Szerbia
Marić: Készültségben a védelmi és mentési szolgálatok az előrejelzett esőzések miatt

A bejelentett esőzések miatt készültségben vannak az illetékes védelmi és mentési szolgálatok, jelentette be Predrag Marić, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának vezetője.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) előrejelzése szerint az elkövetkező három napban jelentős mennyiségű csapadék hull az országra, s narancssárga és sárga riasztás van érvényben. Marić azt mondta, a nap 24 órájában figyelik a szerbiai vízfolyásokat.

„A Rendkívüli Helyzetek Szektorának egységei, az árvizekkel foglalkozó csapatok készültségben vannak, valamint a csendőrség, a rendőrség egységei, a Szerb Hadsereg és a polgárvédelem is” – mondta Marić, s hozzátette, a vajdasági és a szerbiai vízgazdálkodási közvállalatok is készültségben vannak.

Leszögezte, a nagyobb folyók áradására nem számítanak, viszont a városi területeken problémát jelenthet, ha a csatornarendszer nem képes elvezetni a vizet, de az illetékes szolgálatok erre is felkészültek, írja a Tanjug.

Marić emlékeztetett, a Rendkívüli Helyzetek Szektorának mintegy 3000 embere van a rendes összetételben, amelynek keretében 13 regionális mentési csapattal rendelkezik, 130 emberrel, ami jelentősen több a korábbi évekhez képest.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) június 12. és 19. között próbaösszeírást hajt végre a mezőgazdaságban. Az összeírás a jövő évi mezőgazdasági összeírás előkészületeinek keretébe tartozik. A végrehajtáshoz alkalmazott összeírók kötelessége előzőleg elvégezni egy online...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:16 ]
A várakozások szerint az Avdullah Hoti vezette új koszovói kormány visszavonja Albin Kurti volt miniszterelnök döntését a reciprocitás elvéről, írja a Zëri. „Ezt megtesszük annak érdekében, hogy megnyílhasson a brüsszeli párbeszéd útja” – mondta Hoti a KoSSev jelentése szerint. A köztévének adott interjúban...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:56 ]
Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban