Szerbia
Vučić a Financial Times jelentéséről

Aleksandar Vučić szerb államfő ma kijelentette: Szerbia számára kiváló hírt jelent az, hogy a Financial Times tekintélyes lap ranglistáján az ország az első helyen szerepel a közvetlen külföldi beruházások számát tekintve.

A 2019-es évre vonatkozó ranglista szerint Szerbia 11,92 indexponttal áll az első helyen, ami 1,33 indexponttal több a tavalyihoz viszonyítva.

Szerbia 2018-ban 107 közvetlen külföldi beruházási projektet valósított meg, vagyis 26-tal többet, mint 2017-ben.

„Észrevettem, hogy a hazai sajtó nagyon szégyenlősen közölte ezt a hírt, mintha nem lenne igaz, vagy mintha valaki fizetett volna a Financial Timesnak a jelentésért. De Szerbia rendkívüli eredményeket ért el és nagyon boldog vagyok emiatt”, nyilatkozta az államfő a Szerbiai Rádió és Televízió (RTS) reggeli műsorában.

Az államfő elmondta, hogy Szerbia éppen a világ legtekintélyesebb pénzügyi és gazdasági lapjától kapott elismerést.

„Idén még magasabb szinten fogunk elérni a külföldi beruházások terén és tovább szeretnénk dolgozni, ez a mi feladatunk”, emelte ki Vučić, majd hozzáfűzte: Szerbia másfajta országgá változik, ami látszik az új utakon és vasutakon is.

A szerb elnök elmondta, hogy éppen a Financial Times jelentése miatt lesz Szerbia egyre szembetűnőbb a komoly külföldi vállalatok számára.

„Nem létezik egyetlen olyan komoly vállalat sem a világon és Európában, amely ne ellenőrizné le, hogy milyen a helyzet Szerbiában, milyenek a feltételek, a szubvenciók, az állami támogatások és a munkaerő”, mondta Vučić.

„Ez közvetlenül kihat a polgárok életszínvonalára, vagyis azt jelenti, hogy egyre több lesz pénz. Ez hatalmas és fontos hír”, emelte ki Vučić, aki közölte, hogy az ország második alkalommal kapta meg ezt az osztályzatot.

Szerbiában több a közvetlen külföldi beruházás mint a régió országaiban összesen, mondta az államfő, aki rámutatott arra is, hogy az államadósság nem fog emelkedni a beruházási tervek miatt, Szerbiának pedig több mint 12 milliárd eurója lesz a beruházásokra. (Mondo, RTS, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Johanna
2019. AUGUSZTUS 14. [ 4:26 ]

Akkor ezt most lefordítom magyarra:tehát jönnek a külföldi beruházók,behoznak némi tőkét.Alacsony bérekkel dolgoztatják az ittragadt munkaerőt,majd többszörös haszonnal viszik ki a nyereséget.Ügyelve persze arra,hogy az állambácsi kasszájába is csörgessenek egy kis pénzt adó formájába.Közben az itteni vállalkozók(aki még maradt) lassan,de biztosan mennek tönkre. A Financial Times vajon erről is ír?


Regionális együttműködésről tárgyaltak nyugat-balkáni országok, de egyelőre nem teljes az egyetértés. Albánia, Szerbia és Észak-Macedónia viszont megállapodott egy sor sürgős intézkedésről, amelyek lehetővé teszik, hogy a térség minél gyorsabban gazdasági közösségként is működhessen. Az észak-macedóniai...
2019. NOVEMBER 11.
[ 12:15 ]
A választásokon részt vevő polgárok több mint 60 százaléka nem támogatja a bojkottot, a pártok közül pedig továbbra is toronymagasan vezet a Szerb Haladó Párt (SNS) 52,8 százalékkal, derül ki a Faktor Plus közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felméréséből. Azoknak a körében, akik elmennek szavazni, 63...
2019. NOVEMBER 11.
[ 10:14 ]
2021-től lép életbe Szerbiában az Euro 3-as szabványú motorral rendelkező autók behozatalának tilalma, jelentette ki ma Goran Trivan környezetvédelmi miniszter. A Prva TV-nek nyilatkozva elmondta, ez az egyik olyan intézkedés, amely elengedhetetlen a légszennyezés csökkentése, valamint a veszélyes hulladék elleni küzdelem...
2019. NOVEMBER 10.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban