Szerbia
Vučić: Meg akarják szüntetni a koszovói Szerb Listát

Aleksandar Vučić szerb elnök – Pristina újabb manipulációját és a Szerb Lista beszüntetésével való fenyegetőzését követően – ma figyelmeztetett, hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok, s felszólította a nyugati partnereket és Koszovót, hogy a katasztrófa elkerülése érdekében „térjenek észhez”.

„Nagyon aggódom a koszovói helyzet miatt, különösen annak kapcsán, hogy az albánok a Szerb Lista beszüntetésére irányuló döntést próbálnak hozni” – mondta Vučić az Orosz Föderáció szövetségi tanácsának elnökével, Valentina Matvijenkóval folytatott megbeszélésén.

Srđan Popović, a Szerb Lista alelnöke ma azt mondta, a Közép-Szerbiából érkezett szavazólapok nem védettek, miután a Központi Választási Bizottságnak a szerb párt soraiból származó tagjait kidobták a helyiségből, ahol a szavazatokat számolják.

„A legutóbbi értesülésünk szerint azon a helyen, ahol a szavazólapok vannak, nincsenek embereink, akik biztosíthatnák a szabályos számolást” – hangsúlyozta Popović az RTS-nek.

Thaci: Szakszerűen ki kell vizsgálni a mérgezéses ügyet

Hashim Thaci koszovói elnök felszólította ma az illetékes pristinai intézményeket, hogy szakszerűen vizsgálják ki a Közép-Szerbiából érkezett szavazólapokat tartalmazó, állítólag mérgezett borítékok ügyét.

Thaci azt is kérte, hogy tegyenek meg „minden szükséges lépést, hogy elhárítsák a gyanút, hogy a választási bizottság tagjait a borítékok mérgezték meg”.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb államfő késő éjjel fejezte be Párizsban négyszemközti tárgyalását Emmanuel Macron francia elnökkel. Nagyon jó egyórás tárgyalás volt, mint ahogy írta Instagram-profilján a szerb államfő a következő szöveggel: 1914-es Armagnac. Vučić és Macron találkozóját azután tartották meg, hogy a...
2019. NOVEMBER 12.
[ 11:59 ]
Szerbia az elmúlt három évben mintegy 830 millió eurót fektetett a fegyveres erők korszerűsítésébe, beleértve új fegyverek és katonai eszközök beszerzését, a meglévők javítását és karbantartását, valamint az infrastruktúra fejlesztését is. A Balkanska Bezbednosna Mreža portál cikke szerint ez az összeg a 2016 és...
2019. NOVEMBER 11.
[ 16:31 ]
Regionális együttműködésről tárgyaltak nyugat-balkáni országok, de egyelőre nem teljes az egyetértés. Albánia, Szerbia és Észak-Macedónia viszont megállapodott egy sor sürgős intézkedésről, amelyek lehetővé teszik, hogy a térség minél gyorsabban gazdasági közösségként is működhessen. Az észak-macedóniai...
2019. NOVEMBER 11.
[ 12:15 ]
Beolvasás folyamatban