Szerbia
Marić: Készültségben a védelmi és mentési szolgálatok az előrejelzett esőzések miatt

A bejelentett esőzések miatt készültségben vannak az illetékes védelmi és mentési szolgálatok, jelentette be Predrag Marić, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának vezetője.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) előrejelzése szerint az elkövetkező három napban jelentős mennyiségű csapadék hull az országra, s narancssárga és sárga riasztás van érvényben. Marić azt mondta, a nap 24 órájában figyelik a szerbiai vízfolyásokat.

„A Rendkívüli Helyzetek Szektorának egységei, az árvizekkel foglalkozó csapatok készültségben vannak, valamint a csendőrség, a rendőrség egységei, a Szerb Hadsereg és a polgárvédelem is” – mondta Marić, s hozzátette, a vajdasági és a szerbiai vízgazdálkodási közvállalatok is készültségben vannak.

Leszögezte, a nagyobb folyók áradására nem számítanak, viszont a városi területeken problémát jelenthet, ha a csatornarendszer nem képes elvezetni a vizet, de az illetékes szolgálatok erre is felkészültek, írja a Tanjug.

Marić emlékeztetett, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának mintegy 3000 embere van a rendes összetételben, amelynek keretében 13 regionális mentési csapattal rendelkezik, 130 emberrel, ami jelentősen több a korábbi évekhez képest.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A méhek legeltetése még nem fejeződött be, de az elsődleges becslések szerint az átlagosnál 65-70 százalékkal kevesebb akácméz lesz az idén Szerbiában. A méhészek becslése szerint az idei évben átlagon aluli lesz az akácméztermés, így kétségtelen, hogy sokkal kevesebb akácméz lesz majd a piacon. Ennek okai az...
2019. MÁJUS 23.
[ 11:23 ]
A szerb külügyminiszter a Tanjugnak telefonon nyilatkozva elmondta, hogy erős robbanás hallatszott. Ivica Dačić Szomália elnökével, Mohamed Abdullahi Mohameddel tárgyalt az elnöki palotában a robbanás pillanatában. A két ország diplomáciai kapcsolatainak felújításáról beszéltek, valamint Szomália Koszovó...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:48 ]
Ana Brnabić kormányfő azt üzente, hogy folytatódik a szürkegazdaság elleni küzdelem és a kormány ebben az ügyben nem ismer kompromisszumot. Úgy fogalmazott: ez az egyedüli módja annak, hogy korrekt gazdálkodási feltételeket biztosítsunk, és hogy a törvénnyel összhangban minden érintett fizesse az adót és a...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:20 ]
Beolvasás folyamatban