Szerbia
Ingyenes szűrővizsgálatok Szerbia-szerte szeptember 22-én

Szeptember 22-én, vasárnap ismét ingyenes szűrővizsgálatokat tartanak Szerbia-szerte, 8 és 16 óra között több mint 200 egészségügyi intézmény várja a pácienseket, tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

Hasi ultrahang-, kardiológiai, fül-orr-gégészeti vizsgálatokat, vércukorszintmérést végeznek, valamint ellenőrzik a tumormarkereket. Minden polgár részt vehet a vizsgálatokon, azok is, akiknek nincs biztosításuk.

Az előző 14 ingyenes szűrővizsgálatra mintegy 300 ezren mentek el, s néhány ezer pácienst küldtek további kivizsgálásra.

A minisztérium felszólította a polgárokat, hogy vegyenek részt a vasárnapi vizsgálatokon. Az akcióban részt vevő egészségügyi intézmények listája a minisztérium honlapján megtalálható. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. SZEPTEMBER 20. [ 19:39 ]

Ez nagyon szép, csak egy apró gond, hogy a minisztérium által megjelölt egészségházak némelyikében nem végzik el az összes vizsgálatot. Nincs felszerelés hozzá, nincs orvos, nincs nővér és még nincs se nincs. Pl. Kanizsán miért nem lesz ultrahang, vagy akár fül-orr-gége vizsgálat? Ettől még az akció nem veszít értékéből.


Szerbia továbbra is a katonai semlegesség politikáját követi, jelentette ki Aleksandar Vulin védelmi miniszter az orosz hivatali kollégájával, Szergej Sojguval való találkozója alkalmával, jelentette a Beta. Amíg Aleksandar Vučić elnök áll Szerbia élén, addig az ország nem lesz a NATO-paktum vagy bármilyen másik katonai...
2019. OKTÓBER 21.
[ 11:39 ]
Az interneten vásárolható gyógyszerek fele hamisítvány és potenciálisan mérgező, nem kevésbé veszélyesek az étrend-kiegészítők másolatai sem, míg az eredeti termékek, mint a vitaminok és az izomerősítő készítmények, csak minimális ellenőrzésen esnek át, írja a Večernje Novosti. A szerb egészségügyi...
2019. OKTÓBER 21.
[ 11:10 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap a Prva TV reggeli műsorának vendégeként számos aktuális témáról beszélt, többek között az ország gazdasági távlatairól is, s leszögezte, van elég pénz az államkasszában, így jövőre is lesz bér- és nyugdíjemelés. „A mostani emelést követően az átlagnyugdíj 25 ezer...
2019. OKTÓBER 20.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban