Szerbia
Marić: Készültségben a védelmi és mentési szolgálatok az előrejelzett esőzések miatt

A bejelentett esőzések miatt készültségben vannak az illetékes védelmi és mentési szolgálatok, jelentette be Predrag Marić, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának vezetője.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) előrejelzése szerint az elkövetkező három napban jelentős mennyiségű csapadék hull az országra, s narancssárga és sárga riasztás van érvényben. Marić azt mondta, a nap 24 órájában figyelik a szerbiai vízfolyásokat.

„A Rendkívüli Helyzetek Szektorának egységei, az árvizekkel foglalkozó csapatok készültségben vannak, valamint a csendőrség, a rendőrség egységei, a Szerb Hadsereg és a polgárvédelem is” – mondta Marić, s hozzátette, a vajdasági és a szerbiai vízgazdálkodási közvállalatok is készültségben vannak.

Leszögezte, a nagyobb folyók áradására nem számítanak, viszont a városi területeken problémát jelenthet, ha a csatornarendszer nem képes elvezetni a vizet, de az illetékes szolgálatok erre is felkészültek, írja a Tanjug.

Marić emlékeztetett, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának mintegy 3000 embere van a rendes összetételben, amelynek keretében 13 regionális mentési csapattal rendelkezik, 130 emberrel, ami jelentősen több a korábbi évekhez képest.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A január-májusi adatok szerint 1,2 millió turista látogatott el Szerbiába, ami négyszázalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A helyi idegenforgalmi szervezetek első becslései alapján az idei nyári turistaszezon jobb lehet, mint a tavalyi, mondják a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezetnél...
2019. JÚLIUS 22.
[ 15:10 ]
Szerbiában a közelmúltban 12 százalékkal drágult az útdíj, így a várakozások szerint a behajtásából eredő bevétel idén 26,883 milliárd dinár körül alakul. A szerbiai autópályák használata után tavaly 23,600 milliárd dinár folyt be. A Szerbia Útjai Közvállalat idén 13,9 százalékos növekedésre számít a...
2019. JÚLIUS 22.
[ 12:48 ]
Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával,...
2019. JÚLIUS 22.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban