Szerbia
Ružić: A Bosnyák Nemzeti Tanács túllépte a hatáskörét, kiküldjük a felügyelőket

Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a Bosnyák Nemzeti Tanács (BNV) kérelmével kapcsolatban, amelyet Szerbia és Montenegró vezetőihez intéztek, hogy különleges státuszt biztosítsanak Szandzsáknak, kijelentette: ez a nemzeti tanács intézményével történő visszaélés, és ki fogja küldeni a minisztérium illetékes felügyelőit.

„Ahelyett, hogy a nemzeti tanács hatáskörébe tartozó munkával foglalkoznának, ők továbbra is arra használják a nemzeti tanácsot, hogy politikai figyelmet szerezzenek maguknak és egyértelmű, hogy még mindig sajnálják egykori foteljeiket a szerb kormányban”, nyilatkozta Ružić a Politikának.

Esad Džudžo, a Bosnyák Nemzeti Tanács (BNV) elnöke azt állítja, hogy hivatalosan semmit sem tud az említett kérvényről, amely a végrehajtó bizottság egy csoportjának, a Sulejman Ugljanin vezette Önrendelkezés lista képviselőinek kezdeményezésére jött létre, de úgy véli, hogy ennek a testületnek a hatáskörébe tartozik az olyan „nagy” kérdések megvitatása is, mint amilyen a bosnyákok és a Szandzsák státusza.

„Ez nem csak, hogy túlnő a Bosnyák Nemzeti Tanács munkájának hatáskörén, hanem egy intézménnyel történő visszaélést is jelent, miközben Szerbia polgárainak pénzéből finanszírozzák őket”, emelte ki Ružić.

„A minisztérium mindenképp reagál majd és kiküldi az illetékes felügyelőket, de úgy gondolom, hogy más állami szervek, ideértve az ügyészséget is, fokozott figyelmet fordítanak majd erre az ügyre”, tette hozzá a miniszter. (Tanjug, Politika)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zoran Đorđević munkaügyi miniszter a rendkívüli felügyelőségi ellenőrzések fokozásáról tárgyalt Stevan Đurovićtyal, a munkaügyi felügyelőség igazgatójával, és közölte, hogy ő személyesen is részt vesz majd ezekben az ellenőrzésekben a „feketemunka” legjobb és leghatékonyabb felszámolása érdekében. A...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 11:27 ]
Bulgária aláírta az 1,1 milliárd euró értékű szerződést a szaúd-arábiai Arkad Engineering vállalat által vezetett konzorciummal a Török Áramlat bulgáriai szakaszának kiépítéséről. A szerződés egy 474 kilométer hosszú gázvezeték kiépítéséről szól Bulgária déli, törökországi határától egészen a...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 10:45 ]
Ana Brnabić szerb kormányfő ma Berlinben kijelentette, hogy Koszovó kérdése volt az egyetlen, amelyben Szerbia és Németország nem ért egyet, de fontos, hogy beszéljenek erről a témáról, mert a kérdés hosszútávú és fenntartható megoldása, valamint az albánok és a szerbek megbékélése nélkül nem vár újfajta jövő a...
2019. SZEPTEMBER 18.
[ 17:26 ]
Beolvasás folyamatban