Szerbia
Elhalasztották Erdogan szerbiai látogatását

Elhalasztották Recep Tayyip Erdogan török elnök augusztus 29-ére tervezett szerbiai látogatását, tudta meg a Tanjug Törökország belgrádi nagykövetségén.

A török elnök az „időpontok összeegyeztethetetlensége” miatt nem jön Szerbiába sem augsztusban, sem szeptemberben, közölte a török nagykövetség.

A korábbi bejelentések szerint Erdogan látogatása ideje alatt Aleksandar Vučić államfővel ünnepélyesen megkezdték volna a Belgrád-Szarajevó autópálya kiépítését, a munkálatokat ugyanis a Tasyapi török vállalat végzi.

Vučić néhány nappal ezelőtt, a Miloš Fejedelem autópálya átadásakor közölte, hogy Erdogan Szerbiába látogat majd, de dátumot akkor sem mondott.

Az újságírókkal folytatott beszélgetés során a szerb elnök elmondta, hogy ez egy igazán jó, baráti látogatás lesz, mivel Erdogan őszinte egy őszinte barát.

„Köszönettel tartozom neki, hogy Szerbiába látogat, és boldogok vagyunk, hogy vendégül láthatjuk. Hiszek abban, hogy sok mindent tudunk közösen megtenni a jövőben”, mondta Vučić és háláját fejezte ki a Szerbiába érkező török beruházók iránt és reményének is hangot adott, hogy hamarosan még többen lesznek. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megérkeztek a belgrádi állami gyógyszertárba a különleges szűrővel ellátott maszkok, amelyek védenek a légszennyezettség ellen. Áruk 250 dinár, és az előírt mennyiségű szennyezettségi szint ötvenszerese ellen is védelmet nyújtanak, felhasználási idejük pedig attól függ, hogy milyen mértékben használják, illetve...
2020. JANUÁR 16.
[ 16:21 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bejelentette az oktatási minisztérium terveit, valamint azt a stratégiát, amelyet a 2030-ig terjedő időszakra készítenek el. „Megkezdődik a 2030-ig terjedő oktatási és tudományos stratégia bemutatásának folyamata. Két szakasz lesz, a törvény szerint a stratégiát hét éves időszakra...
2020. JANUÁR 16.
[ 16:19 ]
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közölte, hogy 2019-ben Szerbiában rekord mennyiségű, 516 millió eurót ruházott be, amellyel a magánszektort és a „zöld gazdaságot‟ támogatta. Az EBRD a tavalyi év folyamán több mint 20 új projektet írt alá, és a legnagyobb mértékű beruházásokat jegyezte be...
2020. JANUÁR 16.
[ 15:27 ]
Beolvasás folyamatban