Szerbia
Vučić: Nagy munkán vagyunk túl, ötször védettebbek vagyunk az árvíztől
Betűméret:             

2014 óta nagy munkát végeztünk az árvízvédelem terén, így most sokkal kisebbek a károk, mint amekkora lehetnének, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, amikor ellátogatott azokba a közép-szerbiai községekbe, amelyekben nemrég károkat okozott az árvíz.

„Csupán öt év alatt hatalmas változást értünk el, Szerbia most ötször védettebb, mint korábban”, mondta az államfő.

Vučić kiemelte, hogy készen áll a kompromisszumra a koszovói kérdés kapcsán, de azt nem tudja elfogadni, hogy Belgrád megadjon mindent és cserébe semmit se kapjon.

Így kommentálta az államfő Daniel Serwer, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem professzora, Balkán-szakértő kijelentését, mely szerint Vučić nem áll készen a történelmi kompromisszum megkötésére, írja a Tanjug.

Vučić államfő elmondta, hogy Szerbia nincs könnyű helyzetben Koszovó kérdésében, éppen ezért fontos lenne a párbeszéd folytatása, de nem tudja, hogy miről lehetne beszélni valakivel, aki a 21. században civilizálatlan külön vámokat vezet be.

Amikor a szerb államfő meglátogatta az árvíz sújtotta területeket, az őt kísérő egyik jármű felborult és az útszéli árokba csúszott, írja a RINA. A balesetben senki sem sérült meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban