Szerbia
Állami támogatás a taxisoknak: Néhány ezer euró tetszőleges márkájú, ám fehér kocsik vásárlására

Azoknak az autóknak, amelyeket a taxisok állami támogatásból vásárolnak meg, kötelezően fehér színűnek kell lenniük, viszont a jármű típusa és ára már nincs megszabva, tudta meg a Blic.

A támogatás összege néhány ezer euró lesz, a pontos összeg jövő héten derülhet ki, amikor folytatódik az állam, illetve a pénzügyminisztérium és a taxisok közötti tárgyalás.

A támogatással vásárolt autók beszerzése három lépésben történik majd. A taxisoknak először is biztosítaniuk kell az önrészt, ezután ad csak támogatást az állam, az új autók beszerzési árának fennmaradt részét pedig öt éves lejáratú lízing vagy banki kölcsön útján törleszthetik a taxisok.

Az előzetes bejelentések szerint a taxisok többsége 15 és 17 ezer euró közötti középkategóriás járművet választ majd.

A támogatás megszerzéséhez a taxisoknak legalább két feltételt kell teljesíteniük, mégpedig hogy a taxis be legyen jegyezve, és ne legyen semmiféle tartozása az állam felé.

Ezeket a feltételeket jelenleg 12-13 ezer taxis teljesíti a 17.400 közül Szerbiában.

A taxisok két nappal ezelőtt függesztették fel tüntetésüket, amely 12 napon át tartott Belgrád központjában, miután tárgyaltak Aleksandar Vučić szerb elnökkel. A megbeszélés után Vučić elmondta, hogy a taxisok állami támogatást kapnak, de a részleteket nem közölte. Akkor úgy értékelte, hogy az állam készen áll segítséget nyújtani a taxi szolgálat minőségének javítására. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
A szerbiai polgárok számára a korlátozásokról és a karanténról szóló határozatot az Olaszországba történő belépéskor június 15-én hozhatják meg, vagy legkésőbb a hónap végéig, nyilatkozta Belgrádban Carlo Lo Cascio olasz nagykövet. A Prva televíziónak elmondta: meggyőződése szerint meg fogják hozni ezt a...
2020. JÚNIUS 4.
[ 12:43 ]
Ma bezár a belgrádi vásárcsarnokban kialakított ideiglenes Covid-kórház- jelentette Goran Bojović, az intézmény igazgatója. Jelenleg 103 fertőzöttet kezelnek ott. A betegeket a mladenovaci kórházba szállítják át. Működése során a vásárcsarnokban megközelítőleg 1300 beteget ápoltak, róluk 620 egészségügyi...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:50 ]
Beolvasás folyamatban