Szerbia
Elhalasztották Erdogan szerbiai látogatását

Elhalasztották Recep Tayyip Erdogan török elnök augusztus 29-ére tervezett szerbiai látogatását, tudta meg a Tanjug Törökország belgrádi nagykövetségén.

A török elnök az „időpontok összeegyeztethetetlensége” miatt nem jön Szerbiába sem augsztusban, sem szeptemberben, közölte a török nagykövetség.

A korábbi bejelentések szerint Erdogan látogatása ideje alatt Aleksandar Vučić államfővel ünnepélyesen megkezdték volna a Belgrád-Szarajevó autópálya kiépítését, a munkálatokat ugyanis a Tasyapi török vállalat végzi.

Vučić néhány nappal ezelőtt, a Miloš Fejedelem autópálya átadásakor közölte, hogy Erdogan Szerbiába látogat majd, de dátumot akkor sem mondott.

Az újságírókkal folytatott beszélgetés során a szerb elnök elmondta, hogy ez egy igazán jó, baráti látogatás lesz, mivel Erdogan őszinte egy őszinte barát.

„Köszönettel tartozom neki, hogy Szerbiába látogat, és boldogok vagyunk, hogy vendégül láthatjuk. Hiszek abban, hogy sok mindent tudunk közösen megtenni a jövőben”, mondta Vučić és háláját fejezte ki a Szerbiába érkező török beruházók iránt és reményének is hangot adott, hogy hamarosan még többen lesznek. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbek óriási segítséget nyújtottak a szövetséges pilótáknak a Halyard-hadműveletben a második világháborúban, Szerbia pedig hatalmas árat fizetett a fasizmus elleni küzdelemért, ezért soha nem fogjuk elfogadni a múlt a megváltoztatását, amely a szerb népet kiáltaná ki agresszorrá, jelentette ki Aleksandar...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 12:30 ]
Ferenc pápa azt szeretné, ha Szerbia mielőbb csatlakozna az Európai Unióhoz, mert az egyesült Európa projektje csak akkor fejeződhet be, ha a nyugat-balkáni országok is integrálódnak, mondta el a Novostinak egy magas rangú vatikáni tisztségviselő. Emlékeztetett arra is, hogy a Vatikán eddig is befolyással bírt a brüsszeli...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 11:29 ]
A szerbiai katonák novembertől béremelésre számíthatnak, jelentette be Milan Mojsilović, a Szerb Hadsereg vezérkari főnöke. Az RTS-nek adott interjúban elmondta, intenzív tárgyalásokat folytatott Aleksandar Vučić szerb elnökkel, aki egyben a katonaság főparancsnoka is, valamint Aleksandar Vulin védelmi miniszterrel a Szerb...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 11:20 ]
Beolvasás folyamatban