Szerbia
Vučić: A Szerb Lista győzelme az egység politikájának legjobb igazolása

Aleksandar Vučić szerb elnök gratulált a Szerb Lista győzelméhez, s megköszönte minden koszovói polgárnak, akik szavazatukkal ezt lehetővé tették, jelenti a Tanjug.

Vučićot telefonon hívta fel Goran Rakić, Kosovska Mitrovica északi részének polgármesterjelöltje, s a szerb elnök így mondott köszönetet a polgároknak, akik részt vettek a voksoláson, annak ellenére, hogy többfelől is arra biztatták őket, hogy ne szavazzanak. Vučićot a polgárok, a Szerb Lista aktivistái és négy polgármesterjelöltje hallgatta a kihangosítón keresztül.

„Úgy gondolom, az összes fenyegetés, az összes zsarolás és az összes szörnyű sértés, üres és komoly szavak után, amelyeket a Szerb Lista ellen és mindannyiunk ellen intéztek az albánok, de egyes szerbek is, ez az egység politikájának, a nemzeti és a legfontosabb állami érdekeinkért való küzdelem legjobb igazolása” – hangoztatta Vučić.

A Szerb Lista képviselőinek azt üzente, az elkövetkező napokban Belgrádban találkoznak, a parlament Koszovóról szóló ülése előtt, hogy megbeszéljék, mit tesznek a jövőben, „hogy felkészüljünk Párizsra és minden találkozóra, hogy abszolút egységesek legyünk, hogy bízzunk egymásban, s hogy megmutassuk, a szerb összetartás és egység győz, s a szerb népet és Szerbiát senki nem tiporhatja el és győzheti le”.

A Szerb Lista jelöltjei győztek a tegnapi választásokon, amelyeket Észak-Koszovó négy, többségében szerbek lakta községében tartottak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Koszovó északi részének négy településén az üzletekben már napok óta nincs tej és tejtermékek, de a lisztkészlet is fogyóban van, nyilatkozta Radoš Petrović, az észak-koszovói vállalkozók egyesületének elnöke, aki úgy értékelte, hogy feszültség tapasztalható a polgárok körében, és sok vállalkozó kényszerül...
2019. JÚNIUS 26.
[ 10:19 ]
Szerbiában az áprilisi nettó átlagbér 54.645 dinár volt, a bruttó (az adóval és a járulékokkal együtt) pedig 75.441 dinár, közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet. A tavalyi időarányoshoz viszonyítva a nettó átlagbér névlegesen 9,9 százalékkal, reálisan pedig 7,1 százalékkal magasabb, míg a bruttó átlagbér...
2019. JÚNIUS 25.
[ 19:01 ]
Az idegenforgalmi felügyelőség ellenőrizni fogja a napra kiadó lakásokat, mivel július elsejétől fizettetik meg az átalányadót az ilyen fajta szolgáltatást nyújtók esetében. A rövidtávú ingatlanbérlés legtöbb négyzetméter a nagyvárosokban és az idegenforgalmi központokban van, az ágyak jelentős többségét pedig...
2019. JÚNIUS 25.
[ 13:02 ]
Beolvasás folyamatban