Szerbia
Eltávolították a kordont a szerb elnöki hivatal épülete elől

A szerb elnök székhelyét hétfő reggel óta nem védi kordon, ugyanis Aleksandar Vučić államfő utasítására eltávolították a kerítést az elnöki hivatal épülete elől, jelenti a Tanjug.

Ennek előzménye, hogy szombat este a tüntetők megpróbálták elmozdítani a védőkordont, hogy eljussanak az épület bejáratáig.

Suzana Vasiljević, az elnök sajtósa azt mondta, ez egyébként minden biztonsági ajánlással és törvénnyel ellentétes, de most a polgárok az épület bejáratáig szabadon elmehetnek, hogy ne ismétlődjön meg a szombat esti forgatókönyv.

„Ez egyedülálló példa a világon, de megpróbáljuk megmutatni, hogy Szerbia demokratikus ország, amely eltávolította a kerítést. Reméljük, hogy mindenki képes lesz ezt tiszteletben tartani, s tisztelettel viszonyulni az állami jelképként számon tartott épületekhez” – mondta Vasiljević.

Hozzátette, az elnök utasítása nyomán a jövőben a bejáratot a Kobra különleges egység tagjai védik, valószínűleg katonai egyenruhában, hogy ne legyenek találgatások arról, ki biztosítja az épületet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megnyílt a Miloš fejedelem autópálya - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 18.
[ 19:58 ]
Azok, akik ittasan közlekedési balesetet idéznek elő, a börtön- és egyéb büntetések mellett kártérítést is fizetnek annak, akinek kárt okoztak. Ha börtönbüntetésüket töltik, akkor a hozzátartozókon vasalják be a kártérítés összegét. Ezt és további drasztikus szigorításokat irányoz elő a kötelező gépjármű...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 17:25 ]
A közlekedési rendőrök az elmúlt három napban három gépkocsivezetőt is elcsíptek, akik – finoman szólva is - a megengedettnél jóval gyorsabban haladtak úticéljuk felé. A svájci állampolgárt, aki egészen pontosan 250,7 kilométeres sebességgel “repült”, Szendrőnél (Smederevo) kapták el a rendőrök. A...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 16:09 ]
Az Obrenovacról Čačak felé tartó járművezetőknek, akik az új autópályát választják, nem árt tankolniuk előtte, mivel a 103 kilométeres távon sehol nincs egy benzinkút se. Az Obrenovac–Ljig-szakaszt vasárnap helyezik forgalomba, de a Nagy Miloš (Miloš Veliki) autópályán az első benzinkutak csak jövőre nyílnak meg,...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 16:21 ]
Beolvasás folyamatban