Szerbia
Brnabić az IMF misszióvezetőjével: Marad az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-növekedés

Ana Brnabić szerb kormányfő és Jan Kees Martijn ma tárgyaltak a Szerbia és az IMF közötti programról, vagyis elsősorban az Adóhivatal és a közvállalatok reformjáról.

Brnabić arról tájékoztatta a misszióvezetőt, hogy Szerbia idei évre tervezett GDP-növekedése továbbra is 3,5 százalékos marad. A kormányfő kiemelte: az idei év első hónapjaiban az építőipari szektorban volt a legnagyobb a növekedés, vagyis az előző év azonos időszakához viszonyítva több mint 13 százalékos.

Jan Kees Martijn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének vezetője megdicsérte Szerbia jó eredményeit, elsősorban a közvetlen külföldi beruházások idevonzása tekintetében, amelyek az idei év első négy hónapjában 1,2 milliárd eurót tettek ki, ami jobb eredmény az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Jan Kees Martijn szerint szélesebb pénzügyi területet kell biztosítani a hazai gazdasági szektor beruházásaihoz, amely jelentős GDP-növekedést biztosítana.

A szerb kormányfő a találkozón elmondta továbbá, hogy az ország igyekszik megfékezni a munkaerő elvándorlását, de aktívan harcol a korrupció és a szürkegazdaság ellen is. (Telegraf, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban