Szerbia
Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter nem léphet Koszovó területére
A tilalom a katonai küldöttség tagjaira is vonatkozott

Aleksandar Vulin védelmi miniszter, valamint a védelmi minisztérium és a katonai egészségügyi delegáció számára nem engedték meg, hogy ellátogassanak a Kosovska Mitrovica-i kórházba, közölte a miniszter kabinetje.

A delegáció nem kapott engedélyt a kórházlátogatásra annak ellenére, hogy múlt héten Ramush Haradinaj a szerb kormányfőnek azt mondta, álhír az, hogy Pristina minden szerb tisztviselőnek megtiltotta a belépést Koszovóba.

Pristina a jelenlegi esettel kapcsolatban azt közölte, hogy „nincs lehetősége pozitív elbírálásban részesíteni a belépési kérelmet”.

„Ismét bebionyosodott, hogy Ramush Haradinaj hazudik”, áll a közleményben, amely szerint Pristina ismét megszegte a brüsszeli egyezményt, ezúttal pedig Vulin mellett orvosok is szerepelnek a Koszovóról kitiltott személyek listáján.

A minisztérium szerint a tervezett látogatásnak kizárólag humanitárius jellege lett volna, a minisztérium és a belgrádi Katonai Kórház (VMA) képviselői a Kosovska Mitrovica-i kórház vezetőivel tárgyaltak volna az együttműködés fejlesztéséről, hiszen a VMA már hat éve segíti a koszovói egészségügyi intézmény munkáját, ahol szerbeket és albánokat egyaránt kezelnek.

A kitiltott delegáció tagjai Aleksandar Vulin mellett, Uglješa Jovičić dandártábornok, a katonai egészségügyi igazgatóság vezetője, Miroslav Vukosavljević ezredes, a VMA vezetője és Nenad Ratković docens, a kezelésért felelős szektor vezetője. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tizenötödik alkalommal szerveztek ingyenes szűrővizsgálatokat Szerbia-szerte, ezúttal 216 egészségügyi intézmény várta a pácienseket. Rekordszámú polgár döntött úgy, hogy ma kivizsgáltatja magát, 25 570-en vettek rész különféle vizsgálatokon, jelenti a Blic. A polgároknak ma 8-tól 16 óráig volt lehetőségük, hogy...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 18:12 ]
Ivanka Popović, a Belgrádi Egyetem rektora kijelentette, az egyetem illetékes szolgálatai mindent meg fognak tenni, hogy felgyorsítsák a Siniša Mali pénzügyminiszter vitatott doktorátusáról szóló döntéshozatali eljárást. A rektor a Belgrádi Egyetem Szenátusának, Tanácsának és Hallgatói Parlamentjének együttes...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 19:55 ]
Navarra spanyol tartomány kormánya a béke nemzetközi napja (szeptember 21.) alkalmából Staša Zajovićnak, a Nők Feketében mozgalom egyik alapítójának és koordinátorának ítélte oda a békedíjat, írja a Danas napilap. A döntés indoklása szerint „a békéért és a békeaktivizmusért való kiállásáért, az...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 17:54 ]
Beolvasás folyamatban