Szerbia
Vučić az UNESCO párizsi ülésén: A Koszovóban lévő szerbiai örökségnek védelemra van szüksége

Aleksandar Vučić szerb államfő az UNESCO közgyűlésének 40. ülésszakán, Párizsban ma elmondta: továbbra is nyomást gyakorolnak Szerbiára, hogy a szerb örökséget Koszovóban átengedjék valaki másnak, és ezért elengedhetetlen a szerb örökség védelme.

Vučić elmondta: nagyon fontos az, hogy mit fogad el az UNESCO, mert a béke és a stabilitás megőrzése érdekében nagyon fontos a kulturális örökség védelme.

A szerb államfő az UNESCO közgyűlésének 40. ülésszakán történő felszólalása után meggyőződésének adott hangot, hogy Koszovó nem válhat ennek a nemzetközi szervezetnek a tagjává.

„Jó a kapcsolatunk az UNESCO-val, és nem félünk attól, hogy bárki is megzavarhatja ezt az összhangot, mert ennek a szervezetnek csak nemzetközileg elismert országok a tagjai. Ez azt jelenti, hogy Koszovó nem válhat az UNESCO tagjává, Szerbia pedig ebben a jelentős szervezetben a jövőben is meg tudja védeni saját érdekeit”, nyilatkozta Vučić az újságíróknak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) ma fizeti ki a külön pénzbeli juttatásokat. A pénzt a felhasználóknak az ügyviteli bankokban lévő folyószámlájára fizetik be. A 2019 novemberére vonatkozó juttatásokról van szó, közölte a NSZ sajtószolgálata. (Tanjug)
2019. DECEMBER 12.
[ 8:42 ]
Ausztria, Csehország, Észtország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország és Szlovénia közös javaslattal fordult Brüsszelhez, amely szerint „fejleszteni kell a csatlakozási folyamatot, fenntarthatóvá és gyorsabbá kell tenni az integrációt a Nyugat-Balkán számára‟. Az új „non paper‟ javaslat...
2019. DECEMBER 11.
[ 15:12 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő és Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnök ma írták alá Athénban a két ország stratégiai partnerségéről szóló megállapodást. A deklaráció magában foglalja a közös álláspontot a legfontosabb kérdésekben, illetve azt is, hogy a mindkét országot érintő fontos kérdésekben...
2019. DECEMBER 11.
[ 15:01 ]
Beolvasás folyamatban