Szerbia
Ružić: A Bosnyák Nemzeti Tanács túllépte a hatáskörét, kiküldjük a felügyelőket

Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a Bosnyák Nemzeti Tanács (BNV) kérelmével kapcsolatban, amelyet Szerbia és Montenegró vezetőihez intéztek, hogy különleges státuszt biztosítsanak Szandzsáknak, kijelentette: ez a nemzeti tanács intézményével történő visszaélés, és ki fogja küldeni a minisztérium illetékes felügyelőit.

„Ahelyett, hogy a nemzeti tanács hatáskörébe tartozó munkával foglalkoznának, ők továbbra is arra használják a nemzeti tanácsot, hogy politikai figyelmet szerezzenek maguknak és egyértelmű, hogy még mindig sajnálják egykori foteljeiket a szerb kormányban”, nyilatkozta Ružić a Politikának.

Esad Džudžo, a Bosnyák Nemzeti Tanács (BNV) elnöke azt állítja, hogy hivatalosan semmit sem tud az említett kérvényről, amely a végrehajtó bizottság egy csoportjának, a Sulejman Ugljanin vezette Önrendelkezés lista képviselőinek kezdeményezésére jött létre, de úgy véli, hogy ennek a testületnek a hatáskörébe tartozik az olyan „nagy” kérdések megvitatása is, mint amilyen a bosnyákok és a Szandzsák státusza.

„Ez nem csak, hogy túlnő a Bosnyák Nemzeti Tanács munkájának hatáskörén, hanem egy intézménnyel történő visszaélést is jelent, miközben Szerbia polgárainak pénzéből finanszírozzák őket”, emelte ki Ružić.

„A minisztérium mindenképp reagál majd és kiküldi az illetékes felügyelőket, de úgy gondolom, hogy más állami szervek, ideértve az ügyészséget is, fokozott figyelmet fordítanak majd erre az ügyre”, tette hozzá a miniszter. (Tanjug, Politika)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A június 27-ére, csütörtökre tervezett kormányközi konferencián Brüsszelben Szerbia megnyitja a 9. EU-csatlakozási fejezetet, valamint aláírja a szerződést a 2018-ra vonatkozó előcsatlakozási támogatási eszközökről (IPA), amelyek összege 179,1 millió euró, tudta meg Brüsszelben a Tanjug. Szerbia küldöttsége...
2019. JÚNIUS 26.
[ 10:21 ]
Koszovó északi részének négy településén az üzletekben már napok óta nincs tej és tejtermékek, de a lisztkészlet is fogyóban van, nyilatkozta Radoš Petrović, az észak-koszovói vállalkozók egyesületének elnöke, aki úgy értékelte, hogy feszültség tapasztalható a polgárok körében, és sok vállalkozó kényszerül...
2019. JÚNIUS 26.
[ 10:19 ]
Szerbiában az áprilisi nettó átlagbér 54.645 dinár volt, a bruttó (az adóval és a járulékokkal együtt) pedig 75.441 dinár, közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet. A tavalyi időarányoshoz viszonyítva a nettó átlagbér névlegesen 9,9 százalékkal, reálisan pedig 7,1 százalékkal magasabb, míg a bruttó átlagbér...
2019. JÚNIUS 25.
[ 19:01 ]
Beolvasás folyamatban