Szerbia
Vučić és Wolters: A szerb hadsereg és a KFOR közötti jó kommunikáció a stabilitás kulcsa

Aleksandar Vučić szerb elnök ma találkozott Tod Daniel Woltersszal, a NATO európai erőinek főparancsnokával, és elégedettségét fejezte ki a NATO-val való jó együttműködés miatt, ami Szerbia katonai semlegességének tiszteletben tartása mellett zajlik.

Vučić kiemelte, hogy a NATO vezetésével a nemzetközi békefenntartó erők Koszovóban az ott élő szerbek biztonságának letéteményesei, éppen ezért azt kérte, hogy a szerb katonaság vezérkari főnöke minden pillanatban kapcsolatba tudjon lépni a KFOR parancsnokával.

Ugyanakkor beleegyezett abba is, hogy a szerb katonaság vezetői is a KFOR rendelkezésére álljanak a kommunikációban.

„A szerb katonaság és a KFOR közötti jó kommunikáció azért fontos, hogy habozás nélkül tudjanak reagálni a Koszovóban a megelőzhető válsághelyzetekre. Ez szavatolja a szerb nép biztonságát Koszovóban‟, jelentette ki Vučić.

Wolters főparancsnok beleegyezett abba, hogy minden pillanatban, halogatás nélkül kommunikáljanak egymással, hiszen az fontos a régió stabilitásának megőrzése szempontjából, ami pedig a globális stabilitás egyik alappillére.

Wolters megerősítette, hogy a KFOR továbbra is felelősségteljesen teljesíti feladatát Koszovóban, majd megköszönte Vučićnak, hogy a felelős, okos és hidegvérű magatartást tanúsít a Koszovóval kapcsolatos válságos helyzetekben. A főparancsnok támogatja Szerbia törekvéseit, hogy megőrizze a régió stabilitását és bővítse az együttműködést.

Vučić elmondta, hogy a szerb katonaság és a NATO közötti együttműködés a Békepartnerség program keretében közös érdek, majd reményét fejezte ki, hogy azt fejleszteni tudják. (Kurir, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szerbia és Magyarország között határszakaszon Horgosnál két óra a várakozási idő az autósok számára, valamint egy óra a Horgos 2 és a kelebiai határátkelőnél. A hétvége közeledtével minden útszakaszon megnövekszik a forgalom, viszont a fizetőkapuknál nincs várakozási idő, közölte ma a Szerbiai Motoros...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 20:01 ]
Megjelent a Shanghai-lista besorolásának eredménye, amelyen a Belgrádi Egyetem száz hellyel esett vissza. Az egyetem tavaly a 400 legjobb között végzett, most viszont a 400-tól 500-ig terjedő skálán helyezkedik el. Szerbia legrégibb egyeteme 2016-ban a 298. helyen szerepelt, 2017-ben pedig a 284-en. A 300 legjobb egyetem...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 16:16 ]
Szerbiában a decemberi átlagbér összege meghaladja majd az 500 eurót, jelentette ki ma Siniša Mali pénzügyminiszter. Értékelése szerint most következnek a legjobb évek a gazdaság növekedése és fejlődése szempontjából. „Az idei év első hét hónapjában 48,5 milliárd dinár volt az állam bevételi többlete, miközben...
2019. AUGUSZTUS 14.
[ 12:32 ]
Beolvasás folyamatban