Szerbia
Félbeszakították a szerbiai szavazatok összeszámolását Pristinában

Félbeszakították a Szerbiából a koszovói előrehozott parlamenti választásokra postán érkezett szavazatok ellenőrzési folyamatát, miután a folyamatba bekapcsolt hivatalnokok kezén allergiás reakció jelentkezett.

A Központi Választási Bizottság kilenc tisztviselőjét, aki egészségügyi problémákra panaszkodtak a Szerbiából érkezett borítékok felbontását követően, kórházban ápolják, jelentette a koha.net.

A Kosovapress hírügynökség az egyik megfigyelő nyilatkozatát idézte, amely szerint a borítékok felbontását követően erős szagot éreztek. „A választási bizottság egyes tagjai, akik a borítékokat bontották fel és kapcsolatba kerültek velük, bőrpírt és viszketést észleltek a kezükön és szemükön. Ekkor határozatlan időre félbeszakították a folyamatot” – mondta a megfigyelő, aki jelen volt a szavazatszámlálásnál.

A mentőszolgálat orvosa a Szabad Európa Rádiónak elmondta, nem tudja, milyen anyag okozta az allergiát, valamilyen por volt, de az illetékes szervek feladata, hogy kiderítsék, miről van szó.

A Központi Választási Bizottság egyik tisztségviselője a Szabad Európa Rádiónak azt mondta, a Koszovó határain kívül élő polgárok saját maguk veszik meg a borítékot, amelyben a szavazólapot elküldik.

Đurić: Manipuláció készül a szerbiai szavazatokkal

Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója úgy értékelte, „manipuláció készül a szerb szavazatokkal Koszovón”, azzal a szándékkal, hogy az Albin Kurti megválasztott miniszterelnök által választott szerb képviselőt nyomják be a pristinai parlamentbe.

A szerb kormány közleményében leszögezte, „bizarr, milyen trükkökkel él Pristina, hogy lerombolja a Szerb Lista választási eredményét”. (SZER, Beta, 021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vučić kórházban - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 10:12 ]
A szerb parlament képviselői elfogadták az úti okmányokról szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvényt, amelynek célja – mint az előterjesztő nevében Nebojša Stefanović belügyminiszter mondta – az eljárás leegyszerűsítése és a polgárok jogainak hatékonyabb...
2019. NOVEMBER 15.
[ 8:40 ]
Nebojša Stefanović belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrök mai akciója során 77 kilogramm tiszta heroint foglaltak le és letartóztattak egy három tagból álló szervezett bűnözői csoportot. „A bűnügyi rendőrigazgatóság tagjai továbbra is kiváló eredménnyel folytatják a drogkereskedelem elleni, kompromisszumok...
2019. NOVEMBER 14.
[ 17:20 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő eldöntötte, hogy nem utazik el Zágrábba az Európai Néppárt (EPP) kongresszusára. Vučić Joseph Daulnak, az EPP elnökének telefonon és írásos formában is jelentette, hogy nem fog Zágrábba utazni „az ellene és Szerbia ellen folytatott átfogó rágalomhadjárat miatt‟. Az RTS...
2019. NOVEMBER 14.
[ 16:55 ]
Beolvasás folyamatban