Szerbia
A pekingi Templommúzeum igazgatójával találkozott Vučić

Aleksandar Vučić szerb elnök ma a pekingi Templommúzeum, ismertebb nevén Tiltott Város igazgatójával, Vang Hszudonggal találkozott.

A két ország együttműködéséről, valamint a kínai tapasztalatnak és technológiának a kulturális örökség digitalizálásában történő használatáról tárgyaltak, tájékoztatott a szerb elnök sajtószolgálata.

Vučić hangsúlyozta, az igazgató látogatása további lendületet ad a szerbiai és a kínai innovátorok és szakemberek közötti együttműködés fejlődésének a két ország gazdag kulturális örökségének védelmére és digitalizálására irányuló új technológiák és megoldások kifejlesztésében.

A kínai múzeum igazgatója leszögezte, nagyon ragaszkodik Szerbiához, s elkötelezett a két ország közötti együttműködés és barátság elmélyítése iránt. Ugyanakkor felhívta a szerbiai szakembereket, hogy a kínai kollégákkal együtt tanulmányozzák a technológiákat a Templommúzeumban.

A találkozó során megállapodtak a belgrádi Nemzeti Múzeum és a pekingi Templommúzeum között megvalósuló, kiállítási tárgyakra vonatkozó cseréről is.

A találkozón részt vett Nenad Popović innovációs és technológiai fejlesztési tárca nélküli miniszter, valamint Bojana Borić Brešković, a belgrádi Nemzeti Múzeum igazgatója is. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A diszkrimináció a munkaerőpiacon továbbra is erőteljesen van jelen, és szinte minden évben a legtöbb feljelentés alapja éppen a munkába állás vagy a munka során megélt diszkrimináció, a nők pedig továbbra is kedvezőtlenebb helyzetben vannak a férfiaknál, jelentette ki Brankica Janković esélyegyenlőségi...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 16:40 ]
A belgrádi mentális betegségek intézetében évente 20-30 gyereket látnak el videojáték-függőség miatt, az esetek 90 százalékában fiúkról van szó, írja a Blic. A videojáték-függőség már egész kis korban jelentkezik, nyilatkozta a lapnak Dr. Ivica Mladenović az intézet függőség-betegségek klinikájának vezetője,...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 11:55 ]
Egyiptom a díszvendége a ma nyíló belgrádi Idegenforgalmi Vásárnak, amelyre mintegy 700 kiállítót várnak több mint 40 országból. Az Észak-Afrika-i ország új turisztikai kínálatokkal rukkol elő a szerb fővárosban, és várhatólag jelentős kedvezményeket is biztosít az érdeklődőknek. A szervezők bejelentése szerint...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 9:13 ]
Beolvasás folyamatban