Szerbia
Ezer polgárból három takarékoskodik a bankban

A felmérések szerint Szerbiában ezer polgárból csupán kettőnek vagy háromnak van megtakarítása a bankban. Egyharmaduknak marad valamennyi pénze a hónap végén, így azt be tudnák fizetni egy takarékszámlára, írja a Dnevnik.

Igaz, hogy a kamat alacsony, de a polgárok legalább biztonságban tudnák pénzüket a betörőktől. A becslések szerint összesen 3,5 milliárd eurót tartogatnak a szerbiai polgárok otthon a "szalmazsákban". Ugyanakkor a takarékszámlákon lévő pénz összege meghaladja a 10 milliárd eurót.

A médiában gyakran olvashatunk betöréses lopásokról, hiszen a tolvajok is tudják, kifigyelik, hogy melyik háznak a lakói nem tartózkodnak otthon, illetve hogy hol tartják a pénzüket. A polgárok éppen ezért egyre gyakrabban vásárolnak beépített széfeket, zárakat, megfigyelő kamerákat és riasztóberendezéseket.

A közgazdászok azt tanácsolják, hogy a pénzt számlákon őrizzék a polgárok, mert így az forog, és a hosszabb időre letétbe helyezett összeggel még kereshetnek is, igaz, nem sokat.

Közép- és Kelet-Európa országaiban a legtöbb pénzt az osztrákok hagyják a bankban takarékletét formájában, havi 240 eurót. A sor végén Szerbia polgárai kullognak, havi mintegy 37 euróval. (Dnevnik)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Brnabić találkozott Merkellel Berlinben - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 18.
[ 15:01 ]
Dušan Janjić, az etnikai kapcsolatok fórumának tagja kijelentette, hogy minden bizonnyal új formában folytatódhat a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd, amelybe „új diplomáciai játékosokat is bekapcsolnak majd”, ideértve Oroszországot is. A Politikának adott interjújában Janjić kiemelte, hogy Matthew Palmer amerikai...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 12:10 ]
Nem lesz többé ingyenes minden banknál a számlák elektronikus úton történő befizetése, amelyet korábban úgy reklámoztak, mint a befizetés egyszerűbb és olcsóbb módját, hiszen nem számoltak fel kezelési költséget. A napokban az egyik legismertebb bank a Société Générale ügyfelei azzal szembesültek, hogy az...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 11:50 ]
Miután Andrej Babiš cseh miniszterelnök nem formális tárgyalást folytatott Miloš Zemannal, Csehország elnökével, kijelentette: biztosan fontolóra veszik a külpolitikai koordinációs testület ülésén Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlensége elismerésének kérdését. „Az elnök a parlament rezolúciójára...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 10:49 ]
Beolvasás folyamatban