Szerbia
Fokozott ellenőrzés a szerbiai utakon: Fókuszban a biztonsági öv és a gyorshajtás

A turistaidény kezdete, vagyis június 1-je óta 90 ember vesztette életét közlekedési balesetben Szerbiában. Ez 43 százalékkal magasabb arány, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A rendőrség emiatt a hétvégétől fokozottan ellenőrzi a gyorshajtást, a biztonsági öv használatát és a jármű állapotát.

Júniusban 14 nap alatt 16 ember halt meg közelekdési balesetben, köztük egy kisbaba is. A legtöbben azért haltak meg, mert nem kötötték be a biztonsági övet. A hátsó üléseken az utasok 70 százaléka nem használja az övet, a gépjárművezetők és az anyósülésen utazók esetében ez az arány közel 20 százalék. Emellett, főleg hosszabb utakon, gyakran a gyerekeket se kötik be.

A belügyminisztérium közlése szerint ezentúl az autópályán járőröző rendőrök azt is ellenőrzik, hogy az utasok bekötötték-e magukat a hátsó üléseken. Az ilyen szabálysértésért két gyerek esetében a bírság 20 ezer dinár is lehet.

A másik óriási probléma, amire a szakemberek felhívják a figyelmet, a követési távolság betartásának elmulasztása az autópályán. 100 km/órás sebesség esetében 84 méterre van szükség a jármű megállításához.

Ezen a hétvégén a belügyminisztérium újabb akcióba kezd, amely az autópályán kívül a regionális és a főútvonalakat is érinti. A bírságokat összesítve szabják ki: gyorshajtásért, a biztonsági öv használatának elmulasztásáért és a jármű szabálytalan műszaki állapotáért. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Véget vetnek a munkabeszüntetésnek a Szerbiai Posta vállalatban, miután a dolgozók képviselői és a szerb kormány késő éjjel megállapodásra jutott, tudta meg nem hivatalos forrásokból az RTS. A Szerbiai Rádió és Televízió úgy tudja, hogy visszavonják a büntetéseket, senkit sem függesztenek fel a dolgozók közül, és...
2019. DECEMBER 13.
[ 9:06 ]
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. között, ennek részleteiről csütörtökön egyeztetett a Horgos-Röszke határátkelőhelyen a szerb és a magyar fél - közölte a szerbiai vám- és pénzügyőrség. A közlemény szerint a két ország...
2019. DECEMBER 12.
[ 15:59 ]
Szerbia romániai nagykövetsége közölte, hogy hivatalosan nem értesítették arról az incidensről, amely az ukrán-román határon történt, amikor is hat szerbiai kamionsofőrt vertek meg. A nagykövetség a Tanjuggal közölte, hogy az eset a határ ukrán oldalán történt, a nagykövetséget pedig nem értesítették sem a szerbiai...
2019. DECEMBER 12.
[ 15:00 ]
Beolvasás folyamatban