Szerbia
Szerb siker a balkáni informatikai diákolimpián

Szerbia négytagú informatikai csapata két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett Athénban a 27. Balkáni Informatikai Diákolimpián. Ana Brnabić kormányfő gratulált ma fiataloknak.

„Aranyérem Szerbiának! A balkáni informatikai diákolimpián Athénban fiatal informatikusaink négy érmet nyertek, összesítésben pedig az első helyet szerezték meg 13 ország közül. Szívből gratulálok Tadija Šebeznek, Nikola Pešićnek, Jovan Benginnek és Mladen Puzićnak. Sok sikert kívánok nektek a jövőben” – írta Ana Brnabić a Twitteren.

Tadija Šebez és Nikola Pešić, az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium diákjai aranyérmet nyertek. Jovan Bengin ezüst-, Mladen Puzić pedig bronzérmet szerzett. Mindketten a belgrádi Matematikai Gimnázium tanulói.

A szerb csapat ezzel összesítésben a legjobb eredményt érte el 13 ország közül, vagyis a versenyen részt vevő 55 versenyző mezőnyében, írja a Tanjug.

A versenyt szeptember 9-e és 14-e között tartották a görög fővárosban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban