Szerbia
Vučić: Nagyon szeretném, ha az ellenzék részt venne a választásokon

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy nagyon szeretné, ha az ellenzék részt venne a választásokon, mivel az lenne a legjobb Szerbia számára, ha a polgárok látnák, hogy kinek mekkora a támogatottsága.

A Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva az államfő elmondta: készen áll mindent megtenni, hogy a közvélemény végre elfelejtse a választási feltételekről szóló „értelmetlen meséket”.

„Tegyék rendben a választói névjegyzéket. Írják meg, mit szeretnének a választási névjegyzékekben, írjanak bele minden nevet. Szinte bármit hajlandó vagyok elfogadni a választási névjegyzékek és a pártok finanszírozása tekintetében”, mondta Vučić.

Az államfő tagadta, hogy az ellenzék képviselői párbeszédre invitálták volna, majd kiemelte, hogy személyesen fog tárgyalni velük, de kizárólag az állami keretek között, vagyis a parlamentben.

„Azokkal fogok tárgyalni, akik átlépik a választási küszöböt, Sergej Trifunovićtyal, a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetőjével, amennyiben részt vesz a választásokon, továbbá Vojislav Šešeljjel, a Szerb Radikális Párt vezetőjével, és Ivica Dačićtyal, a Szerbiai Szocialista Párt elnökével”, mondta az államfő.

A hatalom és az ellenzék közötti tárgyalásokkal kapcsolatban Vučić elmondta, hogy sokkal fontosabb lenne a koszovói kérdés megoldása.

„Senki sem kérdezi, hogy hogyan biztosítottuk a termékeket a koszovói üzletek számára, hogy kik azok az emberek, akik éjt nappallá téve ezen dolgoztak, most pedig olyan dolgokról beszélünk, amelyek majd nyolc hónap múlva lesznek esedékesek”, emelte ki az elnök.

Az elnökség épülete előtt szombaton történt incidensekkel kapcsolatban Vučić elmondta, hogy eltávolították a védőkordonokat, így most szombaton a tüntetőket öt-hat fiatal lány figyelmezteti majd arra, hogy az elnökség épületébe történő behatolás törvényszegésnek minősül. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megnyílt a Miloš fejedelem autópálya - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 18.
[ 19:58 ]
Azok, akik ittasan közlekedési balesetet idéznek elő, a börtön- és egyéb büntetések mellett kártérítést is fizetnek annak, akinek kárt okoztak. Ha börtönbüntetésüket töltik, akkor a hozzátartozókon vasalják be a kártérítés összegét. Ezt és további drasztikus szigorításokat irányoz elő a kötelező gépjármű...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 17:25 ]
A közlekedési rendőrök az elmúlt három napban három gépkocsivezetőt is elcsíptek, akik – finoman szólva is - a megengedettnél jóval gyorsabban haladtak úticéljuk felé. A svájci állampolgárt, aki egészen pontosan 250,7 kilométeres sebességgel “repült”, Szendrőnél (Smederevo) kapták el a rendőrök. A...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 16:09 ]
Az Obrenovacról Čačak felé tartó járművezetőknek, akik az új autópályát választják, nem árt tankolniuk előtte, mivel a 103 kilométeres távon sehol nincs egy benzinkút se. Az Obrenovac–Ljig-szakaszt vasárnap helyezik forgalomba, de a Nagy Miloš (Miloš Veliki) autópályán az első benzinkutak csak jövőre nyílnak meg,...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 16:21 ]
Beolvasás folyamatban