Szerbia
Vučić: Meg akarják szüntetni a koszovói Szerb Listát

Aleksandar Vučić szerb elnök – Pristina újabb manipulációját és a Szerb Lista beszüntetésével való fenyegetőzését követően – ma figyelmeztetett, hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok, s felszólította a nyugati partnereket és Koszovót, hogy a katasztrófa elkerülése érdekében „térjenek észhez”.

„Nagyon aggódom a koszovói helyzet miatt, különösen annak kapcsán, hogy az albánok a Szerb Lista beszüntetésére irányuló döntést próbálnak hozni” – mondta Vučić az Orosz Föderáció szövetségi tanácsának elnökével, Valentina Matvijenkóval folytatott megbeszélésén.

Srđan Popović, a Szerb Lista alelnöke ma azt mondta, a Közép-Szerbiából érkezett szavazólapok nem védettek, miután a Központi Választási Bizottságnak a szerb párt soraiból származó tagjait kidobták a helyiségből, ahol a szavazatokat számolják.

„A legutóbbi értesülésünk szerint azon a helyen, ahol a szavazólapok vannak, nincsenek embereink, akik biztosíthatnák a szabályos számolást” – hangsúlyozta Popović az RTS-nek.

Thaci: Szakszerűen ki kell vizsgálni a mérgezéses ügyet

Hashim Thaci koszovói elnök felszólította ma az illetékes pristinai intézményeket, hogy szakszerűen vizsgálják ki a Közép-Szerbiából érkezett szavazólapokat tartalmazó, állítólag mérgezett borítékok ügyét.

Thaci azt is kérte, hogy tegyenek meg „minden szükséges lépést, hogy elhárítsák a gyanút, hogy a választási bizottság tagjait a borítékok mérgezték meg”.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Anthony Godfrey, az Amerikai Egyesült Államok (USA) szerbiai nagykövete az éjjel kijelentette, hogy az elmúlt hetekben alkalma volt beszélgetni „minden politikai irányzat vezetőjével‟ az előttünk álló parlamenti választásokról, és reményét fejezte ki, hogy mindenkinek lehetősége lesz részt venni a...
2020. JÚNIUS 2.
[ 8:43 ]
A szerbiai belügyminisztérium Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya fontos figyelmeztetést adott ki a szerbiai cégek és polgárok részére. Arra figyelmeztetnek, hogy külföldről irányított, összehangolt kibertámadás, adathalászati kampány indult a szerbiai cégek és polgárok adatai ellen, főként a...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:20 ]
Az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület (REM), az N1 televízió kérelme nyomán eljárva, betiltotta a Szerb Haladó Párt (SNS) kampányvideóját, amelyben Aleksandar Vučić, a párt vezetője tűnik fel egy hatéves kislány társaságában, tudta meg az Informer. A lap értesülései szerint a döntést öten támogatták,...
2020. JÚNIUS 1.
[ 17:36 ]
Beolvasás folyamatban