Szerbia
Ingyenes szűrővizsgálatok Szerbia-szerte szeptember 22-én

Szeptember 22-én, vasárnap ismét ingyenes szűrővizsgálatokat tartanak Szerbia-szerte, 8 és 16 óra között több mint 200 egészségügyi intézmény várja a pácienseket, tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

Hasi ultrahang-, kardiológiai, fül-orr-gégészeti vizsgálatokat, vércukorszintmérést végeznek, valamint ellenőrzik a tumormarkereket. Minden polgár részt vehet a vizsgálatokon, azok is, akiknek nincs biztosításuk.

Az előző 14 ingyenes szűrővizsgálatra mintegy 300 ezren mentek el, s néhány ezer pácienst küldtek további kivizsgálásra.

A minisztérium felszólította a polgárokat, hogy vegyenek részt a vasárnapi vizsgálatokon. Az akcióban részt vevő egészségügyi intézmények listája a minisztérium honlapján megtalálható. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. SZEPTEMBER 20. [ 19:39 ]

Ez nagyon szép, csak egy apró gond, hogy a minisztérium által megjelölt egészségházak némelyikében nem végzik el az összes vizsgálatot. Nincs felszerelés hozzá, nincs orvos, nincs nővér és még nincs se nincs. Pl. Kanizsán miért nem lesz ultrahang, vagy akár fül-orr-gége vizsgálat? Ettől még az akció nem veszít értékéből.


A szerbiai belügyminisztérium Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya fontos figyelmeztetést adott ki a szerbiai cégek és polgárok részére. Arra figyelmeztetnek, hogy külföldről irányított, összehangolt kibertámadás, adathalászati kampány indult a szerbiai cégek és polgárok adatai ellen, főként a...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:20 ]
Az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület (REM), az N1 televízió kérelme nyomán eljárva, betiltotta a Szerb Haladó Párt (SNS) kampányvideóját, amelyben Aleksandar Vučić, a párt vezetője tűnik fel egy hatéves kislány társaságában, tudta meg az Informer. A lap értesülései szerint a döntést öten támogatták,...
2020. JÚNIUS 1.
[ 17:36 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 18 újabb koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ami jóval kevesebb, mint az elmúlt hetekben volt. Sajnos, egy személy elhunyt a koronavírus-fertőzés szövődményeiben, s ezzel a járvány áldozatainak száma 244-re nőtt. Az egészségügyi minisztérium Covid-19 honlapján közölt...
2020. JÚNIUS 1.
[ 15:49 ]
Beolvasás folyamatban