Szerbia
Hat szerb ellen emeltek vádat egy vezető koszovói szerb politikus meggyilkolása miatt

A koszovói ügyészség hat koszovói szerb férfi ellen emelt vádat hétfőn, mert a gyanú szerint összefüggésbe hozhatók Oliver Ivanović vezető koszovói szerb politikus majdnem két évvel ezelőtti meggyilkolásával - adta hírül a pristinai sajtó.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a hat férfit bűnszervezet létrehozásával és abban való részvétellel, hivatali visszaéléssel, minősített gyilkosságban való részvétellel, illegális fegyverbirtoklással, hivatali titkok felfedésével és bizonyítékok manipulálásával vádolják.

A vádlottak közül hármat elfogtak, három ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Az ügyészség azt is közölte, hogy a csoport 2011 óta volt aktív Koszovóban, és befolyással bírt a rendőrségre, valamint az állami szervek működésére.

Oliver Ivanovićot 2018. január 16-án Kosovska Mitrovicában lőtték meg. Kórházba szállítása után meghalt. Szerbia a gyilkosságot terrorcselekménynek tekinti, a hatóságok pénzjutalmat ígértek a nyomravezetőknek.

Koszovó, Szerbia egykori déli tartománya 2008-ban egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét, ezt azonban Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és mindent megtesz, hogy fenntartsa befolyását az ország északi részében, ahol a koszovói szerb kisebbség döntő része él. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt 24 órában Szerbiában egy személy hunyt el a koronavírus okozta fertőzés szövődményeiben, közölte a szerbiai egészségügyi minisztérium covid19.rs honlapján. A járvány kezdete óta a Covid-19-nek 242 áldozata van az országban. Az elmúlt egy napban 5215 személyt teszteltek, 54 eredménye lett pozitív. A...
2020. MÁJUS 29.
[ 17:41 ]
Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos ma azt üzente, minden politikai pártot arra ösztönöz és bátorít, hogy vegyen részt a június 21-i választásokon, s reményét fejezte ki, hogy tisztességes és szabad választások lesznek Szerbiában. „Nagyon remélem, hogy tisztességes és szabad választások lesznek, s Szerbiának...
2020. MÁJUS 29.
[ 17:10 ]
Az Európai Unió 70 millió euró összegű vissza nem térítendő pénzeszközöket ítélt oda Szerbiának a 2020. évi IPA-program első része keretében, az erről szóló pénzügyi megállapodást pedig ma írták alá Belgrádban, Aleksandar Vučić államfő jelenlétében. A megállapodást szerb részről Jadranka Joksimović...
2020. MÁJUS 29.
[ 15:24 ]
Beolvasás folyamatban