Szerbia
Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter nem léphet Koszovó területére
A tilalom a katonai küldöttség tagjaira is vonatkozott

Aleksandar Vulin védelmi miniszter, valamint a védelmi minisztérium és a katonai egészségügyi delegáció számára nem engedték meg, hogy ellátogassanak a Kosovska Mitrovica-i kórházba, közölte a miniszter kabinetje.

A delegáció nem kapott engedélyt a kórházlátogatásra annak ellenére, hogy múlt héten Ramush Haradinaj a szerb kormányfőnek azt mondta, álhír az, hogy Pristina minden szerb tisztviselőnek megtiltotta a belépést Koszovóba.

Pristina a jelenlegi esettel kapcsolatban azt közölte, hogy „nincs lehetősége pozitív elbírálásban részesíteni a belépési kérelmet”.

„Ismét bebionyosodott, hogy Ramush Haradinaj hazudik”, áll a közleményben, amely szerint Pristina ismét megszegte a brüsszeli egyezményt, ezúttal pedig Vulin mellett orvosok is szerepelnek a Koszovóról kitiltott személyek listáján.

A minisztérium szerint a tervezett látogatásnak kizárólag humanitárius jellege lett volna, a minisztérium és a belgrádi Katonai Kórház (VMA) képviselői a Kosovska Mitrovica-i kórház vezetőivel tárgyaltak volna az együttműködés fejlesztéséről, hiszen a VMA már hat éve segíti a koszovói egészségügyi intézmény munkáját, ahol szerbeket és albánokat egyaránt kezelnek.

A kitiltott delegáció tagjai Aleksandar Vulin mellett, Uglješa Jovičić dandártábornok, a katonai egészségügyi igazgatóság vezetője, Miroslav Vukosavljević ezredes, a VMA vezetője és Nenad Ratković docens, a kezelésért felelős szektor vezetője. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában az elmúlt 24 órában 6915 koronavírus-tesztet végeztek el, és újabb 279 polgárról derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ebben az egy napos időszakban 12 személy hunyt el, amivel 405-re nőtt a járvány szerbiai áldozatainak száma, a halálozási arány 2,17%. Jelenleg 154-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére,...
2020. JÚLIUS 13.
[ 15:45 ]
Az IT-szektor továbbra is kedvelt a leendő egyetemisták körében, de idén kifejezetten nagy érdeklődést mutattak más foglalkozások iránt is. Idén a végzős középiskolások észrevehetően jobban érdeklődtek a pszichológia iránt, s ahogy az előző években is, a leendő gólyák kívánságlistájának csúcsán álltak az...
2020. JÚLIUS 13.
[ 15:02 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma fogadta Alekszandr Bocan-Harcsenkót, Oroszország szerbiai nagykövetét, s megkérte, hogy adja át köszönetét Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a szívélyes vendéglátásért, amelyet moszkvai tartózkodása alatt tanúsított. Vučić elmondta, számára ez egy újabb kifejeződése annak a...
2020. JÚLIUS 13.
[ 13:51 ]
Beolvasás folyamatban