Szerbia
Állami támogatás a taxisoknak: Néhány ezer euró tetszőleges márkájú, ám fehér kocsik vásárlására

Azoknak az autóknak, amelyeket a taxisok állami támogatásból vásárolnak meg, kötelezően fehér színűnek kell lenniük, viszont a jármű típusa és ára már nincs megszabva, tudta meg a Blic.

A támogatás összege néhány ezer euró lesz, a pontos összeg jövő héten derülhet ki, amikor folytatódik az állam, illetve a pénzügyminisztérium és a taxisok közötti tárgyalás.

A támogatással vásárolt autók beszerzése három lépésben történik majd. A taxisoknak először is biztosítaniuk kell az önrészt, ezután ad csak támogatást az állam, az új autók beszerzési árának fennmaradt részét pedig öt éves lejáratú lízing vagy banki kölcsön útján törleszthetik a taxisok.

Az előzetes bejelentések szerint a taxisok többsége 15 és 17 ezer euró közötti középkategóriás járművet választ majd.

A támogatás megszerzéséhez a taxisoknak legalább két feltételt kell teljesíteniük, mégpedig hogy a taxis be legyen jegyezve, és ne legyen semmiféle tartozása az állam felé.

Ezeket a feltételeket jelenleg 12-13 ezer taxis teljesíti a 17.400 közül Szerbiában.

A taxisok két nappal ezelőtt függesztették fel tüntetésüket, amely 12 napon át tartott Belgrád központjában, miután tárgyaltak Aleksandar Vučić szerb elnökkel. A megbeszélés után Vučić elmondta, hogy a taxisok állami támogatást kapnak, de a részleteket nem közölte. Akkor úgy értékelte, hogy az állam készen áll segítséget nyújtani a taxi szolgálat minőségének javítására. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vučić kórházban - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 10:12 ]
A szerb parlament képviselői elfogadták az úti okmányokról szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvényt, amelynek célja – mint az előterjesztő nevében Nebojša Stefanović belügyminiszter mondta – az eljárás leegyszerűsítése és a polgárok jogainak hatékonyabb...
2019. NOVEMBER 15.
[ 8:40 ]
Nebojša Stefanović belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrök mai akciója során 77 kilogramm tiszta heroint foglaltak le és letartóztattak egy három tagból álló szervezett bűnözői csoportot. „A bűnügyi rendőrigazgatóság tagjai továbbra is kiváló eredménnyel folytatják a drogkereskedelem elleni, kompromisszumok...
2019. NOVEMBER 14.
[ 17:20 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő eldöntötte, hogy nem utazik el Zágrábba az Európai Néppárt (EPP) kongresszusára. Vučić Joseph Daulnak, az EPP elnökének telefonon és írásos formában is jelentette, hogy nem fog Zágrábba utazni „az ellene és Szerbia ellen folytatott átfogó rágalomhadjárat miatt‟. Az RTS...
2019. NOVEMBER 14.
[ 16:55 ]
Beolvasás folyamatban