Szerbia
Vučić: A Szerb Lista győzelme az egység politikájának legjobb igazolása

Aleksandar Vučić szerb elnök gratulált a Szerb Lista győzelméhez, s megköszönte minden koszovói polgárnak, akik szavazatukkal ezt lehetővé tették, jelenti a Tanjug.

Vučićot telefonon hívta fel Goran Rakić, Kosovska Mitrovica északi részének polgármesterjelöltje, s a szerb elnök így mondott köszönetet a polgároknak, akik részt vettek a voksoláson, annak ellenére, hogy többfelől is arra biztatták őket, hogy ne szavazzanak. Vučićot a polgárok, a Szerb Lista aktivistái és négy polgármesterjelöltje hallgatta a kihangosítón keresztül.

„Úgy gondolom, az összes fenyegetés, az összes zsarolás és az összes szörnyű sértés, üres és komoly szavak után, amelyeket a Szerb Lista ellen és mindannyiunk ellen intéztek az albánok, de egyes szerbek is, ez az egység politikájának, a nemzeti és a legfontosabb állami érdekeinkért való küzdelem legjobb igazolása” – hangoztatta Vučić.

A Szerb Lista képviselőinek azt üzente, az elkövetkező napokban Belgrádban találkoznak, a parlament Koszovóról szóló ülése előtt, hogy megbeszéljék, mit tesznek a jövőben, „hogy felkészüljünk Párizsra és minden találkozóra, hogy abszolút egységesek legyünk, hogy bízzunk egymásban, s hogy megmutassuk, a szerb összetartás és egység győz, s a szerb népet és Szerbiát senki nem tiporhatja el és győzheti le”.

A Szerb Lista jelöltjei győztek a tegnapi választásokon, amelyeket Észak-Koszovó négy, többségében szerbek lakta községében tartottak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zoran Đorđević munkaügyi miniszter a rendkívüli felügyelőségi ellenőrzések fokozásáról tárgyalt Stevan Đurovićtyal, a munkaügyi felügyelőség igazgatójával, és közölte, hogy ő személyesen is részt vesz majd ezekben az ellenőrzésekben a „feketemunka” legjobb és leghatékonyabb felszámolása érdekében. A...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 11:27 ]
Bulgária aláírta az 1,1 milliárd euró értékű szerződést a szaúd-arábiai Arkad Engineering vállalat által vezetett konzorciummal a Török Áramlat bulgáriai szakaszának kiépítéséről. A szerződés egy 474 kilométer hosszú gázvezeték kiépítéséről szól Bulgária déli, törökországi határától egészen a...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 10:45 ]
Ana Brnabić szerb kormányfő ma Berlinben kijelentette, hogy Koszovó kérdése volt az egyetlen, amelyben Szerbia és Németország nem ért egyet, de fontos, hogy beszéljenek erről a témáról, mert a kérdés hosszútávú és fenntartható megoldása, valamint az albánok és a szerbek megbékélése nélkül nem vár újfajta jövő a...
2019. SZEPTEMBER 18.
[ 17:26 ]
Beolvasás folyamatban