Szerbia
Vučić: Nagy munkán vagyunk túl, ötször védettebbek vagyunk az árvíztől

2014 óta nagy munkát végeztünk az árvízvédelem terén, így most sokkal kisebbek a károk, mint amekkora lehetnének, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, amikor ellátogatott azokba a közép-szerbiai községekbe, amelyekben nemrég károkat okozott az árvíz.

„Csupán öt év alatt hatalmas változást értünk el, Szerbia most ötször védettebb, mint korábban”, mondta az államfő.

Vučić kiemelte, hogy készen áll a kompromisszumra a koszovói kérdés kapcsán, de azt nem tudja elfogadni, hogy Belgrád megadjon mindent és cserébe semmit se kapjon.

Így kommentálta az államfő Daniel Serwer, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem professzora, Balkán-szakértő kijelentését, mely szerint Vučić nem áll készen a történelmi kompromisszum megkötésére, írja a Tanjug.

Vučić államfő elmondta, hogy Szerbia nincs könnyű helyzetben Koszovó kérdésében, éppen ezért fontos lenne a párbeszéd folytatása, de nem tudja, hogy miről lehetne beszélni valakivel, aki a 21. században civilizálatlan külön vámokat vezet be.

Amikor a szerb államfő meglátogatta az árvíz sújtotta területeket, az őt kísérő egyik jármű felborult és az útszéli árokba csúszott, írja a RINA. A balesetben senki sem sérült meg.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Horvátország a volt Jugoszlávia vagyonának öröklési eljárásában 148,5 millió dollárt követel Szerbiától, írja mai számában a zágrábi Večernji list. A Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság (JSZSZK) szétesésének pillanatában külföldi devizaszámláin összesen 645,55 millió amerikai dollár volt, írja a...
2019. NOVEMBER 13.
[ 14:16 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő az UNESCO közgyűlésének 40. ülésszakán, Párizsban ma elmondta: továbbra is nyomást gyakorolnak Szerbiára, hogy a szerb örökséget Koszovóban átengedjék valaki másnak, és ezért elengedhetetlen a szerb örökség védelme. Vučić elmondta: nagyon fontos az, hogy mit fogad el az UNESCO, mert a...
2019. NOVEMBER 13.
[ 12:18 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, hogy Emmanuel Macron francia elnök a mai találkozón, amelyen jelen volt még Hashim Thaci koszovói elnök, szerette volna megmutatni, hogy az Európai Unió elkötelezett a koszovói probléma megoldása iránt, a szerb elnök pedig ismételten közölte Szerbia álláspontját, vagyis hogy a...
2019. NOVEMBER 12.
[ 18:26 ]
Beolvasás folyamatban