Szerbia
Több a turista Szerbiában

A január-májusi adatok szerint 1,2 millió turista látogatott el Szerbiába, ami négyszázalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A helyi idegenforgalmi szervezetek első becslései alapján az idei nyári turistaszezon jobb lehet, mint a tavalyi, mondják a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezetnél (TOS).

A nyár folyamán a leglátogatottabb helyszínek Szerbiában továbbra is Belgrád, Újvidék, Niš, a Zlatibor és a Kopaonik hegységek, valamint a fürdők.

A külföldiek kedvenc úti célja a főváros, de a számos fesztivál, mint amilyen az Exit, a Guča, a Love Fest is vonzó célponttá teszi az országot, mondják a TOS-nál.

A statisztika szerint a külföldi turisták átlagosan két napot töltenek a fesztiválok ideje alatt Szerbiában.

Ahogy a turisták száma, úgy az országban töltött éjszakák száma is nőtt, mégpedig hat százalékkal a tavalyi év január-májusi időszakához képest.

A belföldi turisták leginkább a hegyekben és a fürdőkben töltötték szabadidejüket, míg a külföldi turisták több mint fele Belgrádot választotta erre a célra.

Leginkább a bosnyákok és a montenegróiak jönnek, de szép számban érkeznek Kínából, Romániából és Horvátországból is.

Korábbi felmérések szerint Szerbiába minden harmadik turista az egykori Jugoszlávia területéről érkezik, minden negyedik-ötödik Nyugat- és Délnyugat-Európából, minden nyolcadik-kilencedik pedig délkelet-európai országból. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szerbia és Magyarország között határszakaszon Horgosnál két óra a várakozási idő az autósok számára, valamint egy óra a Horgos 2 és a kelebiai határátkelőnél. A hétvége közeledtével minden útszakaszon megnövekszik a forgalom, viszont a fizetőkapuknál nincs várakozási idő, közölte ma a Szerbiai Motoros...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 20:01 ]
Megjelent a Shanghai-lista besorolásának eredménye, amelyen a Belgrádi Egyetem száz hellyel esett vissza. Az egyetem tavaly a 400 legjobb között végzett, most viszont a 400-tól 500-ig terjedő skálán helyezkedik el. Szerbia legrégibb egyeteme 2016-ban a 298. helyen szerepelt, 2017-ben pedig a 284-en. A 300 legjobb egyetem...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 16:16 ]
Szerbiában a decemberi átlagbér összege meghaladja majd az 500 eurót, jelentette ki ma Siniša Mali pénzügyminiszter. Értékelése szerint most következnek a legjobb évek a gazdaság növekedése és fejlődése szempontjából. „Az idei év első hét hónapjában 48,5 milliárd dinár volt az állam bevételi többlete, miközben...
2019. AUGUSZTUS 14.
[ 12:32 ]
Beolvasás folyamatban