Szerbia
Vučić még az idén találkozik az orosz elnökkel

Aleksandar Vučić szerb elnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az év vége előtt esedékes moszkvai találkozójukról. Vučić egyúttal gratulált hivatali kollégájának szülétésnapja alkalmából.

A szerb és az orosz elnök megállapodott abban, hogy még az év vége előtt találkoznak Moszkvában, s véleményt cserélnek a legfontosabb kérdések kapcsán, főleg Koszovó kérdését illetően.

Putyin elmondta Vučićnak, figyelemmel kíséri, amit csinál, s megérti, hogy Szerbia ilyen összetett helyzetben van, továbbá kész segítséget nyújtani, tájékoztatott a köztársasági elnök sajtószolgálata.

Vučić megköszönte a figyelmet, amit Putyin szentel a szerb-orosz kapcsolatoknak, ami miatt őszinte tiszteletnek és nagy bizalomnak örvend Szerbiában.

Szintén köszönetét fejezte ki amiatt, hogy támogatja Szerbia területi integritásának és szuverenitásának megőrzését, amely üzenetet Szergej Lavrov külügyminiszter közvetített neki a közelmúltban történt New York-i találkozójukon.

Születésnapja alkalmából Vučić jó egészséget és boldogságot kívánt Putyinnak, valamint erőt, hogy a jövőben is sikeresen képviselje Oroszország és az orosz nép érdekeit.

„Baráti beszélgetés Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Találkozót beszéltünk meg Moszkvában az év vége előttre, s gratuláltam neki 67. születésnapja alkalmából” – írta Vučić Budućnostsrbijeav nevű Instagram-profilján.

A két államfő legutóbb idén januárban találkozott, akkor Putyin látogatott Szerbiába. (RTS, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában a szegénységi kockázat 2018-ban 24,3 százalékos volt, vagyis 1,4 százalékkal alacsonyabb, mint 2017-ben, közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS). Az intézet szerint a szegénységi kockázat nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy polgár szegény, hanem nagyobb a kockázata annak, hogy az legyen. Ebbe a...
2019. OKTÓBER 17.
[ 11:41 ]
A Belgrádban működő kereskedelmi láncok készen állnak arra, hogy január elsejétől alkalmazzák a városi képviselő-testület döntését, amely betiltja a műanyag zacskók használatát. Belgrád azok közé a városok közé tartozik Európában, amelyek elsőként döntöttek e mellett a lépés mellett, Vajdaságban pedig 2020...
2019. OKTÓBER 17.
[ 11:06 ]
Ana Brnabić szerb kormányfő, aki múlt héten vált a Szerb Haladó Párt (SNS) tagjává, elmondta: nincs szüksége funkcióra a párton belül, inkább a fiatalokkal foglalkozna. A Večernje novostinak nyilatkozva kijelentette, hogy a Szerb Haladó Párt „az emberekkel törődik és nem a népszerűséggel”, valamint hogy „a pártok...
2019. OKTÓBER 16.
[ 11:44 ]
Beolvasás folyamatban