Szerbia
Merkel: Sötét fellegek tornyosultak a Belgrád–Pristina-párbeszéd fölé

Sötét fellegek tornyosultak a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd fölé, miután Koszovó bevezette a százszázalékos vámot a szerbiai termékekre, jelentette ki Angela Merkel.

A német kancellár berlini tudósítókkal beszélgetve hangsúlyozta, Németországnak jelentős érdeke fűződik Szerbia és Koszovó európai integrációjához, s ezen az úton haladnak, de ehhez fel kell éleszteni a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet, írja a Tanjug.

A vámok visszalépést jelentettek, nem pedig haladást, mondta Merkel, emlékeztetve, hogy erről tárgyalt korábban Berlinben a belgrádi és a pristinai vezetőkkel.

„Meg kell találnunk a párbeszéd megújításának módját. Tárgyaltam Aleksandar Vučićtyal, Hashim Thacival és Ramush Haradinajjal. Még nincs előrelépés e kérdésben. Felajánlottuk a párizsi találkozót, s továbbra is ezen kell dolgozni” – húzta alá Angela Merkel.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JÚLIUS 20. [ 8:54 ]

Meddig hallgatjuk még Merkel üres beszédét? Itt már tettekre van szükség. Amióta világ a világ a diplomáciai sikertelenségeket fegyveres harcok követték. Ez szomorú dolog sok szenvedéssel jár, de ez a következő lépés. Miért vásárolnak az országok fegyvereket? A békéért?


A Szerbiai Posta Közvállalatnál kialakult helyzet a kormány munkacsoportja és a vállalat közötti mai találkozó témája, erősítették meg a szakszervezetek a Tanjugnak. A munkacsoport a szerb kormány, a munkáltató, két reprezentatív szakszervezet és az alkalmazottak képviselőiből áll. Nela Bojović, a Szerbiai Posta...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:57 ]
A szerb parlament képviselői ma elfogadták a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítását és kiegészítését, amely értelmében 2020. január 1-jétől a svájci modell alapján indexálják a nyugdíjakat. A svájci modell azt jelenti, hogy az 1,7 millió szerbiai nyugdíjas járandóságát úgy emelnék,...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:35 ]
Mića Jovanović a Prva TV-nek és a B92-nek azt mondta, átverték, s eláll attól, hogy eladja a Megatrend Egyetemet. A Prva TV szerkesztőségével és a Megatrend Egyetemmel olyan emberek vették fel a kapcsolatot, akik lakó- és üzlethelyiséget adtak ki dr. Dejan Đorđevićnek, a Megatrend Egyetem vevőjének. Elmondásuk szerint dr....
2019. DECEMBER 6.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban