Szerbia
Merkel: Sötét fellegek tornyosultak a Belgrád–Pristina-párbeszéd fölé

Sötét fellegek tornyosultak a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd fölé, miután Koszovó bevezette a százszázalékos vámot a szerbiai termékekre, jelentette ki Angela Merkel.

A német kancellár berlini tudósítókkal beszélgetve hangsúlyozta, Németországnak jelentős érdeke fűződik Szerbia és Koszovó európai integrációjához, s ezen az úton haladnak, de ehhez fel kell éleszteni a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet, írja a Tanjug.

A vámok visszalépést jelentettek, nem pedig haladást, mondta Merkel, emlékeztetve, hogy erről tárgyalt korábban Berlinben a belgrádi és a pristinai vezetőkkel.

„Meg kell találnunk a párbeszéd megújításának módját. Tárgyaltam Aleksandar Vučićtyal, Hashim Thacival és Ramush Haradinajjal. Még nincs előrelépés e kérdésben. Felajánlottuk a párizsi találkozót, s továbbra is ezen kell dolgozni” – húzta alá Angela Merkel.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JÚLIUS 20. [ 8:54 ]

Meddig hallgatjuk még Merkel üres beszédét? Itt már tettekre van szükség. Amióta világ a világ a diplomáciai sikertelenségeket fegyveres harcok követték. Ez szomorú dolog sok szenvedéssel jár, de ez a következő lépés. Miért vásárolnak az országok fegyvereket? A békéért?


A Szerbia és Magyarország között határszakaszon Horgosnál két óra a várakozási idő az autósok számára, valamint egy óra a Horgos 2 és a kelebiai határátkelőnél. A hétvége közeledtével minden útszakaszon megnövekszik a forgalom, viszont a fizetőkapuknál nincs várakozási idő, közölte ma a Szerbiai Motoros...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 20:01 ]
Megjelent a Shanghai-lista besorolásának eredménye, amelyen a Belgrádi Egyetem száz hellyel esett vissza. Az egyetem tavaly a 400 legjobb között végzett, most viszont a 400-tól 500-ig terjedő skálán helyezkedik el. Szerbia legrégibb egyeteme 2016-ban a 298. helyen szerepelt, 2017-ben pedig a 284-en. A 300 legjobb egyetem...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 16:16 ]
Szerbiában a decemberi átlagbér összege meghaladja majd az 500 eurót, jelentette ki ma Siniša Mali pénzügyminiszter. Értékelése szerint most következnek a legjobb évek a gazdaság növekedése és fejlődése szempontjából. „Az idei év első hét hónapjában 48,5 milliárd dinár volt az állam bevételi többlete, miközben...
2019. AUGUSZTUS 14.
[ 12:32 ]
Beolvasás folyamatban