Szerbia
Eltávolították a kordont a szerb elnöki hivatal épülete elől

A szerb elnök székhelyét hétfő reggel óta nem védi kordon, ugyanis Aleksandar Vučić államfő utasítására eltávolították a kerítést az elnöki hivatal épülete elől, jelenti a Tanjug.

Ennek előzménye, hogy szombat este a tüntetők megpróbálták elmozdítani a védőkordont, hogy eljussanak az épület bejáratáig.

Suzana Vasiljević, az elnök sajtósa azt mondta, ez egyébként minden biztonsági ajánlással és törvénnyel ellentétes, de most a polgárok az épület bejáratáig szabadon elmehetnek, hogy ne ismétlődjön meg a szombat esti forgatókönyv.

„Ez egyedülálló példa a világon, de megpróbáljuk megmutatni, hogy Szerbia demokratikus ország, amely eltávolította a kerítést. Reméljük, hogy mindenki képes lesz ezt tiszteletben tartani, s tisztelettel viszonyulni az állami jelképként számon tartott épületekhez” – mondta Vasiljević.

Hozzátette, az elnök utasítása nyomán a jövőben a bejáratot a Kobra különleges egység tagjai védik, valószínűleg katonai egyenruhában, hogy ne legyenek találgatások arról, ki biztosítja az épületet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A postai dolgozók képviselőinek és a kormány képviselőinek újabb találkozóját követően, amelyen 13,1 százalékos béremelést ajánlottak a középiskolai végzettséggel rendelkező alkalmazottaknak, valamint 6,1 százalékos növelést a felsőfokú végzettségűeknek, a dolgozók úgy döntöttek, továbbra sem veszik fel a...
2019. DECEMBER 9.
[ 11:10 ]
Ha ma tartanák a választásokat Szerbiában, a Szerb Haladó Párton (SNS) kívül a Szerbiai Szocialista Párt (SPS), a Szövetség Szerbiáért (SzS) és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) jutna be a parlamentbe, a többi párt közül pedig az Aleksandar Šapić vezette Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) állna legközelebb a parlamenti...
2019. DECEMBER 9.
[ 10:26 ]
A közelekedési rendőrség december 9-e és 15-e között fokozott közúti ellenőrzést végez, a fókuszban pedig az alkohol és a pszichoaktív szerek hatása alatt történő gépjárművezetés lesz, tájékoztatott a belügyminisztérium. A közlemény szerint az ellenőrzést a TISPOL 29 tagállamában végzendő nemzetközi akció...
2019. DECEMBER 8.
[ 17:09 ]
Beolvasás folyamatban