Szerbia
Đurić: A legitim kormányhoz szükség lesz a Szerb Listára

A Szerb Lista a szerbek számára előirányzott mind a tíz mandátumot megszerezte a koszovói előrehozott parlamenti választásokon. Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója leszögezte, „a szerb képviselők részvétele nélkül nincs legitim kormány Pristinában”. Az előzetes eredmények szerint Ramush Haradinaj és Kadri Veseli ellenzékbe szorul.

Marko Đurić elmondta, a szerbek megmutatták, hogy nehéz időkben egységesek tudnak lenni. Hozzátette, a szerbek erőteljes és egységes hangon fognak felszólalni az albánok, de a nemzetközi közösség előtt is.

Az előirányzott tíz mandátum megszerzésével jobb lett Szerbia tárgyalási pozíciója, véli.

„Muszáj lesz a Szerb Lista ajtaján kopogtatniuk, ha legitim intézményeket akarnak, a szerbek megküldöttek ezért” – húzta alá Đurić.

Az előzetes eredmények szerint az Albin Kurti vezette Önrendelkezés győzött a választásokon. Ezzel kapcsolatban Đurić megjegyezte, Albin Kurti „kemény nézeteket vall, nehéz tárgyalófél lesz, de ilyen eredmény mellett mindenkinek, aki meg akarja alakítani a tartományi intézményeket, fel kell hagynia a szerbek elnyomásával, s komoly tárgyalásokba kell kezdenie Belgráddal”, jelenti az RTS.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban