Szerbia
Vučić még az idén találkozik az orosz elnökkel

Aleksandar Vučić szerb elnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az év vége előtt esedékes moszkvai találkozójukról. Vučić egyúttal gratulált hivatali kollégájának szülétésnapja alkalmából.

A szerb és az orosz elnök megállapodott abban, hogy még az év vége előtt találkoznak Moszkvában, s véleményt cserélnek a legfontosabb kérdések kapcsán, főleg Koszovó kérdését illetően.

Putyin elmondta Vučićnak, figyelemmel kíséri, amit csinál, s megérti, hogy Szerbia ilyen összetett helyzetben van, továbbá kész segítséget nyújtani, tájékoztatott a köztársasági elnök sajtószolgálata.

Vučić megköszönte a figyelmet, amit Putyin szentel a szerb-orosz kapcsolatoknak, ami miatt őszinte tiszteletnek és nagy bizalomnak örvend Szerbiában.

Szintén köszönetét fejezte ki amiatt, hogy támogatja Szerbia területi integritásának és szuverenitásának megőrzését, amely üzenetet Szergej Lavrov külügyminiszter közvetített neki a közelmúltban történt New York-i találkozójukon.

Születésnapja alkalmából Vučić jó egészséget és boldogságot kívánt Putyinnak, valamint erőt, hogy a jövőben is sikeresen képviselje Oroszország és az orosz nép érdekeit.

„Baráti beszélgetés Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Találkozót beszéltünk meg Moszkvában az év vége előttre, s gratuláltam neki 67. születésnapja alkalmából” – írta Vučić Budućnostsrbijeav nevű Instagram-profilján.

A két államfő legutóbb idén januárban találkozott, akkor Putyin látogatott Szerbiába. (RTS, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma bezár a belgrádi vásárcsarnokban kialakított ideiglenes Covid-kórház- jelentette Goran Bojović, az intézmény igazgatója. Jelenleg 103 fertőzöttet kezelnek ott. A betegeket a mladenovaci kórházba szállítják át. Működése során a vásárcsarnokban megközelítőleg 1300 beteget ápoltak, róluk 620 egészségügyi...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:50 ]
Ma kezdik meg a második minimálbér kifizetését több mint egy millió foglalkoztatott számára, és még egyszer fizetik ki azt, mégpedig július első hetében. A dolgozónként mintegy 30 ezer dináros összeg közel 232 ezer vállalat számlájára érkezik meg, amelyek igényelték az állam ezen fajta támogatását. Ezekre a...
2020. JÚNIUS 4.
[ 9:03 ]
Az elmúlt 24 órában Szerbiában senki sem vesztette életét a koronavírus-fertőzés következtében, közölte a covid19.rs honlapján az egészségügyi minisztérium. A járvány kezdete óta 245 a halálos áldozatok száma az országban. A legutóbbi helyzetjelentés óta 5.110 személyt teszteltek Szerbiában, ebből 69-nél...
2020. JÚNIUS 3.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban