Szerbia
Vučić: A Pristina elleni intézkedésekről Vid napja után
Betűméret:             

Nem álltunk el attól, hogy a vámok miatt ellenitézkedéseket vezessünk be Pristinával szemben, de majd Vid napja után döntünk erről – jelentette ki Aleksandar Vučić államfő.

„Nagyon nehéz olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek érinthetik a Koszovóban élő szerb népet is. A koszovói szerbek képviselőivel való egyeztetés során meglátjuk, milyen módot találunk, és milyen intézkedéseket foganatosítunk” – mondta.

Hozzátette, szeretné, ha Belgrád nem vezetne be ellenitézkedéseket, de „ha rákényszerülünk, s ha nem lesz előrelépés, nemzetközi partnereinkkel is tárgyalni fogunk, s meg kell tennünk ezt”.

Vučić megismételte, sajnálja, hogy elmarad a párizsi találkozó, s hangsúlyozta, Pristina rájött, hogy mi gazdasági fejlődésre törekszünk, s zsarolással gátolhatnak bennünket, s ily módon késleltethetik a megoldás elérését.

A Montenegróval kialakult vita kapcsán elmondta, reméli, hogy „a Szerb Pravoszláv Egyház meg tudja őrizni templomait és ereklyéit Montenegróban, de nem szeretnék verbális háborút és összetűzést az országgal”. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban