Szerbia
Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter nem léphet Koszovó területére
A tilalom a katonai küldöttség tagjaira is vonatkozott

Aleksandar Vulin védelmi miniszter, valamint a védelmi minisztérium és a katonai egészségügyi delegáció számára nem engedték meg, hogy ellátogassanak a Kosovska Mitrovica-i kórházba, közölte a miniszter kabinetje.

A delegáció nem kapott engedélyt a kórházlátogatásra annak ellenére, hogy múlt héten Ramush Haradinaj a szerb kormányfőnek azt mondta, álhír az, hogy Pristina minden szerb tisztviselőnek megtiltotta a belépést Koszovóba.

Pristina a jelenlegi esettel kapcsolatban azt közölte, hogy „nincs lehetősége pozitív elbírálásban részesíteni a belépési kérelmet”.

„Ismét bebionyosodott, hogy Ramush Haradinaj hazudik”, áll a közleményben, amely szerint Pristina ismét megszegte a brüsszeli egyezményt, ezúttal pedig Vulin mellett orvosok is szerepelnek a Koszovóról kitiltott személyek listáján.

A minisztérium szerint a tervezett látogatásnak kizárólag humanitárius jellege lett volna, a minisztérium és a belgrádi Katonai Kórház (VMA) képviselői a Kosovska Mitrovica-i kórház vezetőivel tárgyaltak volna az együttműködés fejlesztéséről, hiszen a VMA már hat éve segíti a koszovói egészségügyi intézmény munkáját, ahol szerbeket és albánokat egyaránt kezelnek.

A kitiltott delegáció tagjai Aleksandar Vulin mellett, Uglješa Jovičić dandártábornok, a katonai egészségügyi igazgatóság vezetője, Miroslav Vukosavljević ezredes, a VMA vezetője és Nenad Ratković docens, a kezelésért felelős szektor vezetője. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zoran Đorđević munka- és szociális ügyi miniszter arra utasította a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alapot, hogy végzéseiket, határozataikat és egyéb beadványaikat ezentúl Braille-írással is tegyék elérhetővé. „A szerb kormány célja, hogy minden állampolgára javára építse az államot, és azzal, hogy...
2019. JÚLIUS 20.
[ 8:26 ]
A szerbiai belügyminisztérium most hatályba lépő új szabályzata előirányozza, hogy azokat a behozatali járműveket, amelyek motor- és alvázszámát az első regisztráció alkalmával nem tudják leolvasni, nem is lehet regisztrálni Szerbiában. Ezentúl, ha az ügynökségnél azt mondják a tulajdonosnak, hogy nem lehet leolvasni...
2019. JÚLIUS 19.
[ 20:01 ]
Sötét fellegek tornyosultak a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd fölé, miután Koszovó bevezette a százszázalékos vámot a szerbiai termékekre, jelentette ki Angela Merkel. A német kancellár berlini tudósítókkal beszélgetve hangsúlyozta, Németországnak jelentős érdeke fűződik Szerbia és Koszovó európai...
2019. JÚLIUS 19.
[ 16:52 ]
Beolvasás folyamatban