Szerbia
Vučić és Wolters: A szerb hadsereg és a KFOR közötti jó kommunikáció a stabilitás kulcsa

Aleksandar Vučić szerb elnök ma találkozott Tod Daniel Woltersszal, a NATO európai erőinek főparancsnokával, és elégedettségét fejezte ki a NATO-val való jó együttműködés miatt, ami Szerbia katonai semlegességének tiszteletben tartása mellett zajlik.

Vučić kiemelte, hogy a NATO vezetésével a nemzetközi békefenntartó erők Koszovóban az ott élő szerbek biztonságának letéteményesei, éppen ezért azt kérte, hogy a szerb katonaság vezérkari főnöke minden pillanatban kapcsolatba tudjon lépni a KFOR parancsnokával.

Ugyanakkor beleegyezett abba is, hogy a szerb katonaság vezetői is a KFOR rendelkezésére álljanak a kommunikációban.

„A szerb katonaság és a KFOR közötti jó kommunikáció azért fontos, hogy habozás nélkül tudjanak reagálni a Koszovóban a megelőzhető válsághelyzetekre. Ez szavatolja a szerb nép biztonságát Koszovóban‟, jelentette ki Vučić.

Wolters főparancsnok beleegyezett abba, hogy minden pillanatban, halogatás nélkül kommunikáljanak egymással, hiszen az fontos a régió stabilitásának megőrzése szempontjából, ami pedig a globális stabilitás egyik alappillére.

Wolters megerősítette, hogy a KFOR továbbra is felelősségteljesen teljesíti feladatát Koszovóban, majd megköszönte Vučićnak, hogy a felelős, okos és hidegvérű magatartást tanúsít a Koszovóval kapcsolatos válságos helyzetekben. A főparancsnok támogatja Szerbia törekvéseit, hogy megőrizze a régió stabilitását és bővítse az együttműködést.

Vučić elmondta, hogy a szerb katonaság és a NATO közötti együttműködés a Békepartnerség program keretében közös érdek, majd reményét fejezte ki, hogy azt fejleszteni tudják. (Kurir, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Véget vetnek a munkabeszüntetésnek a Szerbiai Posta vállalatban, miután a dolgozók képviselői és a szerb kormány késő éjjel megállapodásra jutott, tudta meg nem hivatalos forrásokból az RTS. A Szerbiai Rádió és Televízió úgy tudja, hogy visszavonják a büntetéseket, senkit sem függesztenek fel a dolgozók közül, és...
2019. DECEMBER 13.
[ 9:06 ]
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. között, ennek részleteiről csütörtökön egyeztetett a Horgos-Röszke határátkelőhelyen a szerb és a magyar fél - közölte a szerbiai vám- és pénzügyőrség. A közlemény szerint a két ország...
2019. DECEMBER 12.
[ 15:59 ]
Szerbia romániai nagykövetsége közölte, hogy hivatalosan nem értesítették arról az incidensről, amely az ukrán-román határon történt, amikor is hat szerbiai kamionsofőrt vertek meg. A nagykövetség a Tanjuggal közölte, hogy az eset a határ ukrán oldalán történt, a nagykövetséget pedig nem értesítették sem a szerbiai...
2019. DECEMBER 12.
[ 15:00 ]
Beolvasás folyamatban