Szerbia
Vučić: Nagy munkán vagyunk túl, ötször védettebbek vagyunk az árvíztől

2014 óta nagy munkát végeztünk az árvízvédelem terén, így most sokkal kisebbek a károk, mint amekkora lehetnének, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, amikor ellátogatott azokba a közép-szerbiai községekbe, amelyekben nemrég károkat okozott az árvíz.

„Csupán öt év alatt hatalmas változást értünk el, Szerbia most ötször védettebb, mint korábban”, mondta az államfő.

Vučić kiemelte, hogy készen áll a kompromisszumra a koszovói kérdés kapcsán, de azt nem tudja elfogadni, hogy Belgrád megadjon mindent és cserébe semmit se kapjon.

Így kommentálta az államfő Daniel Serwer, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem professzora, Balkán-szakértő kijelentését, mely szerint Vučić nem áll készen a történelmi kompromisszum megkötésére, írja a Tanjug.

Vučić államfő elmondta, hogy Szerbia nincs könnyű helyzetben Koszovó kérdésében, éppen ezért fontos lenne a párbeszéd folytatása, de nem tudja, hogy miről lehetne beszélni valakivel, aki a 21. században civilizálatlan külön vámokat vezet be.

Amikor a szerb államfő meglátogatta az árvíz sújtotta területeket, az őt kísérő egyik jármű felborult és az útszéli árokba csúszott, írja a RINA. A balesetben senki sem sérült meg.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban