Szerbia
Vučić: Nagy munkán vagyunk túl, ötször védettebbek vagyunk az árvíztől

2014 óta nagy munkát végeztünk az árvízvédelem terén, így most sokkal kisebbek a károk, mint amekkora lehetnének, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, amikor ellátogatott azokba a közép-szerbiai községekbe, amelyekben nemrég károkat okozott az árvíz.

„Csupán öt év alatt hatalmas változást értünk el, Szerbia most ötször védettebb, mint korábban”, mondta az államfő.

Vučić kiemelte, hogy készen áll a kompromisszumra a koszovói kérdés kapcsán, de azt nem tudja elfogadni, hogy Belgrád megadjon mindent és cserébe semmit se kapjon.

Így kommentálta az államfő Daniel Serwer, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem professzora, Balkán-szakértő kijelentését, mely szerint Vučić nem áll készen a történelmi kompromisszum megkötésére, írja a Tanjug.

Vučić államfő elmondta, hogy Szerbia nincs könnyű helyzetben Koszovó kérdésében, éppen ezért fontos lenne a párbeszéd folytatása, de nem tudja, hogy miről lehetne beszélni valakivel, aki a 21. században civilizálatlan külön vámokat vezet be.

Amikor a szerb államfő meglátogatta az árvíz sújtotta területeket, az őt kísérő egyik jármű felborult és az útszéli árokba csúszott, írja a RINA. A balesetben senki sem sérült meg.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A június 27-ére, csütörtökre tervezett kormányközi konferencián Brüsszelben Szerbia megnyitja a 9. EU-csatlakozási fejezetet, valamint aláírja a szerződést a 2018-ra vonatkozó előcsatlakozási támogatási eszközökről (IPA), amelyek összege 179,1 millió euró, tudta meg Brüsszelben a Tanjug. Szerbia küldöttsége...
2019. JÚNIUS 26.
[ 10:21 ]
Koszovó északi részének négy településén az üzletekben már napok óta nincs tej és tejtermékek, de a lisztkészlet is fogyóban van, nyilatkozta Radoš Petrović, az észak-koszovói vállalkozók egyesületének elnöke, aki úgy értékelte, hogy feszültség tapasztalható a polgárok körében, és sok vállalkozó kényszerül...
2019. JÚNIUS 26.
[ 10:19 ]
Szerbiában az áprilisi nettó átlagbér 54.645 dinár volt, a bruttó (az adóval és a járulékokkal együtt) pedig 75.441 dinár, közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet. A tavalyi időarányoshoz viszonyítva a nettó átlagbér névlegesen 9,9 százalékkal, reálisan pedig 7,1 százalékkal magasabb, míg a bruttó átlagbér...
2019. JÚNIUS 25.
[ 19:01 ]
Beolvasás folyamatban