Szerbia
Börtönbüntetést kaptak az autópályán randalírozó szurkolók

Azok az erőszakos személyek, akik augusztus végén baseballütőkkel, fáklyákkal és palackokkal támadtak rá a Miloš fejedelem autópályán tartózkodó járművekre, a múlt hónap elején beismerték bűnösségüket, ami után börtönbüntetésre ítélték őket, közölte a KRIK-kel a obrenovaci alapfokú ügyészség.

A támadást a Grobari Obrenovac nevű Viber-csoportban szervezték meg, a célpontok pedig a Crvena Zvezda szurkolói voltak, írja a KRIK.

Az autópályán elfogott erőszakos fiatalok egy hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, amely után megegyezést kértek az ügyészséggel a bűnösségük elismeréséről.

A 18 és 26 éves kor közötti 11 fiatal beismerte, hogy erőszakkal megállították a forgalmat az autópályán és baseballütőkkel, valamint fáklyákkal kárt tettek néhány autóban és sérülést okoztak néhány embernek.

A fiatalok a Grobari Obrenovac elnevezésű csoportban szervezték meg a Crvena Zvezda labdarúgóklub szurkolói elleni támadást a csapat Young Boys elleni mérkőzése után.

A bíróság megerősítette, hogy a fiatalaok megegyeztek az ügyészséggel, majd meghozta a jogerős ítéletet, amellyel elítélte a fiatalok erőszakos viselkedését. A bíróság kettőtől tíz hónapig terjedő börtönbüntetést szabott ki a fiatalokra, attól függően, hogy pontosan mit tettek a támadás alkalmával, közölte az ügyészség.

A 11 említett fiatal mellett további három személy vett részt a támadásban, akik viszont szökésben vannak, így őket továbbra is keresik.

A KRIK arra emlékeztet, hogy az eset augusztus 27-éről 28-ára virradó éjjel történt, a Twitteren pedig már másnap megjelent egy videófelvétel, ahol közölték azt is, hogy a Partizan szurkolói követték el a támadást. Az ügyészség ezután gyorsan azonosította az elkövetőket, a rendőrség pedig elfogásukkor megtalálta náluk a támadásban használt tárgyakat.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban