Szerbia
Brnabić: Nincs szükségem pártfunkcióra

Ana Brnabić szerb kormányfő, aki múlt héten vált a Szerb Haladó Párt (SNS) tagjává, elmondta: nincs szüksége funkcióra a párton belül, inkább a fiatalokkal foglalkozna.

A Večernje novostinak nyilatkozva kijelentette, hogy a Szerb Haladó Párt „az emberekkel törődik és nem a népszerűséggel”, valamint hogy „a pártok többségének az a célja, hogy győzzön a választásokon, az SNS célja viszont, hogy jobbá tegye Szerbiát”.

A szerb kormányfő, aki tíz nap múlva megy Oroszországba, hogy aláírja a megállapodást az Eurázsiai Gazdasági Unióval, kiemelte: ez a szerződés gazdasági és nem politikai egyezmény, ezért Szerbia érdekében áll annak megkötése.

„Ez nem ellentétes az EU érdekeivel, hanem kiegészíti azokat, mert Szerbia egy olyan ország, amely elkötelezett az EU-tagság mellett, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió érdeke is, hogy Szerbia gazdaságilag erősebb legyen. Amíg nem vagyunk az Európai Unió tagjai, addig szabadkereskedelmi megállapodást köthetünk más országokkal és csoportosulásokkal”, mondta Brnabić.

A szerb kormányfő szerint a Brexit, valamint Európa gazdasági lassulása kihívást jelentenek az Európai Uniónak, amely kihatással lesz Szerbia uniós csatlakozására is. Hozzátette: Szerbiának az EU-ban a helye, mert az unió képezi az ország legnagyobb kiviteli piacát.

Brnabić elmondta, hogy miközben közeledik kormánya mandátumának vége, a legfontosabb az, hogy megőrizzék az eddigi irányelveket, valamint hogy „nincs megállás és nincs pihenés”.

Arra a kérdésre, hogy közvetlen kapcsolatban van-e Zorana Mihajlović kormányalelnökkel, Brnabić azt választolta „természetesen”.

Arra a kérdésre pedig, hogy vannak-e olyan dolgok, amelyekben nem ért egyet Aleksandar Vučić szerb államfővel, elmondta: gyakran „emotívan és teljesen őszintén” reagál, és már megtanulta, hogy a politikában „nem szabad elhamarkodottan reagálni, még ha gyorsan is kell döntéseket hozni”.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vučić kórházban - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 10:12 ]
A szerb parlament képviselői elfogadták az úti okmányokról szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvényt, amelynek célja – mint az előterjesztő nevében Nebojša Stefanović belügyminiszter mondta – az eljárás leegyszerűsítése és a polgárok jogainak hatékonyabb...
2019. NOVEMBER 15.
[ 8:40 ]
Nebojša Stefanović belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrök mai akciója során 77 kilogramm tiszta heroint foglaltak le és letartóztattak egy három tagból álló szervezett bűnözői csoportot. „A bűnügyi rendőrigazgatóság tagjai továbbra is kiváló eredménnyel folytatják a drogkereskedelem elleni, kompromisszumok...
2019. NOVEMBER 14.
[ 17:20 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő eldöntötte, hogy nem utazik el Zágrábba az Európai Néppárt (EPP) kongresszusára. Vučić Joseph Daulnak, az EPP elnökének telefonon és írásos formában is jelentette, hogy nem fog Zágrábba utazni „az ellene és Szerbia ellen folytatott átfogó rágalomhadjárat miatt‟. Az RTS...
2019. NOVEMBER 14.
[ 16:55 ]
Beolvasás folyamatban