Szerbia
Eltávolították a kordont a szerb elnöki hivatal épülete elől

A szerb elnök székhelyét hétfő reggel óta nem védi kordon, ugyanis Aleksandar Vučić államfő utasítására eltávolították a kerítést az elnöki hivatal épülete elől, jelenti a Tanjug.

Ennek előzménye, hogy szombat este a tüntetők megpróbálták elmozdítani a védőkordont, hogy eljussanak az épület bejáratáig.

Suzana Vasiljević, az elnök sajtósa azt mondta, ez egyébként minden biztonsági ajánlással és törvénnyel ellentétes, de most a polgárok az épület bejáratáig szabadon elmehetnek, hogy ne ismétlődjön meg a szombat esti forgatókönyv.

„Ez egyedülálló példa a világon, de megpróbáljuk megmutatni, hogy Szerbia demokratikus ország, amely eltávolította a kerítést. Reméljük, hogy mindenki képes lesz ezt tiszteletben tartani, s tisztelettel viszonyulni az állami jelképként számon tartott épületekhez” – mondta Vasiljević.

Hozzátette, az elnök utasítása nyomán a jövőben a bejáratot a Kobra különleges egység tagjai védik, valószínűleg katonai egyenruhában, hogy ne legyenek találgatások arról, ki biztosítja az épületet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szerbiai Posta Közvállalatnál kialakult helyzet a kormány munkacsoportja és a vállalat közötti mai találkozó témája, erősítették meg a szakszervezetek a Tanjugnak. A munkacsoport a szerb kormány, a munkáltató, két reprezentatív szakszervezet és az alkalmazottak képviselőiből áll. Nela Bojović, a Szerbiai Posta...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:57 ]
A szerb parlament képviselői ma elfogadták a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítását és kiegészítését, amely értelmében 2020. január 1-jétől a svájci modell alapján indexálják a nyugdíjakat. A svájci modell azt jelenti, hogy az 1,7 millió szerbiai nyugdíjas járandóságát úgy emelnék,...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:35 ]
Mića Jovanović a Prva TV-nek és a B92-nek azt mondta, átverték, s eláll attól, hogy eladja a Megatrend Egyetemet. A Prva TV szerkesztőségével és a Megatrend Egyetemmel olyan emberek vették fel a kapcsolatot, akik lakó- és üzlethelyiséget adtak ki dr. Dejan Đorđevićnek, a Megatrend Egyetem vevőjének. Elmondásuk szerint dr....
2019. DECEMBER 6.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban