Szerbia
Lončar: A minisztérium támogatja az egészségturizmust
Betűméret:             

A minisztérium támogatja a szerbiai egészségturizmust, s a magánrendelők mellé állt, hogy több turistát vonzzanak be, s garantáják a szolgáltatás biztonságát és minőségét, jelentette ki Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter.

Az RTS vendégeként elmondta, Szerbiában ezzel a területtel nem foglalkoztak eleget, de az országban világhírű szakemberek, versenyképes árak, természeti szépségek és hagyományosan szívélyek emberek vannak.

Hozzátette, az egészségügyi minisztérium kiválasztotta a megfelelő rendelőket, s melléjük állt, eddig 60 egészségügyi intézmény felel meg a kritériumoknak.

„Mi garantáljuk a rendelők minőségét. Az egészségügyi minisztérium felügyelősége rendszeresen ellenőrzi őket, és meggyőződik a minőségről. A minőség mellett egyéb feltételeket is teljesíteniük kell ezeknek a rendelőknek, többek között a dolgozóknak idegennyelveket kell beszélniük” – magyarázta Lončar.

Kezdetben magán fogorvosi és plasztikai sebészeti rendelőkről van szó, mondta.

Hangsúlyozta, Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, s egyre több ember érkezik az egészségturizmus miatt. Hozzátette, sokat jelent, ha a turisták látják, hogy a rendelő tanúsítvánnyal és minisztériumi támogatással rendelkezik.

Szerbia a jövőben is prezentálja magát a világban, s nem csak a fogorvosi és plasztikai sebészeti szolgáltatásokat mutatják be, hanem az ortopédiai és a szívműteket is, mondta. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban