Szerbia
Vučić: Nagyon szeretném, ha az ellenzék részt venne a választásokon

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy nagyon szeretné, ha az ellenzék részt venne a választásokon, mivel az lenne a legjobb Szerbia számára, ha a polgárok látnák, hogy kinek mekkora a támogatottsága.

A Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva az államfő elmondta: készen áll mindent megtenni, hogy a közvélemény végre elfelejtse a választási feltételekről szóló „értelmetlen meséket”.

„Tegyék rendben a választói névjegyzéket. Írják meg, mit szeretnének a választási névjegyzékekben, írjanak bele minden nevet. Szinte bármit hajlandó vagyok elfogadni a választási névjegyzékek és a pártok finanszírozása tekintetében”, mondta Vučić.

Az államfő tagadta, hogy az ellenzék képviselői párbeszédre invitálták volna, majd kiemelte, hogy személyesen fog tárgyalni velük, de kizárólag az állami keretek között, vagyis a parlamentben.

„Azokkal fogok tárgyalni, akik átlépik a választási küszöböt, Sergej Trifunovićtyal, a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetőjével, amennyiben részt vesz a választásokon, továbbá Vojislav Šešeljjel, a Szerb Radikális Párt vezetőjével, és Ivica Dačićtyal, a Szerbiai Szocialista Párt elnökével”, mondta az államfő.

A hatalom és az ellenzék közötti tárgyalásokkal kapcsolatban Vučić elmondta, hogy sokkal fontosabb lenne a koszovói kérdés megoldása.

„Senki sem kérdezi, hogy hogyan biztosítottuk a termékeket a koszovói üzletek számára, hogy kik azok az emberek, akik éjt nappallá téve ezen dolgoztak, most pedig olyan dolgokról beszélünk, amelyek majd nyolc hónap múlva lesznek esedékesek”, emelte ki az elnök.

Az elnökség épülete előtt szombaton történt incidensekkel kapcsolatban Vučić elmondta, hogy eltávolították a védőkordonokat, így most szombaton a tüntetőket öt-hat fiatal lány figyelmezteti majd arra, hogy az elnökség épületébe történő behatolás törvényszegésnek minősül. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szerbiai Posta Közvállalatnál kialakult helyzet a kormány munkacsoportja és a vállalat közötti mai találkozó témája, erősítették meg a szakszervezetek a Tanjugnak. A munkacsoport a szerb kormány, a munkáltató, két reprezentatív szakszervezet és az alkalmazottak képviselőiből áll. Nela Bojović, a Szerbiai Posta...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:57 ]
A szerb parlament képviselői ma elfogadták a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítását és kiegészítését, amely értelmében 2020. január 1-jétől a svájci modell alapján indexálják a nyugdíjakat. A svájci modell azt jelenti, hogy az 1,7 millió szerbiai nyugdíjas járandóságát úgy emelnék,...
2019. DECEMBER 6.
[ 12:35 ]
Mića Jovanović a Prva TV-nek és a B92-nek azt mondta, átverték, s eláll attól, hogy eladja a Megatrend Egyetemet. A Prva TV szerkesztőségével és a Megatrend Egyetemmel olyan emberek vették fel a kapcsolatot, akik lakó- és üzlethelyiséget adtak ki dr. Dejan Đorđevićnek, a Megatrend Egyetem vevőjének. Elmondásuk szerint dr....
2019. DECEMBER 6.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban