Szerbia
Vučić és Wolters: A szerb hadsereg és a KFOR közötti jó kommunikáció a stabilitás kulcsa

Aleksandar Vučić szerb elnök ma találkozott Tod Daniel Woltersszal, a NATO európai erőinek főparancsnokával, és elégedettségét fejezte ki a NATO-val való jó együttműködés miatt, ami Szerbia katonai semlegességének tiszteletben tartása mellett zajlik.

Vučić kiemelte, hogy a NATO vezetésével a nemzetközi békefenntartó erők Koszovóban az ott élő szerbek biztonságának letéteményesei, éppen ezért azt kérte, hogy a szerb katonaság vezérkari főnöke minden pillanatban kapcsolatba tudjon lépni a KFOR parancsnokával.

Ugyanakkor beleegyezett abba is, hogy a szerb katonaság vezetői is a KFOR rendelkezésére álljanak a kommunikációban.

„A szerb katonaság és a KFOR közötti jó kommunikáció azért fontos, hogy habozás nélkül tudjanak reagálni a Koszovóban a megelőzhető válsághelyzetekre. Ez szavatolja a szerb nép biztonságát Koszovóban‟, jelentette ki Vučić.

Wolters főparancsnok beleegyezett abba, hogy minden pillanatban, halogatás nélkül kommunikáljanak egymással, hiszen az fontos a régió stabilitásának megőrzése szempontjából, ami pedig a globális stabilitás egyik alappillére.

Wolters megerősítette, hogy a KFOR továbbra is felelősségteljesen teljesíti feladatát Koszovóban, majd megköszönte Vučićnak, hogy a felelős, okos és hidegvérű magatartást tanúsít a Koszovóval kapcsolatos válságos helyzetekben. A főparancsnok támogatja Szerbia törekvéseit, hogy megőrizze a régió stabilitását és bővítse az együttműködést.

Vučić elmondta, hogy a szerb katonaság és a NATO közötti együttműködés a Békepartnerség program keretében közös érdek, majd reményét fejezte ki, hogy azt fejleszteni tudják. (Kurir, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 16:17 ]
Az elmúlt 24 órában Szerbiában 10033 koronavírus-tesztet végeztek el, és 299 személy esetében mutatták ki a kór jelenlétét. Ebben az időszakban újabb hét személy hunyt el, ezzel a járvány halálos áldozatainak a száma Szerbiában 621-re nőtt. Jelenleg 120 páciens szorul lélegeztetőgépre. A halálozási arány...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 16:15 ]
Új tantárgyat vezetnek be szeptember elsejétől a szerbiai iskolákban, nyilatkozta Mladen Šarčević oktatásügyi miniszter a Tanjugnak. A tantárgy az algoritmikus gondolkozás alapjaiba vezeti be az elsősöket és a másodikosokat, harmadik osztálytól pedig a „ komolyabb programozást " tanítják a diákokkal, magyarázta az...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 14:03 ]
Jelenleg a gyerekek iskolába indulása a legfontosabb téma, jelentette ki Predrag Kon epidemiológus, aki szerint a jelenleg hatályban lévő intézkedéseken nem lenne szabad enyhíteni szeptember első két hetében, amíg nem látszódik meg az „iskola hatása”. Kiemelte, hogy nagy érdeklődés az intézkedések enyhítése iránt,...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban