Szerbia
A pekingi Templommúzeum igazgatójával találkozott Vučić

Aleksandar Vučić szerb elnök ma a pekingi Templommúzeum, ismertebb nevén Tiltott Város igazgatójával, Vang Hszudonggal találkozott.

A két ország együttműködéséről, valamint a kínai tapasztalatnak és technológiának a kulturális örökség digitalizálásában történő használatáról tárgyaltak, tájékoztatott a szerb elnök sajtószolgálata.

Vučić hangsúlyozta, az igazgató látogatása további lendületet ad a szerbiai és a kínai innovátorok és szakemberek közötti együttműködés fejlődésének a két ország gazdag kulturális örökségének védelmére és digitalizálására irányuló új technológiák és megoldások kifejlesztésében.

A kínai múzeum igazgatója leszögezte, nagyon ragaszkodik Szerbiához, s elkötelezett a két ország közötti együttműködés és barátság elmélyítése iránt. Ugyanakkor felhívta a szerbiai szakembereket, hogy a kínai kollégákkal együtt tanulmányozzák a technológiákat a Templommúzeumban.

A találkozó során megállapodtak a belgrádi Nemzeti Múzeum és a pekingi Templommúzeum között megvalósuló, kiállítási tárgyakra vonatkozó cseréről is.

A találkozón részt vett Nenad Popović innovációs és technológiai fejlesztési tárca nélküli miniszter, valamint Bojana Borić Brešković, a belgrádi Nemzeti Múzeum igazgatója is. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerb kormány tegnapi döntése értelmében a novemberi béremelés leginkább az egészségügyben lesz érezhető (10 százalék), majd az oktatásban, a katonaságban és a rendőrségben dolgozóknál (9 százalék), míg a közigazgatásban 8 százalékos emelésre számíthatnak. A Blic mai száma szerint az orvosok bére 76.873 és...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 8:37 ]
A szerb kormány elfogadta a közszférában november 1-jétől esedékes béremelésről szóló határozatot, s átlagosan 8-15 százalékkal nőnek a fizetések, jelentette be Ana Brnabić kormányfő. A legnagyobb béremelést az egészségügyi nővérek és technikusok kapják, vagyis 15 százalékot, míg az orvosok 10 százalékos...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 14:04 ]
Szerbia négytagú informatikai csapata két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett Athénban a 27. Balkáni Informatikai Diákolimpián. Ana Brnabić kormányfő gratulált ma fiataloknak. „Aranyérem Szerbiának! A balkáni informatikai diákolimpián Athénban fiatal informatikusaink négy érmet nyertek, összesítésben pedig...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 12:17 ]
Beolvasás folyamatban