Szerbia
Tombol a kánikula a Nyugat-Balkánon: Szerbiában 35-38 fokot mértek

Tombol a hőség a Nyugat-Balkánon, Szerbiában, Horvátországban a tengerparton és Bosznia-Hercegovinában Hercegovina régióban. Szerbiában 35-38 fok körül alakult a nappali hőmérséklet.

Horvátországban a szárazföldi részeken tikkasztó a hőség, 35-37 fokot mértek, a hőmérséklet egyes helyeken elérheti a 38 fokot is. A tengerparton is nagy a forróság. A hőmérséklet az éjszakai órákban sem csökkent: Splitben közel 28, Dubrovnikban 29 fokot mértek az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 35-40 fok körül alakul.

A meteorológiai szolgálat hétnapos előrejelzése szerint a kánikula az ország nagy részében keddtől 5-8 fokkal enyhül, a hét második felében csökken a hőmérséklet, és helyenként rövid záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnaptól a hőmérséklet újra 30 fok körül alakul.

A kánikula Bosznia-Hercegovinát sem kerülte el, az ország nagy részén hőségriadót rendeltek el. Mostarban délután 41 fokot mértek, míg az ország más részein 35-38 fok körül alakult a nappali hőmérséklet. Az egészségügyi minisztérium arra szólította fel az állampolgárokat, hogy minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, és fogyasszanak minél több folyadékot.

Szerbiában 35-38 fok körül alakult a nappali hőmérséklet. Az ország mindössze két részében mértek 30 fok körüli hőmérsékletet. Enyhülés csak szerdától várható, amikor nagy mennyiségű csapadékra, villámlásra és viharos erejű szélre is számítani lehet az országos meteorológiai szolgálat szerint.

Az átlagosnál melegebb idő megterhelő az egészséges szervezetre is, és bárkinél okozhat egészségi panaszokat. A szakemberek ezért azt tanácsolják, hogy az emberek igyanak sok folyadékot, a strandolók húzódjanak árnyékba a déli órákban, aki pedig teheti, az maradjon inkább otthon, tartózkodjon hűvös térben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szerbiai Posta Közvállalatnál kialakult helyzet a kormány munkacsoportja és a vállalat közötti mai találkozó témája, erősítették meg a szakszervezetek a Tanjugnak. A munkacsoport a szerb kormány, a munkáltató, két reprezentatív szakszervezet és az alkalmazottak képviselőiből áll. Nela Bojović, a Szerbiai Posta...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:57 ]
A szerb parlament képviselői ma elfogadták a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítását és kiegészítését, amely értelmében 2020. január 1-jétől a svájci modell alapján indexálják a nyugdíjakat. A svájci modell azt jelenti, hogy az 1,7 millió szerbiai nyugdíjas járandóságát úgy emelnék,...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:35 ]
Mića Jovanović a Prva TV-nek és a B92-nek azt mondta, átverték, s eláll attól, hogy eladja a Megatrend Egyetemet. A Prva TV szerkesztőségével és a Megatrend Egyetemmel olyan emberek vették fel a kapcsolatot, akik lakó- és üzlethelyiséget adtak ki dr. Dejan Đorđevićnek, a Megatrend Egyetem vevőjének. Elmondásuk szerint dr....
2019. DECEMBER 6.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban