Szerbia
Vučić és Wolters: A szerb hadsereg és a KFOR közötti jó kommunikáció a stabilitás kulcsa

Aleksandar Vučić szerb elnök ma találkozott Tod Daniel Woltersszal, a NATO európai erőinek főparancsnokával, és elégedettségét fejezte ki a NATO-val való jó együttműködés miatt, ami Szerbia katonai semlegességének tiszteletben tartása mellett zajlik.

Vučić kiemelte, hogy a NATO vezetésével a nemzetközi békefenntartó erők Koszovóban az ott élő szerbek biztonságának letéteményesei, éppen ezért azt kérte, hogy a szerb katonaság vezérkari főnöke minden pillanatban kapcsolatba tudjon lépni a KFOR parancsnokával.

Ugyanakkor beleegyezett abba is, hogy a szerb katonaság vezetői is a KFOR rendelkezésére álljanak a kommunikációban.

„A szerb katonaság és a KFOR közötti jó kommunikáció azért fontos, hogy habozás nélkül tudjanak reagálni a Koszovóban a megelőzhető válsághelyzetekre. Ez szavatolja a szerb nép biztonságát Koszovóban‟, jelentette ki Vučić.

Wolters főparancsnok beleegyezett abba, hogy minden pillanatban, halogatás nélkül kommunikáljanak egymással, hiszen az fontos a régió stabilitásának megőrzése szempontjából, ami pedig a globális stabilitás egyik alappillére.

Wolters megerősítette, hogy a KFOR továbbra is felelősségteljesen teljesíti feladatát Koszovóban, majd megköszönte Vučićnak, hogy a felelős, okos és hidegvérű magatartást tanúsít a Koszovóval kapcsolatos válságos helyzetekben. A főparancsnok támogatja Szerbia törekvéseit, hogy megőrizze a régió stabilitását és bővítse az együttműködést.

Vučić elmondta, hogy a szerb katonaság és a NATO közötti együttműködés a Békepartnerség program keretében közös érdek, majd reményét fejezte ki, hogy azt fejleszteni tudják. (Kurir, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megérkeztek a belgrádi állami gyógyszertárba a különleges szűrővel ellátott maszkok, amelyek védenek a légszennyezettség ellen. Áruk 250 dinár, és az előírt mennyiségű szennyezettségi szint ötvenszerese ellen is védelmet nyújtanak, felhasználási idejük pedig attól függ, hogy milyen mértékben használják, illetve...
2020. JANUÁR 16.
[ 16:21 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bejelentette az oktatási minisztérium terveit, valamint azt a stratégiát, amelyet a 2030-ig terjedő időszakra készítenek el. „Megkezdődik a 2030-ig terjedő oktatási és tudományos stratégia bemutatásának folyamata. Két szakasz lesz, a törvény szerint a stratégiát hét éves időszakra...
2020. JANUÁR 16.
[ 16:19 ]
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közölte, hogy 2019-ben Szerbiában rekord mennyiségű, 516 millió eurót ruházott be, amellyel a magánszektort és a „zöld gazdaságot‟ támogatta. Az EBRD a tavalyi év folyamán több mint 20 új projektet írt alá, és a legnagyobb mértékű beruházásokat jegyezte be...
2020. JANUÁR 16.
[ 15:27 ]
Beolvasás folyamatban