Szerbia
Megnyílt a Miloš fejedelem autópálya

Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap este ünnepélyesen megnyitotta az Obrenovac és Ljig között húzódó Miloš fejedelem (Miloš Veliki) autópálya-szakaszt. A korábban átadott Ljig–Preljina szakasszal együtt összesen 103 kilométeres autópályát kapott Szerbia.

A szakasz megnyitásával tehermentesül a halálútnak is nevezett ibari gyorsforgalmi út, s Belgrádból egy óra alatt el lehet jutni Čačakra. Az új út összeköti Szerbiát Montenegróval.

A Miloš fejedelem autópálya ünnepélyes forgalomba helyezését tűzijáték és az első autók megjelenése jelezte. Az államfő mellett jelen voltak a miniszterek, a térségből és Kínából érkező bendégek, valamint sok polgár is megjelent.

Aleksandar Vučić kijelentette, a polgárok már több mint hetven éve várták ezt a napot, amikor új út nyílik Nyugat-Szerbia felé.

A következő négy évben ötezer kilométernyi út

Az elkövetkező négy évben közel egymilliárd euró fektetnek ötezer kilométernyi regionális és helyi út építésébe, jelentette ki ma este Vučić.

Az államfő ugyanakkor azt is bejelentette, hogy megkezdik a Karađorđe fejedelem autópálya építésének előkészületeit, amely Šumadija északi és központi részét köti majd össze Kelet-Szerbiával.

A Miloš fejedelem autópálya használatáért szeptembertől szednek útdijat. (RTS, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A 65 évnél idősebb szerbiai polgárok vasárnap helyett szombat reggel 4 és 7 óra között mehetnek el bevásárolni, erősítették meg a B92-nek a kereskedelmi minisztériumban. Az üzletek szombat reggel 4 és 7 óra között lesznek nyitva, a nyugdíjasok pedig emiatt 3 és 8 óra között elhagyhatják otthonaikat. Ana Brnabić...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 16:36 ]
Az elmúlt 24 órában 305 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában, s nyolc személy halt meg a betegség következtében. Tegnap óta 748 személyt teszteltek le koronavírusra, 305 lett pozitív, 443 negatív. Ezzel a fertőzöttek száma Szerbiában 1476-ra nőtt. Az elmúlt 24 órában nyolc személy, hat férfi és két...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 16:25 ]
A válságstáb döntése értelmében a szabácsi (Šabac) piacok az elmúlt öt napban zárva voltak, de a bejelentések szerint mától, április 3-tól minden piac újra üzemel. A nagybani piac már csütörtökön kinyitott, péntektől pedig, ami egyébként is piacnap, a Mačva stadionnál és a Kamičakon lévő piac, valamint a...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 10:35 ]
Beolvasás folyamatban