Szerbia
A szerbiai községek felének nincs képviselője a parlamentben

A szerbiai községek több mint felének nincs saját képviselője a szerb parlamentben, a legtöbb képviselő pedig belgrádi, szám szerint 88, derült ki a szerb parlament tagjainak lakhelyével foglalkozó legújabb statisztikából.

Belgrád után a legtöbb képviselő lakhelye Újvidék és Niš, 117 községnek pedig nincs képviselője a parlamentben, írja a Blic.

„És akkor még nem számoltuk ide Koszovót, mert ott nem tartják meg a parlamenti választásokat. A 163 községből 85-nek nincs saját képviselője, vagyis 52,1 százalékának”, mondta Dušan Dačić jogi hallgató, aki elkészítette a térképet.

A lakosság részaránya szerint Belgrádnak 55 képviselővel kellene rendelkeznie, véli Dačić, aki hangsúlyozta, hogy Vranje a legnagyobb város, amelynek nincs képviselője a parlamentben, míg Kruševacnak csupán egy képviselője van, Kraljevónak, Kragujevacnak és Čačaknak pedig 6-7, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Beolvasás folyamatban