Szerbia
Börtönbüntetést kaptak az autópályán randalírozó szurkolók

Azok az erőszakos személyek, akik augusztus végén baseballütőkkel, fáklyákkal és palackokkal támadtak rá a Miloš fejedelem autópályán tartózkodó járművekre, a múlt hónap elején beismerték bűnösségüket, ami után börtönbüntetésre ítélték őket, közölte a KRIK-kel a obrenovaci alapfokú ügyészség.

A támadást a Grobari Obrenovac nevű Viber-csoportban szervezték meg, a célpontok pedig a Crvena Zvezda szurkolói voltak, írja a KRIK.

Az autópályán elfogott erőszakos fiatalok egy hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, amely után megegyezést kértek az ügyészséggel a bűnösségük elismeréséről.

A 18 és 26 éves kor közötti 11 fiatal beismerte, hogy erőszakkal megállították a forgalmat az autópályán és baseballütőkkel, valamint fáklyákkal kárt tettek néhány autóban és sérülést okoztak néhány embernek.

A fiatalok a Grobari Obrenovac elnevezésű csoportban szervezték meg a Crvena Zvezda labdarúgóklub szurkolói elleni támadást a csapat Young Boys elleni mérkőzése után.

A bíróság megerősítette, hogy a fiatalaok megegyeztek az ügyészséggel, majd meghozta a jogerős ítéletet, amellyel elítélte a fiatalok erőszakos viselkedését. A bíróság kettőtől tíz hónapig terjedő börtönbüntetést szabott ki a fiatalokra, attól függően, hogy pontosan mit tettek a támadás alkalmával, közölte az ügyészség.

A 11 említett fiatal mellett további három személy vett részt a támadásban, akik viszont szökésben vannak, így őket továbbra is keresik.

A KRIK arra emlékeztet, hogy az eset augusztus 27-éről 28-ára virradó éjjel történt, a Twitteren pedig már másnap megjelent egy videófelvétel, ahol közölték azt is, hogy a Partizan szurkolói követték el a támadást. Az ügyészség ezután gyorsan azonosította az elkövetőket, a rendőrség pedig elfogásukkor megtalálta náluk a támadásban használt tárgyakat.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Regionális együttműködésről tárgyaltak nyugat-balkáni országok, de egyelőre nem teljes az egyetértés. Albánia, Szerbia és Észak-Macedónia viszont megállapodott egy sor sürgős intézkedésről, amelyek lehetővé teszik, hogy a térség minél gyorsabban gazdasági közösségként is működhessen. Az észak-macedóniai...
2019. NOVEMBER 11.
[ 12:15 ]
A választásokon részt vevő polgárok több mint 60 százaléka nem támogatja a bojkottot, a pártok közül pedig továbbra is toronymagasan vezet a Szerb Haladó Párt (SNS) 52,8 százalékkal, derül ki a Faktor Plus közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felméréséből. Azoknak a körében, akik elmennek szavazni, 63...
2019. NOVEMBER 11.
[ 10:14 ]
2021-től lép életbe Szerbiában az Euro 3-as szabványú motorral rendelkező autók behozatalának tilalma, jelentette ki ma Goran Trivan környezetvédelmi miniszter. A Prva TV-nek nyilatkozva elmondta, ez az egyik olyan intézkedés, amely elengedhetetlen a légszennyezés csökkentése, valamint a veszélyes hulladék elleni küzdelem...
2019. NOVEMBER 10.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban