségben vannak, valamint a csendőrség, a rendőrség egységei, a Szerb Hadsereg és a polgárvédelem is” – mondta Marić, s hozzátette, a vajdasági és a szerbiai vízgazdálkodási közvállalatok is készültségben vannak.

Leszögezte, a nagyobb folyók áradására nem számítanak, viszont a városi területeken problémát jelenthet, ha a csatornarendszer nem képes elvezetni a vizet, de az illetékes szolgálatok erre is felkészültek, írja a Tanjug.

Marić emlékeztetett, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának mintegy 3000 embere van a rendes összetételben, amelynek keretében 13 regionális mentési csapattal rendelkezik, 130 emberrel, ami jelentősen több a korábbi évekhez képest.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia érvekkel próbálja elmagyarázni az Interpol tagjainak, miért nem kell, hogy Koszovó a szervezet tagjává váljon, jelentette ki ma Nebojša Stefanović belügyminiszter, s aláhúzta, meg kell állítani és akadályozni e rendőri szervezet politizálódását. A Pink TV-nek adott interjúban hangsúlyozta, Szerbia mindenkivel...
2019. AUGUSZTUS 23.
[ 12:15 ]
A többi országhoz képest Szerbiából sokkal kevesebb orvos távozik, még néhány európai uniós országhoz viszonyítva is, nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök az Amerika Hangjának. „Az egészségügyi nővérek távoznak tőlünk”, így válaszolt arra a megjegyzésre, hogy az emberek, az egészségügyi nővérek, orvosok,...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:29 ]
Az egészségügyi nővérek és ápolók bére 15 százalékkal emelkedhet, írja a Novosti. Ez a kórházakban és klinikai központokban dolgozók nővérek esetében átlagosan 6.200 dináros emelést jelentene, a havi bérük pedig elérné a 47.500 dinárt, a holtmunka és a juttatások nélkül. Zlatibor Lončar egészségügyi...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban