Szerbia
Félbeszakították a szerbiai szavazatok összeszámolását Pristinában

Félbeszakították a Szerbiából a koszovói előrehozott parlamenti választásokra postán érkezett szavazatok ellenőrzési folyamatát, miután a folyamatba bekapcsolt hivatalnokok kezén allergiás reakció jelentkezett.

A Központi Választási Bizottság kilenc tisztviselőjét, aki egészségügyi problémákra panaszkodtak a Szerbiából érkezett borítékok felbontását követően, kórházban ápolják, jelentette a koha.net.

A Kosovapress hírügynökség az egyik megfigyelő nyilatkozatát idézte, amely szerint a borítékok felbontását követően erős szagot éreztek. „A választási bizottság egyes tagjai, akik a borítékokat bontották fel és kapcsolatba kerültek velük, bőrpírt és viszketést észleltek a kezükön és szemükön. Ekkor határozatlan időre félbeszakították a folyamatot” – mondta a megfigyelő, aki jelen volt a szavazatszámlálásnál.

A mentőszolgálat orvosa a Szabad Európa Rádiónak elmondta, nem tudja, milyen anyag okozta az allergiát, valamilyen por volt, de az illetékes szervek feladata, hogy kiderítsék, miről van szó.

A Központi Választási Bizottság egyik tisztségviselője a Szabad Európa Rádiónak azt mondta, a Koszovó határain kívül élő polgárok saját maguk veszik meg a borítékot, amelyben a szavazólapot elküldik.

Đurić: Manipuláció készül a szerbiai szavazatokkal

Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója úgy értékelte, „manipuláció készül a szerb szavazatokkal Koszovón”, azzal a szándékkal, hogy az Albin Kurti megválasztott miniszterelnök által választott szerb képviselőt nyomják be a pristinai parlamentbe.

A szerb kormány közleményében leszögezte, „bizarr, milyen trükkökkel él Pristina, hogy lerombolja a Szerb Lista választási eredményét”. (SZER, Beta, 021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
A szerbiai polgárok számára a korlátozásokról és a karanténról szóló határozatot az Olaszországba történő belépéskor június 15-én hozhatják meg, vagy legkésőbb a hónap végéig, nyilatkozta Belgrádban Carlo Lo Cascio olasz nagykövet. A Prva televíziónak elmondta: meggyőződése szerint meg fogják hozni ezt a...
2020. JÚNIUS 4.
[ 12:43 ]
Ma bezár a belgrádi vásárcsarnokban kialakított ideiglenes Covid-kórház- jelentette Goran Bojović, az intézmény igazgatója. Jelenleg 103 fertőzöttet kezelnek ott. A betegeket a mladenovaci kórházba szállítják át. Működése során a vásárcsarnokban megközelítőleg 1300 beteget ápoltak, róluk 620 egészségügyi...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:50 ]
Beolvasás folyamatban